reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Dostałam parę zapytań o laktator wiec tu tez przyklejam.

Co do ciuszków został tylko dresik H&M na 56 reszta sprzedana :-)

No i znalazłam czas na wystawienie laktatora
CENA 150zł + 9zł wysyłka

Kupiłam go na ebay-u, zgodnie z niepisaną zasadą sprzedaje go za 50% tego co ja płaciłam. Laktator elektryczny na dwie piersi, można ssać tylko jedną.
Mi uratował laktacje po cesarce, można używać na baterie, regulowana siła ssania. Ja używałam go z zasadą 3-5-7 i daje rewaluacyjne efekty do dziś dnia karmie.

W skład wchodzą:
- 2 pojedyncze laktatory na piersi
-2 butelki
-2 smoczki do butelek (możliwość zdjęcia butelki z laktatora i od razu podania dziecku)
-2 podstawki pod butelki
-zasilacz z przejściówka na nasze gniazdka
-instrukcja w języku ang.
-worek chłodzący
-wkładki laktacyjne
-torba
- oryginalne pudełko

Zobacz załącznik 604963
Zobacz załącznik 604964

a i jak by ktoś się zastanawiał czemu sprzedaje, to moje maluchy mają ogromną potrzebę ssania i nie ma problemu z piciem z piesi. Nie używam go już od miesiąca, a maluchy są fanami cycusia wiec puszczam dalej w obieg bo mi się miejsce w szafach kończy :-)

Ostatnia edycja:
Julianna -bardzo cieszę się, że badania wyszły ok. Waga dziewczynek też ok. Super, ze udało się tak dobrze podejrzec Zuzię. Ja po wczorajszych wiadomosciach jeszcze bardziej zwątpiłam w to że dotrwam do konca przy postanowieniu rodzenia naturalnie......

Do przyplątał mi się straszny katar i czuje sie okropnie. Mam nadzieje ze na tym tylko sie skonczy i nie bede chora :-(

Laktator sprzedany.

Edytka
Ja mam taki instynkt matki polki psychopatki :-) ze 2h bez maluchow to max. A nawet wyjść nie ma gdzie i kiedy. Np pierwszą noc bez cory spędził am jak miała 18m-c a ja z bliźniakami na patologii.

Hej dziewczynki. Byłam znowu na usg, wszystko jest dobrze. Jeden dzidziuś jest nieco mniejszy, wg lekarza jakby 5 dni młodszy. Jestem w 8 tygodniu (koniec 8 tygodnia). Serduszka biją :) między 11 a 14 mam mieć badania prenatalne (mierzenie przezierności karkowej) żeby wykluczyć wady. Powiedzcie mi, czy wiecie coś na temat tego, jakie jest ryzyko wystąpienia wad genetycznych u bliźniaków dwujajowych? Czy takie samo jak u ciąży z jedną dzidzią? Czy większe? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat, a myślę, że niejedna z was ma dużą wiedzę na ten temat :) Buziaki

Jeszcze mam jedno pytanie. Jak wygląda kwestia porodu przez CC? Czy jeśli ma się termin to wtedy jest operacja? Czy czeka się do skurczy? Jak to jest?

Ostatnia edycja:
Justynia to jesteśmy przeciwieństwami ;) ja nawet na sylwestra wyszłam z laktatorem od 21 do 3 rano się bawiłam z przerwą na 1 odciąganie :) (mały miał wtedy 1,5 miesiąca) a jak już przestałam karmić to na noc co tydzień-dwa zostawiamy u dziadków, raz na 2 noce sobie wyjechaliśmy z mężem, jest mi to bardzo potrzebne; ale jak to będzie z trójką dzieci? pewnie ciężko będzie wyjść, ale coś wykombinuję :)
mi akurat laktator był potrzebny co noc, kiedy to mój synek postanowił spać a moje piersi mówiły co innego;/
molamennari myślę, że nie ma nawet co szukać informacji jak to statystycznie wygląda, bo taka informacja nijak się ma do Twojej konkretnie sytuacji, nie czytałam ale myślę że nie ma różnicy między pojedynczą ciążą
co do porodu to jest kwestia uzgadniana z lekarzem, mój powiedział że jak się nie zacznie samo to będą czekać do 40 tyg;/ liczę więc że się zacznie samo wcześniej :)

Ostatnia edycja:
reklama
Molamennai- co do statystyk zgadzam się z Edytką, nie czytaj nie szukaj bo i tak każdy przypadek to indywidualna sprawa. Poza tym po prostu załóż że wszystko jest ok i cierpliwie czekaj na badanie. Co do porodu to co lekarz to opinia. Mój od razu powiedział że 37 tydzień cesarska i tyle. Mówi że to bezpieczniejsze i dla mnie i Maluchów, ale jak widać to zależy od lekarza.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry