reklama

Ciąża bliźniacza

Napierajka ja też mam plan żeby jeszcze co najmniej 2 tyg. w 3-paku pochodzić. Jest już bardzo ciężko w dzień jeszcze jakoś leci ale noc to dramat. Nie dość że nie mogę znaleźć sobie pozycji wygodnej bo mnie bolą żebra i krzyże to jak już usnę to się budzę na siusianie. Od 2 dni testuje poduszkę do spania i karmienia na chwile pomaga. Zaczynam się coraz bardziej stresować... czy dzieciaczki zdrowe, jeszcze z mężem przegadujemy się co do imion ehhh
Kiedy masz wizytę u gina? Jaką wagę maja twoje maleństwa i jakie ułożenie??
P.S. śliczny brzuszek ja mam chyba mniejszy ale za to z rozstępami mimo tego że smaruje od początku (można było się tego spodziewać bo miałam problem z kortyzolem a on ma wpływ na rozstępy ponoć)

Katharine
ja pranie i prasowanie zaczęłam w 7-mc żeby się nie stresować a poza tym jeszcze wtedy miałam dużo więcej siły i sprawiało mi to przyjemność. Cieszę się że już mam prawie wszystko przygotowane bo teraz byłoby ciężko. co prawda łóżeczko nie skręcone ale tym ma się zająć tatuś..

reklama
Dziewczyny z tym brzuchem to nie jest tak, że jest 2 razy większy. Jest troche wiekszy niż przy 1 dziecku, ale dzieci finalnie też są mniejsze. 2,5 kg to już ładna waga dla bliźniąt, więc wyobraźcie sobie ciążę z 5-6 kg dzieckiem, a takie też się zdarzają. Ja na razie "przytyłam" ok. 8,5 kg, więc w zasadzie nie będę miała co zrzucać po porodzie. Dzieciaki wszystko ze mnie wyciągają.
Karmelova wizytę mam jutro wieczorem, ciekawa jestem jaką wagę mają maluchy. 3 tygodnie temu miały ok 1800-1900 g, więc myślę, że może 2200-2300 będą miały. One od początku ciąży szybko rosły i miały większą wagę niż przeciętna. od 3 m-cy są ułożone na 69 i nie czułam żeby się któreś przekręciło. Nie tak jak akrobata u Justyni, który do końca fikał koziołki.U mnie też noce są najgorsze, nie mogę sobie dobrej pozycji znaleźć i ciągle się budzę. Śpię z poduszką pod brzuchem i między kolanami, ale i tak długo nie da się wytrzymać w jednej pozycji. Krzyże do tego bolą niemiłosiernie.

Napierajka ja wizytę miałam tydzień temu i dzieciaczki ważyły ok 2kg. Prawie całą ciąże były ułożone poprzecznie 69, a ostatnio zmieniły pozycje i oboje są główkami do góry a pupami na dół. I chyba dalej tak jest bo kopniaki czuje w dole brzucha

Napierajka sliczny brzuszek masz:) większy niz ja miałam do porodu z jednym dzieckiem:D
dziewczyny z tym tyciem w ciązy to najczesciej waga leci do góry bo woda się odkłada.przeciez nie jemy jakos wiecej niz normalnie,wiec kg nie przybywają z tłuszczyku.ja w ciązy z synkiem przytylam 19kg,ale to była woda głównie,place popuchnięte,kostek brak pok koniec,z resztą po całosci byłam większa.a przed zajsciem w ciąze wazyłam 58kg/178cm. na finiszu prawie 80kg było.po roku dopiero wrocilam do starej wagi,a nic nie cwiczyłam,nic z tym nie robilam,sam organizm sobie ztym poradził.a obrączki dłuugo po urodzeniu jeszcze nie mogłam załozyc,męza była dobra:)
takze,ja sie nie przejmuje ze znow iles przytyję.i wam radzę to samo:D

Katherine ja radziłabym ci juz pomału szykowac wyprawkę drugi trymestr to najlepszy czas bo czlowiek czuje sie wtedy najlepiej,im dalej tym cięzej będzie:)

Ja nie kupowałam pojedynczej cebuszki, choć ma wiele zastosowań. Natomiast do karmienia zamówiłam na allegro poduszkę do karmienia bliźniąt, one są większe od tych standardowych rogali, zapinane z tyłu na plecach żeby nic się nie przesuwało, no i mieszczą dwa dzieciaczki. Nie są tanie te poduchy, można znaleźć też używane.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry