reklama

Ciąża bliźniacza

Tigla - gratulacje:-)

Oczywiscie nie jestem w stanie wszystkiego nadrobic co tam u Was slychac.
Ktroras z Was zaczela brac fenoterol - normalne sa wszystkie objawy o ktorych piszesz, a co do izoptinu to ja mialam tak ze jego musialam odstawic po ok 2 tygodniach bo czulam sie fatalnie.

A u nas wsztystko wporzadku. Dzieciaczki rosna jak na drozdzach. Waga z wtorku Tomek 3440, a Lenka 3290 - ogolnie przybieraja srednio po 200-300 gram na tydzien, wiec ksiazkowo. W nocy budza sie co 3 godz, ale potrafia zrobic sobie 6 godzinna przerwe rowniez. Od niedzieli wychodzimy na spacery:-) Wozek ktory mamy (TFK) spisuje sie super, wiec jak cos bardzo go polecam. W koncu zobaczylam jak miasto wyglada, po tylu miesiacach siedzenie w domu.
Z problemow wczesniaczych to Lenka ma niedokrwistosc, ale to ponoc normalne, a poza tym rozwijaja sie super.

reklama
Dziewczyny, trzymam za Was! Fenoterolu nie zażywałam, ale wiem, że wszystkie te objawy są w normie, więc spokojnie.
Moja mała rada jest tylko jedna- jeśli coś Was martwi, niepokoi to dzwońcie do ginów i sprawdzajcie. Intuicja ponad wszystko!

Masz racje Miss nie wiadomo czy by sie nie pogorszylo gdybym nie pojechala. Mam mimo wszystko ogromna nadzieje ze we wtorek, srode wyjde do domu lezakowac bo nie ma to jak u siebie z mezem itp. ;-) ogolnie mowia ze trzymam sie znakomicie i nie mam zadnych skurczow juz. Nie wychodza pod ktg. Tylko pewnie kosztem przyjmowania fenoterolu 4 razy dziennie. Jedyne co mnie dziwi to to ze izotpin dostaje juz tylko 3 razy dziennie.
No nic pisze dziewuszki co tam u Was. Co ciekawego kupujecie. Jakie monitory oddechu bo tez zamierzam :-)

Asiek - idz mamuska do lekarza!!! Nie ignoruj swedzenia. Ja tez drapalam sie tylko w nocy najbardziej mnie swedziakly dlonie po wewnetrznej stronie, ale drapalam cale rece, tez nie mialam plamek ani krostek tylko czerwone smugi od drapania sie. Nie lekceważ tych swedzen. A cholestoza moze byc niebezpieczna jak eevlee pisze no i prowadzi tez do przedwczesnego porodu. Ja dwa dni po pierwszych drapaniach wyladowalam na porodowce.

Dziewczyny, jak to jest z ta szynką? Czy pessar ma jakiś sens? Kiedy się go zakłada itd? Leżakuję trzeci dzień i co tu dużo mówić, nie najlepiej to znoszę:/ Pozdrawiam

Hej dziewuszki.
U mnie niestety gorzej. Nie wiem czy przez gapiostwo pigul bo mialam dostac fenoterol o 6-tej a dostalam o 8 po upomnieniu. W kazdym razie na ktg wychodzic zaczely mi regularne skurcze co 5 min.. To bylo kolo 7.30 czyli po zapomnianej dawce. Zaraz chyba mnie na usg zabiora. Zobacze czy maluszki ok. Denerwuje sie bardzo bo to tak wczesnie.. :'(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry