reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

Ale fajnie że nasze forum tak " żyje" :-) Od razu mi lepiej jak sobie poczytałam co tam u Was słychać i że człowiek ze swoimi obawami nie jest sam, i że są inne osoby w podobnej sytuacji które rozumieją z czym się zmagam
HTML:
: stres, niepewność itd. same wiecie!
Miałam tak ciężką noc że aż mi ulżyło że już ranek nastał. Dzieciaki tak kopały że nie sposób było zmróżyć oka, też tak macie\ miałyście czasami na tym etapie ciąży? Normalnie 5 min spokoju i znowu i znowu. Aż się zaczęłam zastanawiać czy wszystko z nimi dobrze? Od razu wtedy stwardniał mi brzuch bo się zestresowałam, do tego zgaga taka że myślałam że się uduszę, a jak usnęłam na chwilkę to koszmary że leci ze mnie krew i dzieci wychodzą. Więc budziłam się jeszcze bardziej zestresowana i spięta, aż wychodziłam do WC sprawdzić czy nie ma krwi i czy wszystko ok :-( Są takie momenty że można się wykończyć nerwowo!
Ja też jeszcze praktycznie nic nie mam dla Maluchów ( kilka ubranek) bo i jak skoro od 7 tyg leżę. Chyba zakupy przez internet mnie czekają, a tak sobie wyobrażałam że będę z brzuszkiem sobie chodzić i wybierać i to będzie taka frajda. A tu życie jak zwykle wszystko weryfikuje.
Ahhhh coś dzisiaj humor wisielczy więc kończę żeby Was nie dobijać bo każda jak widzę ma swoje zmartwienia. Trzymajcie się wszystkie dzielnie!!!!

reklama
Czesc dziewczyny. Wczoraj przez przypadek udalo mi sie kupic przez internet wozek taki jakchcialam. Uzywany ale jaknowy booni go tylko pare razy uzyli i to tylko spacerowki:) ale jestem szczesliwa ze tak udalo mi sie za pol ceny kupic.
IMG_0001.jpg

Załączniki

• IMG_0001.jpg
    IMG_0001.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 75
Rila ja tez tak mam w nocy. Dzie i strasznie kopia czasami nie moge pol nocy przespac ale ja juz wole jak kopia bo gdyby byloodwrotnie to bym sie dopiero martwila. Nie martw sie i staraj troche cieszyc ta ciaza. Poogladaj jakies komedie to dobrze robi. Pamietaj szczesliwa i spokojna mama to i dziecie spokojniejsze:-)

Agniecha
A masz do tego wózka foteliki?
Bo ja mam na sprzedaż 2 do zooma z adapterami za 300zl. same adaptery to 2x50Zł.

Licytowlam wózek bez fotelikow i na innej z szybciej kupił am foteliki, potem okazało się ze zestaw poszedł za drogo dla mnie a ja kupiłam za ta sama cenę z fotelikami i teraZ mam 4 :-/

Agniecha777- mam zamiar zamówić taki sam z całym zestawem, tzn. ma to być prezent od dziadków. Widziałam go 2 miesiące temu na żywo i zrobił na mnie dobre wrażenie i mam nadzieję że będzie się dobrzre prowadził z dwójką na pokładzie. Wydaje mi się że krawężniki mogą sprawiać problem.

A u mnie od rana dzieci zaczely dawac o sobie znak:) nie kopia ale sie przewracaja i pokazuje sie taka gorka twarda na brzuchu:) mile uczucie:D jak trzymam reke w tym miejscu to zaraz sie chowaja:) lobuzy:)
Tylko ze te twarde punkty sa pod pempkiem, nie za nisko?
Powiedzcie mi jeszcze, bo mam 9 stycznia usg polowkowe i czy to usg robia dopochwowo czy po brzuchu?

cannot - usg połówkowe też jest robione przez brzuch. Przez pochwę to może jeszcze sprawdza się długość szyjki, ale cała reszta to już przez brzuch. Twarde punkty to mogą być kolanka albo łokcie, chociaż w Twoim przypadku to chyba jeszcze maluchy za małe. Może to główka albo pupka któregoś? A to że pod pępkiem to ok. bo macica na tej wysokości jest. Im bardziej zaawansowana ciąża to będzie czuć to wyżej.
Rila - do koszmarów będziesz musiała się przyzwyczaić, tak jak do dziwnych ogólnie snów. Ja z porodówka zaprzyjaźniam się przez sen już od jakiegoś czasu, w poprzedniej ciąży też tak miałam. A jakie przygody w tych moich snach... niesamowite rzeczy, że rano jak jeszcze pamiętam to sama się śmieję, że w mojej głowie takie głupoty się rodzą :-D

Justynia - a jak u Ciebie, cieszysz się wiosną tej zimy?

reklama
Justynia spacerowki i parasolki tez juz do tego mam.
Rila nie wiem jak z dziecmi sie go prowadzi ale juz widzialam bardzo duzo ludzi z tymi wozkami to chyba musi byc dobry. Dla mnie bylo wazne aby siedzialy jeden za drugim bo mieszkam w miescie i bede musiala wszystko sama robic tzn. Zakupy itd. a samej po sklepach z takim wozkiem bez problemu wejde. Jeszcze dokupie tylko siedzonka do auta.

Do góry