reklama

Ciąża bliźniacza

kamilasze witaj na forum ;-)
Milla ja mam to samo co ty, te same objawy, to raczej trzeba zapytać mamusiek które już urodziły bliźniaki, może dzisiaj do nich na pisze na innym forum bo teraz to odsypiam noc- wogóle nie spałam:-(. Te noce to teraz dla mnie horror.

reklama
katherine, ja dzisiaj też miałam trudną noc. Syn obudził się o 1.40 a zasnął o 5.30 (w międzyczasie podsypiałam, ale jak tylko zaczynał marudzić to się budziłam). Ja do pracy wstałam o 6.15....

Kamilasze witaj na forum.
Dziewczyny bardzo Wam współczuję tych wszystkich dolegliwości, które zapewne są przede mną. Ja poza epizodami z twardnieniem brzucha czy nieprzespaną nocą, czuję się dobrze. No może kręgosłup mi bardziej dokucza ale co tam. To chyba dla mnie taki najlepszy czas w ciąży, bo zero mdłości i brzuch nie jest jeszcze duży:-). Życzę Wam żebycie w jak najlepszej kondycji dotrwały do końca ciąży.
Milla76 naprawdę Cie podziwiam, że po nieprzespanej nocy w prawie 31tc idziesz do pracy i nie narzekasz:tak:.
Tak piszecie o wózkach, że też zaczęłam przeglądać internet pod tym względem i stwierdzam, że nie będzie to łatwa decyzja:tak:.

Tak piszecie o wózkach, że też zaczęłam przeglądać internet pod tym względem i stwierdzam, że nie będzie to łatwa decyzja:tak:.

Ja starałam się nie rozmyślać za dużo, bo ciężej byłoby podjąć decyzję. Przejrzałam, wybrałam taki, który cenowo mi odpowiada i nie jest zbyt szeroki (zmieści się w zwykłe drzwi), pojechałam go obejrzeć i już. Decyzja podjęta. Więcej nie rozmyślam o tym;-)

Czesc dziewczyny..dawno tu nie zaglądałam:eek:kurde niedawno byłam na końcu listy,a tu juz tyle za mną,ale ten czas leci:szok:.Witam nowe bliżniacze mamuśki;-)Karmelowa-przesłodkie dzieciaczki;-)..jutro mam wizytę,już nie moge się doczekać żeby zobaczyć moich chłopcow.Co do wózka to ja wybrałam mikado duo,cena przystępna,a wygląda nieżle.

Paulineczka_ - oby to pozytywne nastawienie trzymalo sie kazdej z nas :)

Ja juz po wizycie u gina, powiedzialam mu o moich bolach brzucha i zapytalam o ta skracajaca sie szyjke to powiedzial ze " juz sie pani naczytala w internecie glupot, jak sie skraca to dobrze bo do porodu sie cialo przygotowuje, wiec zadnego krazka sie nie zaklada" . Powiem szczerze ze bylam w szoku: / jak pytalam czy mam lezec bo mnie brzuch bardzo boli i twardnieje to oznajmij ze nalezy chodzic pomalu, nie przemeczac sie ale na pewno nie lezec caly czas bo to bez sensu.
Nie wiem co o tym myslec...
Jutro mam usg za ktore musze zaplacic bo to prywatna klinika, powiedzial ze nie da mi skierowania, a sam mi polecil ta klinike...ehh...
Zastanawiam sie czy na jedna wizyte nie pojsc do innego gina zeby miec porownanie.

Paulineczka_ - oby to pozytywne nastawienie trzymalo sie kazdej z nas :)

Ja juz po wizycie u gina, powiedzialam mu o moich bolach brzucha i zapytalam o ta skracajaca sie szyjke to powiedzial ze " juz sie pani naczytala w internecie glupot, jak sie skraca to dobrze bo do porodu sie cialo przygotowuje, wiec zadnego krazka sie nie zaklada" . Powiem szczerze ze bylam w szoku: / jak pytalam czy mam lezec bo mnie brzuch bardzo boli i twardnieje to oznajmij ze nalezy chodzic pomalu, nie przemeczac sie ale na pewno nie lezec caly czas bo to bez sensu.
Nie wiem co o tym myslec...
Jutro mam usg za ktore musze zaplacic bo to prywatna klinika, powiedzial ze nie da mi skierowania, a sam mi polecil ta klinike...ehh...
Zastanawiam sie czy na jedna wizyte nie pojsc do innego gina zeby miec porownanie.
Dokladnie tak samo odpowiedziala mi moja lekarka :-DMoze mamy ta sama lekarke :) nie martw sie jak dwie rozne lekarki powiedzialy to samo to napewno sie nie mylą. Ja przyjelam juz ze nie bede rozmyslala nad kazdym ukluciem czy szarpnieciem tylko zaczne wkoncu cieszyc sie ta ciążą bo czlowiek niepotrzebnie sobie wmawia rzeczy. Wiec tobie też tak radze. Cieszmy sie póki jeszcze jako tako mozemy funkcjonować:-)

reklama
kamila witaj! mamy niemal ten sam termin, taki sam typ ciąży i u mnie też 2 dziewczynki ;-)napisz nam może coś więcej o sobie.

milla ja też mam wrażenie że mi się brzuch obniżył, obserwuje to po tym że juz pępka nie widzą dawno na wprost tylko tak jakby od spodu... Mnie ogólnie jest już bardzo ciężko, oddycham z trudem, ledwo chodzę, jak siedzę to mi bardzo niewygodnie, mam wrażenie że bardzo ciskam wtedy dolnego dzidziusia... Krocze mam tak jakby obolałe, jak po porodzie wręcz, ale to chyba od ucisku i obciążenia. Nie chce narzekać za bardzo :laugh2: bo poza takim fizycznym zmęczeniem i ociężałością ta ciąża mi bardzo służy... ku pokrzepieniu serc martwiącym się jak to będzie mogę napisać że nie mam żadnych z typowo ciążowo-bliźniaczych dolegliwości (cukrzycy, nadciśnienia, zaparć, skurczy, rozstępów, zgagi, hemoroidów, plamień i nie wiem czego jeszcze - a wyniki mam o dziwo idealne). Piszę żeby sama się podnieść na duchu że nie jest tak źle :cool2: i każdej tego życzę :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry