emilek86
Fanka BB :)
milla79 - według ostatniego usg ma być parka ;-)
cannot - z tego co zdążyłam się zorientować, to w ciąży pojedyńczej przysługują trzy usg na nfz. Jednak w ciąży bliźniaczej (i tu nie jestem tylko pewna od którego tyg.) usg przysługuje co cztery tygodnie w ciąży dwujajowej i co dwa tygodnie w ciąży jednojajowej. Ja przynajmniej tak mam ciąża dwujajowa--> USG co cztery tygodnie.
cannot - z tego co zdążyłam się zorientować, to w ciąży pojedyńczej przysługują trzy usg na nfz. Jednak w ciąży bliźniaczej (i tu nie jestem tylko pewna od którego tyg.) usg przysługuje co cztery tygodnie w ciąży dwujajowej i co dwa tygodnie w ciąży jednojajowej. Ja przynajmniej tak mam ciąża dwujajowa--> USG co cztery tygodnie.
Ostatnia edycja:
Normalnie mnie zamurowalo. W szpitalu bylam w poniedzialek no i tak jak myslalam- tutaj tego nie wykonuja. I teraz nie wiem co robic. Najblizszego gina mam jakies 200 km stad, pozatym terminy na po swietach. Pod koniec stycznia/lutego jade do Polski i zastanawiam sie czy nie isc dopiero tam na jakies dokladniejsze badania. Na przeziernosc juz bedzie za pozno, ale mozna zmierzyc kosc nosowa przeciez.