reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Emilek- czeka Cię wyzwanie ale dasz radę! Najważniejsze że lekarz stwierdził że dobrze się odżywiasz i tylko 1 posiłek dorzucił. Zrobisz mała roszadę z odpowiednimi produktami i będzie ok!

milla jutro tylko usg, wizyta we wtorek. Cesarka uzależniona od tego czy dziewczyny zechcą się jeszcze obrócić. Co do jej daty to ja raczej się nie zgodzę na taką umawianą w 37tyg, wolałabym żeby się samo zaczęło, ale jak będzie to się okaże...

cannot nie masz suwaczka, a nie kojarzę w którym jesteś tygodniu, ale pamiętaj że w zaawansowanej ciąży na plecach leżeć nie wolno, bo można stracić przytomność.
Ja też śpię raz na jednym raz na drugim boku.

My po weekendzie przenosimy córkę z naszej sypialni do jej pokoju, w końcu już niewiele czasu zostało...echh, zobaczymy jak to będzie.

Nie myślałam, że leżenie na plecach jest aż tak niebezpieczne?!:baffled: Ja często tak leżę. Jak mnie już oba boki bolą, to zostają tylko plecy:blink: W nocy też trochę na plecach śpię, jak i prawy i lewy bok ogłasza strajk.

Juliana a mi będą wywoływać poród ale w 38 tygodniu i ja się z tym zgadzam, oni tłumaczyli że to dla bezpieczeństwa matki i dzieci. Później mogą być przeboje typu niedotlenienie a w 37 tydzień ciaży jest ciążą donoszoną.

Julianna, karherine - mnie tez lekarz powiedziala ze w 38 tyg beda wywolywac. Dobrze rozumiem Was dziewczyny ze nie wykluczacie porodu sn? Jak tak to super bo mi razniej. Przyznam Wam szczerze ze coraz czesciej dopadaja mnie watpliwosci i nie zdziwie sie jak stchorze na sam koniec:confused:

Milla ja jakos zawsze sobie mowilam ze jak bede w ciazy z blizniakami to chce cesarke i nie wyobrazam sobie zeby mi mowili ze mam miec sn ale z drugiej strony wszystko moze sie zmienic jak bedzie tak daleko. Moze jak sie zacznie samo to wtedy zmienie zdanie.

reklama
Ja też wolałabym chyba cesarkę. Przy pojedynczej ciąży jak najbardziej SN, ale przy dwójce cesarka chyba bezpieczniejsza. Jak będzie? Los pokaże...

Przeczytałam właśnie straszny artykuł. :wściekła/y:Nie wrzucę linka, żeby Was nie stresować. Mi szczerze się wszystkiego odechciało po przeczytaniu...:baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry