reklama

Ciąża bliźniacza

Molamennai mój lekarz mówił mi, że badania prenatalne w I trymestrze wykonuje się maksymalnie do 13tc i 6 dnia więc oblicz sobie, bo nie wiem, czy dziś równo wypada Ci 11 tc. Ale coś mi się wydaje, że masz te badania w ostatnim momencie. Może spróbuj przyśpieszyć termin.

reklama
Molamennai mój lekarz mówił mi, że badania prenatalne w I trymestrze wykonuje się maksymalnie do 13tc i 6 dnia więc oblicz sobie, bo nie wiem, czy dziś równo wypada Ci 11 tc. Ale coś mi się wydaje, że masz te badania w ostatnim momencie. Może spróbuj przyśpieszyć termin.

Jeszcze raz policzyłam i chyba 10 luty będzie ok:tak:

Badania robi się do 13tc6, wiec jak mieścisz się w tym terminie to OK, a jak nie to jak najszybciej sobie zmień datę wizyty :tak:

Sarenka całe szczęście że wszystko dobrze, krwiakiem się nie martw, na pewno się wchłonie, a ty leż i odpoczywaj

Czesc dziewczyny. Ja juz po glukozie. Nawet nie było aż tak źle:-) slodkie to strasznie ale dalo sie wypic. Dzieci rowniz wporzadku. Rosna i sa zdrowe. Corka ma 982 g a syn 1017g. Szyjka sie wydluzyla na 5 cm. Wyniki glukozy w nastepnym tygodniu. Mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze.

Agniecha, dzieciaki naprawdę wielkie gratulacje :)

U mnie leżenia ciąg dalszy, mąż chodzi tam i z powrotem, widzę że się przejmuje, chociaż cały czas podchodzi do mnie i mówi że wszystko jest dobrze i żebym się nie martwiła, a ja w głowie tylko jedna myśl .. nie dość że mają jedno łożysko, to jeszcze jest tak niesforne że się odkleja i zabiera dzieciakom część ważnego "magazynu" ... a druga : jeszcze tylko 29 tygodni :-)

anufka co tam u Ciebie? odezwij się do nas ...

Ja miałam wczoraj wizytę u położnej ale pod koniec wizyty pojawił się również lekarz ze względu że moje dzieciaczki leżą główkami do góry i raczej nie będą miały szans na to żeby zmienić położenie bo mam macice w kształcie serca :( wiec podpisałam papiery na zgodę i że mnie pani dr. uświadomiła ,ale jak to bywa u nas ciągle jest cos pod górkę i pani doktor stwierdziła że dziewczynka na ostatnim badaniu miała mało wód płodowych na granicy normy i jutro mam kolejne USG żeby sprawdzić czy nie jest ich za mało jeśli wyjdzie że nie mieszczą sie w normie i diametralnie odbijają od normy to zakończymy ciąże cesarskim cięciem i będę miała wcześniaczki bardzo mnie to przeraża mam cichą nadzieję że chociaż dadzą nam dotrwać w 3-paku z dwa tygodnie dłużej ,,,,,ehhh jak nie szyjka skrócona i nakaz leżenia to teraz następny problem .... 3-majcie kciuki jutro dziewczyny

Marczitka- moze nie bedzie tak zle, napisz po wizycie co i jak.

Agniecha- gratuluje dobrych wiadomosci, dzieci juz spore sa:)

A ja po wizycie juz jestem i co...i szpital. Chyba te szyjki to nas tu wszystkie przesladuja:(
Ile musialyscie/ musicie lezec w szpitalu?
Ja mam nadzieje ze bede mogla w domku lezec. Cos oni podaja w szpitalu? Jakies leki?

reklama
czesc dziewczyny:-) nie pisze ostatnio ale stale sledze forum:-)
Agniecha, dzieciaki naprawdę duze super :-)
cannot ja chyba jestem nieliczna z tych mam ciaz blizniaczych co z szyjka jest ok i sie nie skraca:-D( a w sumie to nawet tego nie wiem czy sie skraca bo w UK tego tu nie sprawdzaja):zawstydzona/y::szok: twierdza ze jak masz urodzic to urodzisz :eek:wiem troche to dziwne:-) a jak na ostatniej wizycie u poloznej i po usg spytalam sie o szyjke czy sie skraca to popatrzyla na mnie jak na ufo heheheh:-)
jeszcze przetrwac 5 dni i w przyszly tydz wtorek cesarka 3majcie dziewczyny kciuki bo pomalu dyyyygam:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry