reklama

Ciąża bliźniacza

Mniszek85 - to Cie wpisuję. Chyba będziesz najkrótszą mieszkanką naszej tabeli. Od razu lądujesz u góry :-)
[TABLE="class: cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table"]
[TR]
[TD]1.[/TD]
[TD]Hannah34[/TD]
[TD]2.luty.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2.[/TD]
[TD]mniszek85[/TD]
[TD]22.luty. 14 (4 luty)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]3.[/TD]
[TD]Katherine_mag[/TD]
[TD]26.luty.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]4.[/TD]
[TD]Maya12[/TD]
[TD]15.marzec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]5.[/TD]
[TD]Milla76[/TD]
[TD]15.marzec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]6.[/TD]
[TD]Julianna[/TD]
[TD]20.marzec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]7.[/TD]
[TD]Marczitka[/TD]
[TD]25.marzec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]8.[/TD]
[TD]Kamilasze[/TD]
[TD]25.marzec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]9.[/TD]
[TD]Misiarska[/TD]
[TD]2.kwiecień.14 (30 marca)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]10.[/TD]
[TD]Gabi004[/TD]
[TD]23.kwiecień.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]11.[/TD]
[TD]emilek86[/TD]
[TD]28.kwiecień.14 (4.05)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]12.[/TD]
[TD]KasiaZG[/TD]
[TD]30.kwiecień.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]13.[/TD]
[TD]Rila[/TD]
[TD]3.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]14.[/TD]
[TD]Agniecha777[/TD]
[TD]3.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]15.[/TD]
[TD]Nanka[/TD]
[TD]4.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]16.[/TD]
[TD]Paulinka_uk[/TD]
[TD]7.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]17.[/TD]
[TD]Nana7ma[/TD]
[TD]10.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]18.[/TD]
[TD]KPe007[/TD]
[TD]15.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]19.[/TD]
[TD]Adb7[/TD]
[TD]15.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]20.[/TD]
[TD]Anulfka[/TD]
[TD]20.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]21.[/TD]
[TD]Monika_83[/TD]
[TD]24.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]22.[/TD]
[TD]Dolores32[/TD]
[TD]31.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]23.[/TD]
[TD]cannot[/TD]
[TD]2(3) czerwiec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]24.[/TD]
[TD]Liskaaa[/TD]
[TD]14.czerwiec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]25.[/TD]
[TD]anula1978[/TD]
[TD]16.czerwiec 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]26.[/TD]
[TD]Celina86[/TD]
[TD]18 czerwiec. 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]27.[/TD]
[TD]Edytka84[/TD]
[TD]20 czerwiec. 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]28.[/TD]
[TD]Paulineczka[/TD]
[TD]24 czerwiec. 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]29,[/TD]
[TD]Dagos[/TD]
[TD]29 czerwiec. 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]30.[/TD]
[TD]Fusun[/TD]
[TD]17 lipiec. 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]31.[/TD]
[TD]Anielka.[/TD]
[TD]2 sierpień. 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]32.[/TD]
[TD]Sarenka89[/TD]
[TD]19 sierpień. 14[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

reklama
Hej dziewczyny. Ja tez juz od nowego roku czuje sie ciezko, jutro jade odebrac drugie lozeczko od siostry i wozek dostaniemy na razie uzywany:) boje sie bo co raz gorzej i ciezej mi cokolwiek robic, wlasnie wstawilam 1 pranie ubranek dla dziewczynek i szykuje powoli sie to ich narodzin. Boje sie ze już niedlugo tylko bede lezec i sie nie ruszac, bo kregoslup tez odmawia posluszenstwa. Dziewczyny po 30 tygodniu mam pytanie kiedy Wasi lekarze podjeli decyzje o cc? Bo ja mialam ostatnio usg i jedna dziewczynka ulozona glowkowo a druga miednicowo i lekarz mi powiedziala ze do cc, ale zobaczymy jeszvze w 32 tyg na usg bo może sie jeszcZe przekrecic. Czy jesteście moze z wawy albo okolic? Jesli tak ktory szpital wybralyscie?

kamilasze - ja jestem z okolic Warszawy, rodzić mam zamiar w Św. Zofii. Na razie nie nastawiam się na cc - wolałabym urodzić naturalnie. Ale to właśnie wszystko zależy od ułożenia maluchów przede wszystkim plus potem pewnie do wielu innych rzeczy.
Jeżeli chodzi o zmianę pozycji dzieci, to Justynia jest tutaj doskonałym przykładem - u niej jeden maluch, akrobata - fikał koziołki do końca :-D i skończyło się tak że oboje byli główkami na dół, ale i tak miała cc.

Milla76 - ja zastanawiam sie miedzy Kasprzaka (na pewno gdyby przydarzylo sie cos wczesniej) i tam zaczynam szkole rodzenia za tydzien lub Madalinskiego.
Ja sama nie wiem co bym wolala boje sie ze moge dlugo dochodzic po cesarce do siebie, a naturalnego porodu poprostu sie boje;)moje dziewczyny czuje jak caly czas szaleja i to teraz tak ze caly brzuch mi sie rusza i polezec na zadnym boku nie dadzą.

Kamilashe- wiesz co ja Ci powiem, ze po porodzie naturalnym przy pierwszym dziecku nic nie jest w stanie mnie przekonac do kolejnego SN. Nawet ta przewidywana dluzsza rekonwalescencja po cesarce, powod jest bardzo prosty, po tym pierwszym SN dochodzilam do siebie ponad 2 tygodnie- dopiero po ponad 2ch tygodniach wyszlam z domu, bo bylamw stanie chodzic. I to nie jest to, ze sie boje bolu albo jestem jakims mieczakiem, boje sie po prostu o swoje zdrowie no i dzieciaczkow. Opisu Wam zaoszczedze, bo w niczym Wam to nie pomoze, a jeszcze zaczniecie sie stresowac ;-)
Zastanawiam sie wlasnie jak to rozegrac, aby miec zaplanowana cesarke.
Paulinka UK- moze Ty cos wiesz jak to w UK wyglada, bo to podobne przeciez ewenementy z Irlandia :szok:

Kamilasze - ja wybieram Kasprzaka. Tam też mam prowadzoną ciążę.

A teraz smutniejsze wieści. Byłam dzisiaj u lekarza. Mam cukrzycę ciążową. Wizyta w poradni diabetologicznej w przyszły piątek:-( Do tego dr stwierdziła, że bardzo szybko skraca mi się szyjka. No-spa trzy razy dziennie i wstawanie z łóżka tylko do łazienki. I tak przez miesiąc. Jak nie pomoże to pewnie szpital do rozwiązania :no:
Mam tak podły nastrój, że nic nie jest w stanie go poprawić. Zrobiłam nawet dzisiaj pierwszy zakup dla maluchów. Śliczne pajacyki. Niestety humor poprawił się tylko na chwilę, a potem powrót...

Ostatnia edycja:
Emilek86 - glowa do gory, oszczedzaj się, a na pewno wszystko bedzie ok. Moja bratowa miala cukrzyce, niestety wiaze sie to z dieta restrykcyjna. Jaki lekarz Cie prowadzi, ja bylam kiedys u Piekarskiego ale teraz chodze prywatnie i zastanawiam sie czy jak nie prowadze tam ciazy i przyjade z bolami czy mnie nie odeślą

Jestem po wizycie u lekarza. Dzieci maja 2200(dziewczynka) i 2300(chłopak) zdrowo rosną, wszystko w porządku. Co do porodu to mnie trochę uspokoiła. Mi zależało na cesarce głównie z bezpieczeństwa maluchów, one rosna jak szalone i bałam sie że nie zmieszczą się w kanale i wyjdzie jakaś niewspółmierność barkowa, ja taka drobna, mała, głównie o to, a tak to jestem za porodem sn, nie boję się, bo i tak dadzą mi znieczulenie, to nie bedzie źle. Pod koniec tego miesiąca będą mi robić zdjęcie miednicy i wtedy zobaczą czy zmieszczą się, żeby nie było komplikacji żadnych właśnie takich. Cieszy mnie,że tutaj tak wszystko pilnują i dbają o bezpieczeństwo matki i dziecka. Dowiedziałam sie też, że po porodzie kierują do hotelu takiego szpitalnego, ma sie swój pokój , wyżywienie schodzi sie do takiej restaracji i to dla matki za darmo, Ojciec musi za siebie płacic ale tez nie dużo.I dla maluchów w sumie oprócz ubranek na wyjście i dla siebie nic nie musze brać bo wszystko mają w pokojach i dla matki też. :-)

Emilek glowa do gory. Bedzie dobrze! Na tym forum pamietam dziewczyny z cukrzyca (rodzily chyba na jesieni) i te na diecie i takie co musialy insuline brac. Nawet sobie to chwalily. Po diecie cukrzycowej lepsze samopoczucie jest. Co do lezenia to moze po miesiacu sie uspokoi i bedziesz mogla sie ruszac? A poki co szperaj w internecie. Duzo okazji jest. Ciuszki sprzedaje Justynia moze cos wypatrzysz, zawsze to pewne zrodlo.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry