reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
ja na wszelki wypadek nie będę dziś czytać żadnych artykułów;p
ja nie wykluczam sn, miałam co prawda już cesarkę ale jak dzieciaczki będą ułożone główkowo to będę rozmawiać z lekarzem, chociaż nastawiam się raczej zrobią mi cesarkę, ale też wolałabym żeby samo się zaczęło (byle nie w 40 tygodniu) ;)

Ja jestem nastawiona na cesarkę, głównie dlatego, że boję się o dzieci ale nie będę ukrywać, że obawiam się również bólu podczas porodu sn. Co prawda dochodzenie do siebie po cesarce trwa pewnie dłużej i nie jest to miła perspektywa.

Julianna- jestem pod koniec 21 tc i powiem Ci ze mnie teraz wystraszylas. Od poczatku ciazy spie na plecach i na prawym boku. Na lewym strasznie mnie zebro boli.

Co do porodu sn czy cc. To raczej nastawiam sie na cc. Zadna z moich siostr przy probie porodu sn nie dala rady. I nie bylo fajnie, bo jedno z dzieci mialo niedotlenienie i 1 pkt dostalo, musieli reanimowac gdyz za pozno podjeli decyzje o cc. Stwierdzili ze sie samo wszystko rozszerzy lecz niestety nie. I dlatego skoro one przy jednym nie daly rady to ja z dwojka nawet sie pchac nie bede. Bezpieczniej bede sie czula jak pojde pod noz.

Przykra sprawa z tymi bliźniakami :-(:-(

cannot 21 rydz, to jeszcze dość wcześnie, ale dobrze że już wiesz i za parę tygodni odradzam jakiekolwiek leżenie na plecach :tak: ja nawet dziś na usg leżałam na boku, lekarko powiedziała że jej pacjetki notorycznie mdleją jak na koniec ciązy bada na plecach.

milla gdyby były ułożone odpowiednio to próbowałabym SN, bo dla mnie to prawie same plusy, ale raczej się nie obrócą bo niemal od początku leżą bez zmian. Ty już rodziłaś i na pewno łatwiej będzie ci urodzić niż pierworódce.

Ja po wizycie :-) Dzieci mają się bardzo dobrze, wszystkie parametry, przepływy itp książkowe. Ważą 1500 i 1700 z haczykiem. Szyjka ponad 4cm! Jestem bardzo zadowolona ;-)
A to Zuzia IMG_4319.jpg

Załączniki

• IMG_4319.jpg
    IMG_4319.jpg
    12,6 KB · Wyświetleń: 60
reklama
Któraś z was pytała o ułożenie dzieci - moi na koniec wylądowali poprzecznie (Maciek) i główkowo (Zuza) - przy takim ustawieniu cesarka na 100%. Co prawda wcześniej byli gówkowo-pośladkowo:-)
I przy okazji - sprzedaje wózek EasyWalker duo w kolorze czerwonym - 2 gondole, spacerówka, folie p.deszczowe, adaptery do Maxi Cosi. Za jakieś 2 miesiące mogę dosprzedać foteliki. Wózek jest z okolic Wrocławia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry