reklama

Ciąża bliźniacza

moje maluszki od początku były córcia na górze, synuś na dole. Martusia zostawiła mi pamiątkę - wypchneła mi kość miedzy zebrami (mostek) na zewnatrz. jedynie zmienialy ułożenie, przy cc były miednicowo

reklama
cannot, rozstępy to całkiem indywidualna sprawa, jednym się robią, innym nie. Jeśli mają się pojawić to nie pomoże nawet smarowanie jakimiś super drogimi specyfikami.
Nawilżanie skóry na pewno nie zaszkodzi. Ja od początku stosuję balsam i oliwkę które kupuję w rossmanie za ok. 10 złotych. Smaruję rano (balsam) i wieczorem (oliwka). Na razie oczywiście rozstępów nie ma, ale nie wiem jak będzie dalej. Ciąża bliźniacza to jednak większy brzuch. Bo w pierwszej ciąży tez te balsamy stosowałam i nic mi się nie zrobiło.
Do tego też masuję sobie brzuch pod prysznicem, strumieniem wody. Najlepiej podobno zmieniać raz ciepłą raz zimną. Ja na tą drugą opcję nie mogę się jednak odważyc ;-)

hej

Dolores u mnie mdlosci przychodzą falami,przz tydzien był spokój i od kilku dni znow.

co do rozstępów to ja pewnie teraz będę miała,w pierwszej ciązy nie miałam ale miałam mały brzuch,zrobiły się tylko 2 rozstępy przy bliznie po wyrostku bo tam skóra po bliznie pewnie wokół ciensza,wiec teraz przy blizniaczym na pewno mnie nie ominą:/

jakos mi slabo dzisiaj,wrociłam po pobraniu krwi i slabo mi sie robilo,zjadłam,ide się zdrzemnąc.

miłego dnia

Dziewczyny współczuję tym, które mają mdłości i wymioty:shocked2: U mnie się obeszło bez wymiotów, a mdliło mnie zaledwie parę razy i to tylko przez chwilę. Może to dlatego, że mam cukrzycę i stosuję się do mojej diety:-)

Witajcie dziewczyny!
Rzeczywiście rozstępy to sprawa bardzo indywidualna. Duże znaczenie mają skłonności genetyczne. Jeśli nie miałyście w pierwszej ciąży to jest duża szansa, że teraz też was to ominie. Ja jestem w 1 ciąży i od razu bliźniaczej i rozstępów nie mam, ani jednego. A brzuszek wcale mały nie jest. Smaruję się oczywiście balsamem p/rozstępom (Palmers-polecam), ale tu bardziej chodzi żeby skóra była elastyczna i nie wysuszona bo wtedy swędzi.
Widzę, że lista na początku mocno się zredukowała, myślę że nasza pierwsza piątka w zasadzie może rozpakować się w każdej chwili. Ja mam nadzieję wytrzymać jeszcze 2 tyg. choć jest już bardzo ciężko. A jak wy się czujecie dziewczyny?

34tc2.jpgA to mój brzuszek w 34 tc

Załączniki

• 34tc2.jpg
    34tc2.jpg
    12,1 KB · Wyświetleń: 99
napierajka śliczny brzuszek, fajnie że rozstępów nie ma
ja w 1 ciąży nie miałam rozstępów, nie mam skłonności do rozstępów ale obawiam się że przy dwa razy większym brzuchu mogą sie pojawić;/ ale póki co nie to jest najważniejsze, 6 grudnia mam kolejne usg i odliczam dni
dolores gratuluję, że u Ciebie wszystko ok :)

reklama
Napierajka ładny brzucholek, mimo dużego brzuszka szczuplutka jesteś, ja przytyłam niestety, mam nadzieje że zejdzie to ze mnie po ciąży. Nie jem dużo a mimo to kg przybieraja tydzień po tygodniu. Ehh ważne, że dzieciaki zdrowo rosną. Mieszkam na górzystym terenie będę musiała trochę użyć siły żeby pchać wózek raz dwa zrzuci się. :-D .

Dziewczyny kiedy szykowałyście ciuszki do przyjścia maluchów??? Ja myśle, że teraz niby za wcześnie a może już?? Doradźcie niedoświadczonej mamie ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry