reklama

Ciąża bliźniacza

Anula, to miałaś rzeczwiście niezłą jazdę z tym mówieniem o ciąży. U mnie faktycznie wszyscy się cieszyli, tylko mąż palnął "cholera to musimy drugi pokój szybko wyremontować!". Tak powiedział w lipcu, teraz mamy koniec listopada i z remontem nic się nie ruszyło :-D
Będę trzymała kciuki, żeby na Twoim usg już wyszło co będzie. A czy masz jakieś preferencje, marzysz po ciuchu o jakiejś kombinacji?
Ja o płci dzieci dowiedziłam się na połówkowym, ale widzę że tutaj dziewczyny szybciej tę wiedzę tajemną nabywają ;-)

KPe - nie denerwuj się, że nie czujesz ruchów, wcześniej już tu pisałyśmy, że to jeszcze może być za wcześnie. Na pewno niedługo zaskoczą Cię maluchy. A kiedy masz następną wizytę u gina? Jest tam możliwość podejrzenia dzieci na usg? Mnie te wizyty zawsze uspokajają jak zobaczę albo usłyszę serduszka maluchów.

reklama
jjka moje chłopaki tydzień temu miały już po 2300 z groszami. Z każdym dniem czuję się coraz cięższa, mam nadzieję że doczekam 2500. Życzę ci żebyś też doczekała 2500, to juz naprawdę dobra waga.

A moje kruszyny tydzień temu miały 409g i 390g. Także nie jest chyba źle.

jjka - trzymaj się dzielnie.

napierajka - ładna waga maluchów :-) Oby tak dalej

Anula - ja ogólnie też tak miałam z mówieniem o ciąży. W ogóle do tej pory kto się dowiaduje, to też mówi ze współczuciem "jak ty sobie biedna poradzisz z czwórką dzieci?". Z moją dwójką dotychczas sobie radziłam bez problemów, więc z kolejną dwójką też dam radę :-)

a ja juz po wizycie w 35+2 chlopcy waza 2500/2600 i cesarke mam wyznaczona na 17 grudnia o ile sami nie zdecyduja sie zrobic nam niespodzianki
Napierajka, ja tez juz ledwo chodze, najgorsze noce, bo nie moge sie wygodnie ulozyc a do zmainy boku przydalby sie dzwig :)

Jjka dobrze chlopaki ladnie przybieraja to juz przecie pol kilo wiecej niz jak wyladowalas w szpitalu. Na pewno jeszcze przybiora. Trzymam kciuki
Napierajka wyobrazam sobie jak sie czujesz. Ja juz teraz ledwo zyje a co dopiero Ty. Ale to juz koncowka
KPe na pewno wszystko bedzie dobrze. A moze dzieci zrobia Ci niespodzianke i dadza znac o sobie wczesniej?
Aneszka tez super waga maluchow. I Ty tez na finiszu. Wazne ze masz zaplanowane wszystko przed Swietami

Cześć dziewczyny ja już po wizytach. Wszystko jest ok szyjka macicy długa kanał zamknięty dzieci ważą po ok 2,4kg-2,5kg. W przyszłym tyg. mam dostać skierowanie do szpitala na 2-3 dniową obserwacje ( jeśli oczywiście dotrzymam). Dzieci znowu wróciły do pozycji poprzecznej.

Milla mam niedoczynność tarczycy, przed ciążą miałam wyniki dobre, a do endokynologo chodziłam dlatego że mialam podejrzenie guza nadnercza albo przysadki mózgowej

KPe007 jesteśmy dokładnie w tym samym momencie ciąży i ja od paru dni czuję ruchy ale tylko wtedy jak siedzę, czy leżę. To są bardzo delikatne ruchu ale myślę, że to właśnie bąbelki. Myślę, że nie masz się czym martwić i niedługo zaczniesz coś czuć.
Ja jutro mam kontrolne USG i mam nadzieję, że dowiem się jakiej płci są dzieci.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry