reklama

Ciąża bliźniacza

Cześć dziewczyny!Tak czytam o waszych dolegliwościach,obawach i myślę,że jeszcze niedawno ja przez to wszystko przechodziłam:-)Ale ten czas leci:tak:A ja się jeszcze wtrącę odnośnie wózków,bardzo polecam X LANDER X TWIN super zwrotny,praktyczny(dosłownie wszystko można zdjąć i uprać),cena też nie duża a w tym spore wyposażenie,naprawdę polecam!!!

reklama
Agniecha777- masz racje, w koncu ciaza to nie choroba, a to ze poboli to moze i dobrze. W koncu obciazenie dla ciala jest duze:) tyle mam juz urodzilo i zyje:) my tez damy rade. Oby z usmiechem na buzi:)
Szczerze to znudzilo mi sid to siedzenie w domu:) musze wyjsc do ludzi bo oglupieje: )
Powodzenia Ci zycze i wszystkim mamom :)

Julianna, Katherine - dzięki za to, że napisałyście co u Was, skoro macie podobnie, to znaczy że u mnie nic złego się nie dzieje. Poza tym wczoraj wieczorem i dzisiaj od samego rana czuje sie o niebo lepiej. Chyba jednak rozruszałam się trochę, wpadłam w rytm pracowy a tego mi było trzeba.

Dla wszystkich dziewczyn na wcześniejszych etapach - całkowicie zgadzam się z Julianną i od razu przepraszam jak Was nastraszyłam. Te dolegliwości co mam teraz to jest tylko wynik tego ze w brzuchu jest większy "balast". Ogólnie całą tą ciążę przechodzę jak pierwszą. I to chyba co do zasady tak jest: że jak ktoś ma mieć problemy to będzie je miał i w ciąży pojedynczej i w mnogiej, a jak ktoś dobrze znosi ciąże to i dobrze zniesie też bliźniaczą. Oczywiście mówi się, że to ciąża większego ryzyka, ale wcale tak nie musi być. Zresztą widać to po naszym forum. Za każdym razem jest szczęśliwe zakończenie :-)

Też wtrącę swoje trzy grosze a' propos wózka. Ja akurat wybrałam ten gdzie maluch leżą obok siebie. Wygrało to, własnie że będę miała cały czas podgląd na nie. Ale mogłam tak zrobić, bo u mnie raczej z szerokością drzwi nie ma problemu, po sklepach jeżdzę, ale to samochodem i zazwyczaj z kimś (więc zakładam branie dwóch koszy sklepowych i wkładanie tam nosidełek po prostu) - wtedy na pewno zmieszczę się do kasy.
Do tego wybrałam wóżek, który ma spacerówkę niżej, bardziej jak parasolka, niż standardowe wózki 2 w 1 (np. emmaljungi, czy jedo). Bo te ostatnie to zazwyczaj spacerówkę mają taką, że jak dziecko podrośnie i robi się bardziej ruchliwe to samo nie wyjdzie z niej. U mnie zdarzyło się nawet że synek wypadł na ziemię :zawstydzona/y: (na szczęście była zima i śnieg zamortyzował uderzenie) ale nic mu się nie stało. Zaraz potem kupiliśmy spacerówkę maclarena, taką właśnie że mały może sam wchodzić i wychodzić, więc nie muszę go dzwigać. Z podwójnych wózków tych niższych to większość wózków dostępnych w sklepie Bliźniacze Szczęście w Warszawie jest własnie takich (można zobaczyć je na stronie internetowej Bliźniacze Szczęście - sklep/komis dla bliźniąt no i oczywiscie na żywo w sklepie stacjonarnym).
My zdecydowalismy się na easywalkera duo. Jest dość drogi, wiec polowalismy na używany i udało nam się trafić całkiem niezły egzemplarz za 1800 zł (raczej okazja, bo używane kosztują nawet pod 3 tys.) my mamy z całym wyposażeniem, nawet śpiworkami ciepłymi do spacerówki.
Ten nasz wózek ma gumowe pompowane koła, co dla mnie, mieszkającej na wsi, miało ogromne znaczenie.
Ogólnie mówiąc o wózkach to jako mama już jednego mogę powiedzieć, że w moim przypadku sprawdziło się kupowanie wózka lepszej marki ale używanego, niż taniego nowego (byłam bardzo niezadowolona z pierwszego wózka polskiej produkcji). To samo tyczy się innych rzeczy, które też kupiłam używane fotelik do karmienia peg perego, kołyska gluck. Naprawdę jak się trochę poszpera, to można super rzeczy wynaleźć po bardzo okazyjnych cenach i co najważniejsze - w dobrym stanie :tak:

Teraz jeszcze, żeby maksymalnie wydłużyć mojego posta :szok:- wstawiam aktualną tabelkę:

[TABLE="class: cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table"]
[TR]
[TD]1.[/TD]
[TD]Hannah34[/TD]
[TD]2.luty.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2.[/TD]
[TD]Katherine_mag[/TD]
[TD]26.luty.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]3.[/TD]
[TD]Maya12[/TD]
[TD]15.marzec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]4.[/TD]
[TD]Milla76[/TD]
[TD]15.marzec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]5.[/TD]
[TD]Julianna[/TD]
[TD]20.marzec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]6.[/TD]
[TD]Marczitka[/TD]
[TD]25.marzec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]7.[/TD]
[TD]Kamilasze[/TD]
[TD]25.marzec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]8.[/TD]
[TD]Misiarska[/TD]
[TD]2.kwiecień.14 (30 marca)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]9.[/TD]
[TD]Gabi004[/TD]
[TD]23.kwiecień.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]10.[/TD]
[TD]emilek86[/TD]
[TD]28.kwiecień.14 (4.05)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]11.[/TD]
[TD]KasiaZG[/TD]
[TD]30.kwiecień.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]12.[/TD]
[TD]Rila[/TD]
[TD]3.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]13.[/TD]
[TD]Agniecha777[/TD]
[TD]3.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]14.[/TD]
[TD]Nanka[/TD]
[TD]4.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]15.[/TD]
[TD]Paulinka_uk[/TD]
[TD]7.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]16.[/TD]
[TD]Nana7ma[/TD]
[TD]10.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]17.[/TD]
[TD]KPe007[/TD]
[TD]15.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]18.[/TD]
[TD]Adb7[/TD]
[TD]15.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]19.[/TD]
[TD]Anulfka[/TD]
[TD]20.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]20.[/TD]
[TD]Monika_83[/TD]
[TD]24.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]21.[/TD]
[TD]Dolores32[/TD]
[TD]31.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]22.[/TD]
[TD]cannot[/TD]
[TD]2(3) czerwiec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]23.[/TD]
[TD]Liskaaa[/TD]
[TD]14.czerwiec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]24.[/TD]
[TD]anula1978[/TD]
[TD]16.czerwiec 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]25.[/TD]
[TD]Celina86[/TD]
[TD]18 czerwiec. 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]26.[/TD]
[TD]Edytka84[/TD]
[TD]20 czerwiec. 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]27.[/TD]
[TD]Paulineczka[/TD]
[TD]24 czerwiec. 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]28,[/TD]
[TD]Dagos[/TD]
[TD]29 czerwiec. 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]29.[/TD]
[TD]Fusun[/TD]
[TD]17 lipiec. 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]30.[/TD]
[TD]Anielka.[/TD]
[TD]2 sierpień. 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]31.[/TD]
[TD]Sarenka89[/TD]
[TD]19 sierpień. 14
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

... po sklepach jeżdzę, ale to samochodem i zazwyczaj z kimś (więc zakładam branie dwóch koszy sklepowych i wkładanie tam nosidełek po prostu) - wtedy na pewno zmieszczę się do kasy.

O tym nie pomyślałam, żeby w markecie brać dwa wózki :-) Stwierdzam, że to całkiem niezły pomysł:rofl2:

Z podwójnych wózków tych niższych to większość wózków dostępnych w sklepie Bliźniacze Szczęście w Warszawie jest własnie takich (można zobaczyć je na stronie internetowej Bliźniacze Szczęście - sklep/komis dla bliźniąt no i oczywiscie na żywo w sklepie stacjonarnym).

Na tej stronie właśnie znalazłam wózek, który kupimy. Byłam we wtorek w sklepie stacjonarnym obejrzeć go na żywo. Nasz wybór to FREESTYLE Twins 3w1. Cena przystępna jak dla nas. Na więcej niestety nie możemy sobie pozwolić. Fajna sprawa z tym wózkiem jest taka, że jest mnóstwo kolorów do wyboru. Nie tylko te prezentowane na stronie. W sklepie jest wzornik i szyją taki, jaki tylko sobie wymarzę:-D. Czas oczekiwania na towar ---> około tygodnia. Teraz pozostał tylko wybór kolorów:szok:. Na pewno wiem że jedna gondola będzie inna od drugiej:-)

Dziewczyny a w którym tygodniu zaczęłyście gromadzić wyprawkę dla dzieciaków i przygotowywać pokoik ? Z jednej strony już mnie ciągnie do drobnych zakupów (żeby później nie wydawać w tysiącach na wszystko razy dwa :szok:) a z drugiej ciągle się hamuje ... bo z tylu głowy, no wiecie, rozsądek to w końcu 9 tydzień.

Sarenka - miałam dokładnie tak jak Ty. Wolałam nie zapeszać. Wózek kupiłam po połówkowym. Resztę można jeszcze później.

właśnie a to mój wózek:
20131130_184115.jpg

Załączniki

• 20131130_184115.jpg
    20131130_184115.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 81
reklama
Sarenka - chyba każda z nas tak miała, że jak tylko się dowiedziała o ciąży to chciała coś kupować :happy: My w zasadzie dopiero zamówiliśmy meble (szafki) do pokoju dla dzieci, ale generalnie nic jeszcze nie jest w nim zrobione. Szykuje się kucie, malowanie itd. No, ale to zajęcie dla przyszłego tatusia. Kiedy się za to weźmie? Zobaczymy :rofl2: A poza tym to mamy wybrany wózek, ale jeszcze z kupnem się wstrzymamy z dwa miesiące pewnie. Dostałam trochę ciuchów od siostry to je tylko przejrzałam i wyniosłam na strych. ;-) Nic więcej jeszcze nie mamy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry