reklama

Ciąża bliźniacza

milla79 - według ostatniego usg ma być parka ;-)

cannot - z tego co zdążyłam się zorientować, to w ciąży pojedyńczej przysługują trzy usg na nfz. Jednak w ciąży bliźniaczej (i tu nie jestem tylko pewna od którego tyg.) usg przysługuje co cztery tygodnie w ciąży dwujajowej i co dwa tygodnie w ciąży jednojajowej. Ja przynajmniej tak mam ciąża dwujajowa--> USG co cztery tygodnie.

Ostatnia edycja:
reklama
No to i ja sie przywitam, bo tak czytam i czytam tylko :)
Jestem aktualnie w drugiej ciazy, i tak jak i Wy- mnogiej.
Termin mam na 24 czerwca.
Kiedys udzielalam sie na forum w watku mamy lutowe 2008, bo wtedy wlasnie urodzil sie moj pierwszy synek. Strasznie jestem podekstytowana faktem, ze tym razem beda bliznieta- w zyciu bym nie powiedziala. No i troche tez martwie sie jaka ta ciaza bedzie. Juz od samego poczatku byla znacznie rozna od pierwszej i jak podczas tamtej nie mialam praktycznie objawow tak niestety w tej sa, lada dzien zacznie sie II trymestr, wiec mam nadzieje, ze to minie.
Pozdrawiam Was wszystkie, gratuluje wszystkim swiezym mama, a tym oczekujacym duzo zdrowka zycze ;)

witaj Paulineczka, kolejna multimamuśko!
Wpisuję Ciebie i Emilka do tabelki:

[TABLE="class: cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table"]
[TR]
[TD]1.[/TD]
[TD]Aneszka81[/TD]
[TD]2.styczeń.14 (30 grudnia)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2.[/TD]
[TD]Jjka[/TD]
[TD]5.styczeń.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]3.[/TD]
[TD]Karmelova[/TD]
[TD]7.styczeń.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]4.[/TD]
[TD]Effcia123[/TD]
[TD]11.styczeń.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]5.[/TD]
[TD]Hannah34[/TD]
[TD]2.luty.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]6.[/TD]
[TD]Katherine_mag[/TD]
[TD]26.luty.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]7.[/TD]
[TD]Maya12[/TD]
[TD]15.marzec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]8.[/TD]
[TD]Milla76[/TD]
[TD]15.marzec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]9.[/TD]
[TD]Julianna[/TD]
[TD]20.marzec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]10.[/TD]
[TD]Marczitka[/TD]
[TD]25.marzec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]11.[/TD]
[TD]Misiarska[/TD]
[TD]2.kwiecień.14 (30 marca)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]12.[/TD]
[TD]Gabi004[/TD]
[TD]23.kwiecień.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]13.[/TD]
[TD]emilek86[/TD]
[TD]28.kwiecień.14 (4.05)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]14.[/TD]
[TD]KasiaZG[/TD]
[TD]30.kwiecień.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]15.[/TD]
[TD]Nanka[/TD]
[TD]4.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]16.[/TD]
[TD]Nana7ma[/TD]
[TD]10.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]17.[/TD]
[TD]Paulinka_uk[/TD]
[TD]10.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]18.[/TD]
[TD]KPe007[/TD]
[TD]15.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]19.[/TD]
[TD]Adb7[/TD]
[TD]15.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]20.[/TD]
[TD]Anulfka[/TD]
[TD]20.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]21.[/TD]
[TD]Monika_83[/TD]
[TD]24.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]22.[/TD]
[TD]Dolores32[/TD]
[TD]31.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]23.[/TD]
[TD]cannot[/TD]
[TD]2(3) czerwiec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]24.[/TD]
[TD]Liskaaa[/TD]
[TD]14.czerwiec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]25.[/TD]
[TD]anula1978[/TD]
[TD]16.czerwiec 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]26.[/TD]
[TD]Celina86[/TD]
[TD]18 czerwiec. 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]27.[/TD]
[TD]Edytka84[/TD]
[TD]20 czerwiec. 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]28.[/TD]
[TD]Paulineczka[/TD]
[TD]24 czerwiec. 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]29.[/TD]
[TD]Fusun[/TD]
[TD]17 lipiec. 14[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

cannot chyba pisała o ug połówkowym, a to nie jest refundowane zwykle, tylko jak są jakieś wskazania od lekarza, z tego co sie orientuje przynajmniej. Ja chodzę na nfz i wizyty mam co 3 tyg, na każdym usg, ale te w 12, 20 i 32 mam robić prywatnie na lepszym sprzęcie.

No aktualnie jestem w 16 tc ale na usg mam sie umowic za 4 tyg tak zeby byl 20 tc.
Ja lecze sie u mnie w miescie a lekarz przyjezdza z lodzi i tam chce rodzic i tam mam robic te wazniejsze badania. Troche to skomplikowane ale tak to wyglada.

reklama
Witam sie z rana i dzieki za powitanie :)
Tak czytam o tych waszych USG i nie wiem juz co myslec. Mieszkam w Irlandii i tu troche inaczej ciaze prowadza, z pierwszym USG w szpitalu w 12 tygodniu wlacznie. Bylam prywatnie u polskiego gina jakies 2 tygodnie temu, akurat byl to 11 tydzien. Prosilam, zeby sprawdzil pzeziernosc- na co odpowiedzial, ze niedlugo mam wizyte w szpitalu i mi tam spradza :angry:Normalnie mnie zamurowalo. W szpitalu bylam w poniedzialek no i tak jak myslalam- tutaj tego nie wykonuja. I teraz nie wiem co robic. Najblizszego gina mam jakies 200 km stad, pozatym terminy na po swietach. Pod koniec stycznia/lutego jade do Polski i zastanawiam sie czy nie isc dopiero tam na jakies dokladniejsze badania. Na przeziernosc juz bedzie za pozno, ale mozna zmierzyc kosc nosowa przeciez.
Wy wszystkie mialyscie pomiar przeziernosci?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry