reklama

Ciąża bliźniacza

Hej kobitki!
Pare dni mnie nie bylo ale to dlatego ze zrobilysmy sobie z corcia wypad nad morze na kilka dni, mala ma prawie 3 lata a jeszcze morza nie widziala, a ze w wakacje to juz bede ledwo na chodzie zeby w taka podroz sie wybrac to pojechalismy teraz, pogoda dopisala, powdychalismy morskie powietrze i szczesliwi wrocilismy do domku:-)

Marcysiowa dobrze ze z Wami wszystko dobrze, szkoda tylko ze teraz dupka Cie boli i uwazaj na siebie kobitko!!!
Netka kciuki mocno zacisniete!!!!
Novamama i e

reklama
Marcysiowa - no to dobrze trafiłaś:-) dobrze czytać o pozytywnych wrażeniach ze szpitala. Ale uważaj na siebie, bo niestety ciąża sprzyja rozkojarzeniu:tak:

NovaMama - a Ty jak tam? Cały czas w 3paku?

Eevlee - gratuluję pięknego wyniku suwaczkowego:-) Pewnie teraz z każdym dniem jesteś spokojniejsza o chłopaków - jeszcze parę dni i będziesz ich tulić w ramionach - i wtedy już wszystko przestaje mieć znaczenie - tygonie leżakowania, godziny pod ktg, popękane żyły po kroplówkac.

Różyczko - my już po kilku spacerkach. Wózek sprawdza się naprawdę super. Lekko się prowadzi - wczoraj nawet prowadziła go 12 letnia chrześnica męża;-) Maluchy karmimy cyckiem - dajemy radę, chociaż bywa to czasochłonne. Maluchy zużywają pieluch tonami :szok: wczoraj poszło 17 albo 18. Zuzia szczególnie upodobała sobie robienie w czystą pieluchę - więc czasem przy jednym przebieraniu idą 2 pieluchy;-)

Jeśli chodzi o wagę - to w sumie końcowej wagi nie znam - jak szłam do szpitala było chyba + 20. Teraz jest +8 i spada. Brzuch też coraz mniejszy - tylko flakowaty no i trochę rozstępów się zrobiło pod sam koniec. Im dalej od cc tym jest coraz lepiej - chociaż blizna cały czas ciągnie.

Marcysiowa - to pewnie nieźle się strachu najadłaś, ale dobrze, że to fałszywy alarm. Mnie lekarz przestawił z doustnego duphastonu na dowcipną luteinę, bo stwierdził że ona domiejscowo lepiej zadziała na szynkę i przez pierwsze dni nie mogłam się przyzwyczaić, bo nagle tyle było śluzu...
Dzisiaj w nocy miałam kolejny kryzys, generalnie czuję sie tak jakbym leżała na worku kości i kosteczek, sen przychodzi nad ranem a tu nagle siku i tak w kółko. Plusem jest to, że swędzenie trochę przeszło, a minusem, że bardzo źle mi się oddycha.

Teściowa przywiozła mi w weekend jakieś kwiatki w doniczkach "żebym sobie postawiła" - nie mam pojęcia skąd jej ten absurdalny pomysł wpadł do głowy - więc "uszczęśliwiona" zabrałam się dzisiaj za ich przesadzanie i połowę wywaliłam... Wiem, że miała dobre chęci, ale naprawdę...

Dziewczeta, ja krótko- schodzę z podium, bo zostałam mamą :-) Wczoraj około 22 przyszli na świat drogą cc moi synkowie. O szczegółach napiszę, jak już dojdę do siebie.
Serdecznie pozdrawiam Was wszystkie!

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 86
NovaMama przecudne dzidziusie! Mam lzy w oczach jak patrze na to zdjecie....Serdeczne gratulacje! :)) Niech sie maluszki zdrowa chowają! :) Co prawda ja jestem w ciąży pojedynczej, ale tez miałam prawdopodobieństwo, ze moge miec bliźniaki, gdyz u mie mama miała :) Jednak na USG zobaczyłam 1 serduszko i odetchnelam z ulga...Nie wiem jak to jest być w ciazy mnogiej, ale musi to byc nie lada wyzwanie. Teraz NovaMama możesz sie cieszyc podwojnym szczesciem! :) NovaMama czy w Twoim przypadku konieczne było cc? Czy sama obawiając sie porodu wybralas ta metode?

Netka- mam nadzieję że to błąd w pomiarach o jakich często dziewczyny tutaj piszą &&&&& za zdrowiutkie i donoszone szkraby:) nie załamuj się i myśl pozytywnie.
Marcysiowa- to się pewnie strachu najadłaś po tym upadku;/ ale najważniejsze że z dziewczynkami wszystko ok :-)
Różyczko - tak jak piszesz w weekend spokojniej na forum bo kto wysiedzi przy tak pięknej pogodzie w domu. Nareszcie można wyjść na świeże powietrze i złapać troszkę słońca oby jak najdłużej trwała taka piękna pogoda:)
Novamama- Gratulacje :) piękne chłopaki :-D

NovaMama - cudaśne Maluszki!! GRATULUJĘ SERDECZNIE :-):-):-) No i na relację z cc czekamy oczywiście :)

Marcysiowa - dobrze że nic się nie stało! Ja od paru dni budzę się w nocy cała mokra - pocić się strasznie zaczęłam...wkładka też mokra cała - ale to pot i luteina właśnie...choć stresa mam co noc... Uważajcie na siebie :)

Asiek - już w sumie niedługo Ci zostało, z tymi nocami rozumiem Cię doskonale...też źle sypiam - a będzie pewnie jeszcze gorzej... a co do teściowej - hahaha...tak to jest jak na siłę próbuje uszczęśliwić :baffled:

Lilionka - super sobie radzicie :) i ile pieluch zużywacie :szok::szok: o matko! Waga ładnie Ci spada - SUPER :) Odzywaj się czasami jak sobie radzicie - i zdjęcia Maluchów wrzuć - pewnie jak na drożdżach rosną :)

reklama
Evevlee - no to się doczekałaś i jesteś teraz na pierwszym miejscu:)) naciesz się bo już długo w trójpaczku ci czasu nie pozostało :-D

1. Eevlee
2. Asiek
3. Elala
4. Pachnąca
5. Marcysiowa
6. Wiosanka
7. Palam
8. Netka
9. Maggi
10. Różyczka
11. Dominiska
12. Dytko