reklama

Ciąża bliźniacza

Maggi - jakie kochane Maluszki :-) Jeszcze raz Ci gratuluję. Na pewno jeszcze tylko góra kilka dni i wszyscy będziecie razem w domku - trzymam kciuki!!!! A jak po cc do siebie dochodzisz??? Masz pokarm?? Przypomnij mi w którym tygodniu Ty urodziłaś?? 31? Bo nie pamiętam.... Ściskam Was mocno i dużo siły i pozytywnego myślenia życzę!!!
Mama290 - cudowne Maluszki. Tobie również gratuluję i duuużo sił życzę :-)

Polka - jestem 4ta na liście???? jak to możliwe?? :szok::szok::szok:

Marcysiowa - jak tam u Was? Do jutra z tego co pamiętam masz dostawać leki a później 'niech się dzieje wola nieba'? Jak Twoje nastawienie?

Ineska - witaj i gratuluję :) znasz już płeć Maleństw?

Mnie coś brzucho boli do wczoraj....nie wiem czy to ginekologiczna sprawa czy żołądkowo-jelitowa :/
Miała któraś z Was biegunkę w ciąży? Ja mam już od tygodnia....Biorę węgiel i smectę, jem jagody, banany - ale średnio mi to pomaga...Nie wiem już co robić. Doszłam do wniosku że Maluchy mi na jelita naciskają i stąd moje problemy....

reklama
Elala na lekach jestem jeszcze jutro cały dzień. Co potem to się okaże. Z jednej strony bym chciała, żeby to już bo mam "alergię" na szpital a z drugiej wiem, że każdy dzień w brzuchu to tylko na plus. Martwi mnie tylko ta hipotrofia. Na razie jest ok ale cały czas będziemy to monitorować. A ty gotowa na wtorek??

Różyczko a ty jak tam? Tobie też już mało zostało. Torba gotowa? Jak się w ogóle czujesz?

Ineska - witaj. Ja rodzilam w UK dokladnie w Szkocji w Dundee. Nie wiem co dokladnie chcesz wiedziec wiec moze zadaj pytania a ja odpowiem jak znajde moment :)))

Rozpakowanym GRATULUJE!!!!! Duzo zdrowka dla dzieci i sil dla mamus zycze

Różyczko a ty jak tam? Tobie też już mało zostało. Torba gotowa? Jak się w ogóle czujesz?

Marcysiowa - zaciskam mocno nogi i modlę się żeby jeszcze chociaż to 2-3 tygodnie w ciąży chodzić. Choć jest bardzo ciężko już - ale sama wiesz jak to jest. Jestem umówiona z lekarzem na 10.06 że się na patologię ciąży zgłoszę - z tydzień bym poleżała, porobią badania i będzie cc.
Torby mam spakowane już od miesiąca chyba :) Wszystko jest gotowe. Strach mnie dopada - dociera do mnie że to już niedługo... Zastanawiam się czy dam radę, obawiam się cc, i ogólnie wszystkiego - ale to chyba normalne....
A Ty jak sobie radzisz?

Elala na lekach jestem jeszcze jutro cały dzień. Co potem to się okaże. Z jednej strony bym chciała, żeby to już bo mam "alergię" na szpital a z drugiej wiem, że każdy dzień w brzuchu to tylko na plus. Martwi mnie tylko ta hipotrofia. Na razie jest ok ale cały czas będziemy to monitorować. A ty gotowa na wtorek??

Dzieki marcysiowa juz mi lepiej, ale na poczatku jak dowiedzialam sieze to juz to naprawde kiepsko to znioslam. Teraz jakos sie wyciszylam, jeszcze raz przejrzalam torby do szpitala I stwierdzilam ze lekarze wiedza co robia wyciagajac maluszki tak szybko. I tak cud ze z moimi jelitami dotrzymalam ich tak dlugo. Zobaczymy co powiedza mi jutro - mam jechac na badania przed cewsarka no I maja zerknac tez na maluszki.
A ty sie nie martw na zapas. Do tej pory z dziewczynkam I bylo dobrze a teraz to juz maja tak ciasno ze wyniki moga byc nie rzetelne. Mi w ostatnichtygoniach synka tez nie mogli zmierzyc bo siostrzyczka laskawie pupcia na niego wlazla ale stwierdzili ze skoro nie sa na 100% pewni wynikow to nie beda mi ich podawac bo na tym etapie ciazy to wszystkie pomiary sa tylko orjetacyjne. Glowa dp gory I trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie o wlasciwej porze ;-)
Marcik - jak tam spakowalas juz siebie I chlopakow do PL. Na jak dlugo lecicie?
Rozyczka - moze lepiej pojsc do lekarza. Rozwolnienia natym etapie ciazy moga miec rozne przyczyny I skutki.

Rozyczka nie inaczej jak jestes czwarta na naszej liscie.:-) a to Twoje rozwolnienie lepiej bym skonsultowala bo to roznie bywa.

Elala no juz niewiele Ci zostalo,jeszcze troszke i bedziesz przytulac maluszki.

Ja po usg mialo byc 3d ale tak sie bable zaslonily i nic nie bylo widac wiec lekarz zrobil mi normalne z dokladnym pomiarem wszystkich czesci ciala i serduszka.potwierdzil ze bedzie parka:-) corcia wazy 918 g i lezy glowkowo a synek 1055 g i okrecil sie i dupcia jest i siostra go po glowie kopie:-) lekarz powiedzial ze jak na blizniakow to troche waza,ale najwazniejsze ze zdrowi i wszystko ok:-)

Polaka - no to gratuluje potwierdzonej parki:tak: fajnie ze za jednym razem parka, ale najwazniejsze ze zdrowe i rowno rosna. Ja tez tak ialam ze corcia nie zle sie usrawila najpierw kopala stopkami braciszka po glowce a jak juz podrosly to sie dupciu usadowila dokladnie na twarzy braciszka:-) Maly pewnie odetchnie z ulga jak go wyciagna bo ile mozna patrzec na 4 litery siostry.
Wiosanka - czy ty nas podczytujesz???? odezwij sie jak tam u ciebie???

Dzisiaj mój lekarz do mnie przyszedł. Ustaliliśmy strategię, że czekamy do 06.06 chyba, że dziewczyny będą chciały wcześniej wyjść. Jeśli w ciągu dnia to cc robi mój lekarz. Jeśli pilnie no to wiadomo robi kto się nawinie. Powiedział, że mam dobre wyniki i dziewczyny też więc mam się nie martwić. Wierzę mojemu lekarzowi i mnie uspokoił. Jutro moja koleżanka z pokoju idzie na cc więc słucham co jej mówią i na sucho się przygotowuje. Będzie git kobietki!!

Polka dobrze, ze z maluszkami wszystko ok i gratulacje parki :-)
A co do wielkości to moje maluch w 26 tc ważyły ponad 1kg i lekarz powiedział że to prawidłowa waga na ten tydzień ciąży.

Rózyczko skonsultuj sie z lekarzem, rozwolnienia są niebezpieczne w ciąży....też zależy ile trwają, ale wiesz czasem lepiej zasiegnąć porady lekarza.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry