reklama

Ciąża bliźniacza

Cześć mniszek ty chyba nie byłaś u nas od początku bo nie widze ciebie w tabelce. Masz podony termin do mojego z tym że jeszcze nie mam ustalonego terminu cesarki ale też myśle że będzie na początku lutego:-) jutro właśnie mam nadzieje że ustalą mi w szpitalu, bo mam wizytę. Fajnie, ze jeszcze wszystko robisz i dobrze się czujesz, ja to teraz tylko leże, bo wtedy mam ulgę, nic mnie prawie nie boli. Życzę szczęśliwego rozwiązania :-D

reklama
Też się zgadzam że połowa ciąży to czas najwyższy żeby wszystko przygotować. Ja na przykład dziś na wizycie się dowiedziałam że mam w sumie już tylko leżeć ile się da i nie wyobrażam sobie jakbym miała teraz dopiero zakupy robić, prasować czy cokolwiek...mogę spokojnie czekać :happy:

My imiona wybraliśmy jak poznaliśmy płeć w 12 tyg, ja zrobiłam listę 10 imion które mi się najbardziej podobały i mąż wybrał te które jemu podobały się najbardziej i tak zostało. Będzie Laura i Zuza.

Ja po dzisiejszej wizycie mam mieszane uczucia, niby wszystko OK, szyjka trzyma, lekko skrócona, rozwarcie na opuszek, ale to normalne u wieloródki, ale lekarka zabroniła mi chodzić na spacery itp, mam leżeć kiedy tylko mogę... :eek: dwulatkiem w domu :confused2: ehhhh... Za 2 tyg mam też iść na konsultacje do szpitala gdzie zdecydują jak i kiedy mam rodzić i czy ewentualnie podać sterydy...orientacyjny termin cesarki 28 luty...ale ja jetem za tym żeby czekać aż się samo coś zacznie...

Juliana to faktycznie sobie poleżysz przy dwulatku, może czas zaangażować jakąś babcie lub kogoś z rodziny do dziecka choć na parę godzin??
Ja na tyle dobrze mam, ze moge sobie leżeć kiedy chce bo to pierwsza ciąża.
Jutro mam lekarza i mam nadzieje że coś się ustali w kwestji cc bo jak nie to ich chyba pogryze tam;-)

Julianna - to mnie zszokowałaś tym leżeniem. Skoro wszystko ok, szyjka w miarę też, to czemu leżenie???
Ale najważniejsze - to tak jak pisze Katherine - zorganizuj sobie pomoc dla córeczki. Piszesz, że mniej więcej szykują Cię na cc. na koniec lutego, ja sama umieram z ciekawości co ze mną będzie. Dowiem się, mam nadzieję, we wtorek.

Mniszek - super, że już wiesz co dalej, wpiszę Cię do tabelki, tylko napisz mi proszę jakiej płci są Twoje maluchy?

Chwala na wysokosci. Mdlosci minely! Zastanawiam sie teraz jakie witaminy zaczac brac. Kwas foliowy biore caly czas, no ale witaminy tez by mi sie przydaly. No i dumam wlasnie nad tym co jesli bede brac zwykle Centrum- co myslicie?
Dziewczyny, fajnie ze wymieniacie te wozki ktore macie. Ja wszystko googluje i stwierdzam za i przeciw :tak: Mam ciagle jeszcze sprzet po synku, tj, Quinny Buzza, spacerowke McLaren no i fotelik MaxiCosi z adapterami. Zastanawiam sie czy wystawic to do sprzedazy- czy nie za wczesnie jeszcze zeby nie zapeszac. Wystawie oba wozki, oprocz fotelika oczywiscie- bo szukam teraz jakiegos dubla, w ktorym montuje sie maxi cosi, ale z tego co widze to duzo ma taka opcje, wiec juz pare groszy bedzie mniej.
Jesli chodzi o wyprawke, to ja mam po synku wszystko o d 0 do jakiegos 4tego roku zycia. Zostawialam wszystko, bo wiedzialam, ze chcemy miec jeszcze wiecej bobasow. Nawet lozeczko mam, i chyba zostawie to jedno narazie, bo jest dosc duze, no i bede kladla dzieci jedno z jednej drugie z dgugiej strony. Jesli chodzi o ubranka to srednio raz w roku mialam odpal i pralam i prasowalam wszystk od nowa, wiec to jest w bardzo dobrym stanie. Starczy spokojnie na 1,5 dziecka :tak: wiec dokupie troche, no chyba, ze trafia nam sie 2 dziewczynki to trzeba bedzie zmienic plan. Mam zamiar zaczac po urlopie w Pl i tym USG polowkowym- bedzie to gdzies 22 tc, bo pozniej to szkola i egzaminy wiec nie bede miala na to czasu wcale.
Milla76- podziwiam, 31 tc a Ty do pracy nadal smigasz :tak:
Mniszek85- ja tez tak chce, 35tc i takie obroty :O Zazdraszczam
Katherine_mag- Jesli chodzi o te cesarke- Ty masz jakies wskazania ku temu czy po prostu taka jest Twoja decyzja? Ja wlasnie sie zastanawiam jak to wszystko rozegrac, bo nie chce rodzic SN.
Julianna- Ty tez piszesz o cesarce. Mam takie same pytanie jak do @Katherine.
A z tym lezeniem to rzeczywiscie z 2 latkiem moze byc ciezko. Tak jak pisze Katherina i Milla- moze pomysl o kims kto moglby pomoc.
Cannot- moze ten Twoj lekarz to z Irlandii? :D A tak zupelnie powaznie to mysle, Ze powinnas go posluchac. Moze to takie wyolbrzymianie tych objawow, ja zreszta mam chyba podobnie. Gdzies cos zakluje, zaboli a tu juz stres czy wszystko ok itd... Jak bym go posluchala.

Milla76 - dzieki a co to plci to dwaj chlopcy w brzuszku:-) juz jednego 9 latka mam maz i 2 malych bedzie strach sie bac sama kobietka:-D:-D imiona tez juz wybralismy bedzie Kubus i Mateusz:-) zazdroszcze Wam ze od lekarza dowiadujecie sie o dlugosci szyjki bo tu (czyt. Anglia) takich rzeczy nie sprawdzaja nie badaja recznie nic... tyle ze dla blizniaczych ciaz nalezy sie wiecej usg ok co 6 tyg moze mniej. teraz wcinam zelki i lezee syn w szkole to mozna odpoczywac:-)

eh udało mi się dziś wystawić rozmiar 56 po moich maluchach
jak by ktoś był zainteresowany zapraszam (jest po podstawowa wyprawka nie zależnie po pory roku)

Sprzedam po moich maluchach

1) ręczniki z kapturkiem 5 szt. 10 zł
Zobacz załącznik 603220

2) 2 szt. Bluzy 56, biała GAP 10zł
Zobacz załącznik 603221Zobacz załącznik 603222

3) Dres H&M 56 stan idealny 10zł
Zobacz załącznik 603225Zobacz załącznik 603226

Podkłady Baybydream 12szt (jedna zamknięta paczka + 2 osobno) 8zł
Zobacz załącznik 603244

Laktaor elektryczny na 2 piersi 150zł ​zdjecia jutro :)

cd.
4) Zestaw 91 szt+ 17 par skarpet CENA 90zł

Rożek 2 szt.
Zobacz załącznik 603227

Dresik 56 1szt.
Zobacz załącznik 603228

Bluza 4 szt.
Zobacz załącznik 603229Zobacz załącznik 603230

56 SPODNIE szt. 6

1. Baby
  2. Baby
  3. Baby
  4. Name it
  5. H&M
  6. H&M
    Zobacz załącznik 603231

56 BLUZKI DŁ RĘKAW szt. 10
    Zobacz załącznik 603232

56 BODY KRUTKI RĘKAW 14szt

1. Tesco
  2. Tesco
  3. Tesco
  4. George
  5. George
  6. H&M zapinany z boku
  7. Mothercare
  8. Mothercare
  9. Mothercare
    Zobacz załącznik 603233Zobacz załącznik 603234

reklama
cd. zestawu 4
56 BODY DŁUGI RĘKAW szt. 27

1. H&M z boku zapinany
  2. H&M z boku zapinany
  3. H&M z boku zapinany
  4. H&M
  5. Baby
  6. Baby
  7. Baby
  8. Tesco
  9. Tesco
  10. Tesco
  11. Cherokee
  12. Next
  13. Mothercare
    Zobacz załącznik 603235Zobacz załącznik 603236Zobacz załącznik 603237

56 PÓŁ-PAJAC 9szt.
Zobacz załącznik 603238Zobacz załącznik 603239

56 PAJAC

1. Next
  2. Next
  3. Name it
    Zobacz załącznik 603240Zobacz załącznik 603241

56 komplet 3 szt (Bluzka, body zapinane z boku, pół-pajac)
    Zobacz załącznik 603242

Skarpetki 17 par (tylko taki co się na nogach trzymają)

Zobacz załącznik 603243

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry