reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
u nas było tak, że jak szłam na usg to bardzo się bałam że serduszko nie będzie biło (tak jak w poprzedniej ciąży), więc jak lekarz mi powiedział o 2 serduszkach to było podwójne szczęście i trochę szok :) u męża był tylko szok i trwał do wieczora, następnego dnia dzwonił i przepraszał że zamiast się ucieszyć zaczął mi wymieniać jak nasze życie się zmieni (trzeba zmienić samochód, mieszkanie, nie będzie kiedy chodzić na siłownie, imprezy itp)

To ja- jeszcze w trojpaku. Lezymy cały czas w szpitalu. Narazie wszystko ok. Planowany termin cc jak skończę 35 tydzień czyli 4.12. No chyba, że się coś w międzyczasie przyspieszy. Teraz oba chłopaki leżą glowkowo. ale mam nadzieję je

witam Was kobietki,

napierajka, dacie rade, spokojnie, my sobie nie wyobrazamy, ze mogloby byc tylko 1 dziecko!!! bable sa zajeb..., sama radosc, a jeszcze jak usmiechna sie do Ciebie to wszystkie nieprzespane noce rekompensuje :-D

trzymam za was kciuki i zycze tylko samych dobrych rozwiazan, bez pospiechu

a to moje szczescia 2

DSC_0231.jpg

Załączniki

• DSC_0231.jpg
    DSC_0231.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 77
Kpe007 proszę bardzo:

[TABLE="class: cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table"]
[TR]
[TD]1.[/TD]
[TD]Aneszka81[/TD]
[TD]2.styczeń.14 (30 grudnia)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2.[/TD]
[TD]Jjka[/TD]
[TD]5.styczeń.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]3.[/TD]
[TD]Karmelova[/TD]
[TD]7.styczeń.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]4.[/TD]
[TD]Napierajka[/TD]
[TD]8.styczeń.14 (20 grudnia)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]5.[/TD]
[TD]Effcia123[/TD]
[TD]11.styczeń.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]6.[/TD]
[TD]Hannah34[/TD]
[TD]2.luty.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]7.[/TD]
[TD]Katherine_mag[/TD]
[TD]26.luty.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]8.[/TD]
[TD]Maya12[/TD]
[TD]15.marzec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]9.[/TD]
[TD]Milla76[/TD]
[TD]15.marzec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]10.[/TD]
[TD]Julianna[/TD]
[TD]20.marzec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]11.[/TD]
[TD]Marczitka[/TD]
[TD]25.marzec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]12.[/TD]
[TD]Misiarska[/TD]
[TD]2.kwiecień.14 (30 marca)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]13.[/TD]
[TD]Gabi004[/TD]
[TD]23.kwiecień.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]14.[/TD]
[TD]KasiaZG[/TD]
[TD]30.kwiecień.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]15.[/TD]
[TD]Nanka[/TD]
[TD]4.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]16.[/TD]
[TD]Nana7ma[/TD]
[TD]10.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]17.[/TD]
[TD]Paulinka_uk[/TD]
[TD]10.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]18.[/TD]
[TD]KPe007[/TD]
[TD]15.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]19.[/TD]
[TD]Adb7[/TD]
[TD]15.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]20.[/TD]
[TD]Anulfka[/TD]
[TD]20.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]21.[/TD]
[TD]Monika_83[/TD]
[TD]24.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]22.[/TD]
[TD]Dolores32[/TD]
[TD]31.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]23.[/TD]
[TD]cannot[/TD]
[TD]2(3) czerwiec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]24.[/TD]
[TD]Liskaaa[/TD]
[TD]14.czerwiec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]25[/TD]
[TD]anula1978[/TD]
[TD]16.czerwiec 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]26.[/TD]
[TD]Celina86[/TD]
[TD]18 czerwiec. 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]27.[/TD]
[TD]Edytka84[/TD]
[TD]24 czerwiec. 14

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Jjka - bardzo się cieszę, że się odezwałaś i przede wszystkim że u Was wszystko ok. Rzeczywiście jeszcze troche i będziesz "w terminie" jeżeli chodzi o ciążę bliźniaczą. .A jak z wagą chłopaków, ile podskoczyła?

Ineska - Twoje bąble są przesłodkie. To chyba córeczka się tak ładnie uśmiecha? Super jest patrzeć na takie słodziaki.

Ja dzisiaj miałam wizytę u nowej pani doktor. Super wrażenie. Siedziałam ponad 40 minut i miałam kompleksowe usg a zapłaciłam niewiele wiecej niż przy standardowej wizycie u poprzedniego gina, gdzie ograniczał się do zbadania mnie "od spodu", posłuchania serduszek (nie usg tylko takim głośniczkiem) no i samej konsultacji.
Na usg dzisiaj wyszło wszystko w porządku, bąble zdrowo rosną no i jestem w szoku, bo chłopak waży 840 gr a dziewczyna 860!! Pani powiedziała, że małe to one nie są. Do tego widać było dokładnie jak dziewczynka kopie mnie niemiłosiernie, tak przebierała nogami, wyglądało to komicznie. Chlopak pokazał buzię, a dziewczyna cały czas zakrywała się rączkami. Wredota mała :laugh2:
Aha i teraz akurat siedziały, ale oczywiście jest jeszcze bardzo dużo czasu zanim ostatecznie się ułożą.

cześć dziewczyny!!!

cieszę się że same dobre wiadomości, ja jestem na etapie tego dziwnego zmęczenia, osłabienia i znudzenia, że nic mi się nie chce... tak odnośnie pieczenia i gotowania, ale jak narazie ta ciąża przebiega identycznie jak poprzednia więc jeszcze 2-3 tygodnie i powinnam dostać na jakiś czas powera!!!

pytałam o Wasze odczucia na wiadomość o bliźniakach bo przeważnie jest to trochę szokująca i niespodziewana wiadomość... oczywiście poza dziewczynami z in-vitro! u mnie spanikował mąż, ale teraz jest największym chyba fanem ciąż mnogich! jak to facet odniósł to do finansów, ogólnie pojętego jak to będzie?... ale teraz jest dumnym tatusiem trójki dzieci, a przez wiele lat byliśmy pewni, że zostanie już tylko jeden synek...
jak ogłosiłam światu, że jestem w ciąży, to wiadomo ogólne WOW - fajnie, ale jak po kolejnych tygodniach uzupełniłam wiadomość o drugim kropku to podwójnego WOW nie było, tylko raczej współczucia, o matko - co ty teraz zrobisz? głupie pytanie... jedno wystawię na allegro, czy co?... strasznie mi było dziwnie słuchać komentarzy jaka to ja już jestem udupiona, jak to pewnie jest ciężko na początku, ile to pieluch, a potem wszystkie wydatki podwójne itp itd, tylko moja mama cieszyła i cieszy się tak jak wszyscy powinni, to znaczy tak jak bym sobie tego życzyła...
chwilowo radość została przyćmiona, a ja byłam zmęczona tłumaczeniem, że wcale się niczym nie martwię, że dałabym radę nawet z trojakami a potem będzie jeszcze lepiej bo maluchy będą się sobą przecież zajmować i bawić razem!!!

milla super, że nowa pani doktor konkretna i że jesteś zadowolona, świetne usg!!!
ja nie mogę się doczekać mojego w 12tc - 4.12! już bardzo chcę mieć tą pewność że na pewno wszystko ok i zobaczyć pięknoty na własne oczy!!! będzie widać już płeć?
w ciąży z synkiem do dnia porodu nie wiedziałam czy urodzi się Wojtek czy Ola??? tak się zasłaniał zawsze, że został niespodzianką do samego końca!!!

Cześć dziewczynki;-)trochę się martwie, bo nie czuje zadnych ruchów..pare dni temu wydawało mi się ,że coś tam czuję,a teraz nic.To moja druga ciąża i do tego bliżniaki to chyba powinnam już coś czuć..:crazy:

reklama
Nie martw się KPe007, ruchów możesz nie czuć nawet do 20 tc, choć teoretycznie można dużo wcześniej. Ja poczułam maluchy w 18 tc.
jjka dobrze, że się w końcu odezwałaś, nie wiedziałam, czy jeszcze jesteś w trójpaku czy juz po. Trzymam kciuki za ciebie, każdy kolejny dzień w brzuchu jest ważny dla maluszków.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry