reklama

Ciąża bliźniacza

Tigla trzymam mocno kciuki za jutro &&&&&&&&&&&

Maggi-ja nie pamietam juz kiedy sie wyspalam iak jak piszesz predko to chyba nie nastapi...Co do diety to poczytam jeszcze.Ale na poczatek powinno byc delikatne jedzenie, lekkostrawne i bez alergenow takich jak cytrusy,miod,przprawy...

Trzymajcie za nas kciuki-na 9ta ide do szpitala....niby w czw.mam wyjsc. O
by tak bylo ....
Dobranoc :)

reklama
Tigla - jestesmy jutro myslami z Toba I trzymamy &&&& zacisniete dopoki nie dostaniemy wiesci. Trzymajcie sie. Maggi jezeli chodzi o nogi to ja mam ten sam problem poprostu wygladam jabym miala sloniowatosc. Nogi sa az twarde. zaczelo mi sie jak polecielismy na pogrzeb tesciowej I myslalam na poczatku ze to po tej calej lataninie zwiazanej z zalatwianiem spraw pogrzebowych. Jednak wrocilam do normalnego zycia odpoczelam I nic a ppowiedzialabym ze z dnia na dzien jest gorzej. Az boli mnie skora z tego napiecia. Emek dzielnie masuje lekarze rozkladaja rece I twierdza ze taki urok mojej ciazy, ale doradzaja trzymanie nog w gorze I masarze. Gotadora - ja wyprobowalam Bugaboo na sucho i jest dobrze. Prowadzi sie leciutko nawet jedna reka. Dzis doszla do mnie torba Skip Hop Duo - pasuje na wozek jeden obok drugiego. Pachnaca fajnie ze sie odezwalas:-) fajnie ze u was w porzadku, ja mam to samo z emkiem - ciagle gonie go do roboty bo przeciez jeszcze tak duzo zostalo do zrobienia. Dziewczy jaki rozmiar ciuszkow pakujecie dla maluszkow do szpitala?????. Ja mam totalny metlik w glowie

Hej kobitki
Pomozcie prosze.. Czy Was tez zlapal bol wiezadel? Od wczoraj bardzo mnie boli z lewej strony i tak jakby ciagnie. Miski mi sie bardzo rozpychaja.. Nospa na to nie dziala niestety..
Tigla trzymam szesc kciukow hehe :-)

Różyczka- kciuki mocno zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&&&&

Elala- Mi też nogi puchną, ale nie tak masakrycznie.. współczuję..

Ja też planuję wziąć najmniejsze ciuszki- jak się okażą za małe to B. coś dowiezie do sxpitala :)

Wy dziewczyny wszystkie oprócz NovejMamy będziecie miały cc? Ja się ciągle obawiam, że ktoś mi każe sn rodzić, a zwyczajnie boję się, że coś się dziewczynkom stanie..

Palam- mnie tylko pachwiny i biodra bardzo bolą, ale brzuch wprost to nie. Jak już to twardnieje albo boli jak na @. Nie próbowałam nospy brać.
Jak masz obawy i nie będzie przechodzić to dzwoń do swojego gina.

Ostatnia edycja:
Tigla - jesteśmy z Tobą i czekamy na wieści:tak:

Elala - z tego co pamiętam to Marcikuk też miała ogromny problem z opuchniętymi nogami, to poradzili jej żeby nosić pończochy uciskowe (chyba takie p/żylakowe). Mi nogi tak naprawdę spuchły dopiero po porodzie - masakra - ledwo wsadziłam się w spodnie i w buty (a już myślałam, że przyjdzie mi wracać do domu w koszulinie i klapkach).

A dolegliwości - dacie radę babuszki:tak: Bolące biodra, wbijanie się pod żebra, opuchnięte nogi, ogrom strachu i lęku - a na koniec cudne dwie drobiny :tak: Oj naprawdę warto:tak:

reklama
No to dzisiaj wielki dzień Tigli :happy2: &&&&&&&!!!!

Moja szynka niesforna, bo skróciła się od zeszłego tygodnia z 3cm do 1,5cm:baffled: no więc mam dużo leżeć, odpoczywać, nie łazić nigdzie i robić wszystko, żeby doczekać przynajmniej do 7 maja...

Pachnąca - mi lekarz dawał wybór, bo maluszki jak na razie leżą główkowo i wagowo są w miarę równi (1850 i 1920g), ale raczej teoretyczny, bo ze względu na ewentualne komplikacje doradza cc. Lekarka z którą rozmawiałam w szpitalu, jak byłam na usg też optowała za cc. Zapewne z punktu widzenia lekarza przy ciąży bliźniaczej to mniejszy kłopot i sytuacja łatwiejsza do opanowania, ale to przecież operacja a nie zabieg u kosmetyczki. Nie można też zakładać od razu, że wystąpią komplikacje, ale ja nie mam odwagi upierać się przy porodzie naturalnym, więc generralnie nastawiam się na cc, a życie zadecyduje...

Idę się położyć...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry