reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Rila super ze jesteś już w domu, zawsze to lepiej w domu leżeć niż w tym szpitalu. Dość szybko puścili Ciebie.
Ubranek dużo i tanich można na allegro kupić.
cannot a w którym ty tygodniu jesteś? ja szyjkę miałam okolo 3 cm , teraz już nie wiem ile mam bo już nie opłaca się sprawdzać bo to tuż tuż

Katherine - jestem w 24 tc, dopiero zaczelam 6 miesiac a badanie mialam robione tydz temu.

Emilek- lekarz chcial mnie od razu klasc do szpitala ale powiedzialam ze jeszcze tylko 2 egzaminy i moge lezec.
Czemu mam sie nie sugerowac zapiskami lekarza? W sumie tez jestem zdziwiona bo on nigdy nie panikuje...:/

Cannot - myślę, że gdyby było źle, to by raczej lekarz nie zgodził się na te egzaminy tylko kategorycznie kazał kłaść się od razu do szpitala. Tak mi się przynajmniej wydaje...:baffled:

Emilek- oj badań to miałam po dziurki w nosie! Przy samym przyjęciu 2x badanie USG (z przepływami) u 2 różnych lekarzy, krew, mocz, ciśnienie, temperatura, USG dopochwowe żeby dł. szyjki sprawdzić, badanie ginekologiczne, puls mój, dzieciaków 3x dziennie itd. No byłam w szoku! Wszystko naszczęście ok :-)
Kpe007- trzymam kciuki!!!
Cannot- kurcze nie znam się na tych zapiskach, mnie lekarz mówi zawsze jaka jest całkowita długość po pomiarze na USG. Na pewno nie cała ma dł. 1 bo byś dawno na oddziale leżała!

Czesc dziewczyny. Nie odzywalam sie przez te kilka dni poniewaz duzo sie dzialo a na dodatek tel mi sie zepsul i nie mialam z czego pisac:( w srode przed poludniem zostalam karetka przewieziona do Krakowa na Ujastek. Bardzo sie ciesze,ze tutaj trafilam!! Lepsza opieka niz na kopernika. Nie bylo zadnych problemow z przyjeciem i lozko juz na mnie czekalo!!! Musimy tutaj polezec pewno kilka tyg ponieważ musi wyjasnic sie sprawa z szyjka, byle tylko sie wiecej nie skracala. Pozatym lekarz powiedzial ze dzieciaczki sa ciut za male i gdyby teraz wybraly sie na swiat nie mialyby szans na przezycie;( dlatego musze caly czas lezec, wstawać moge tylko do toalety. Dostaje mnustwo lekow ale czego sie nie robi dla dzieci.
Cannot nie chce cie straszyc ale moja szyjka ma 1,5 cm i skraca sie od wewnatrz. Juz leze. Moim zdaniem olalabym egzaminy i sie polozyla w szpitalu za wczasu!7

Katherine - ale super dzieciaczki zrobilas przez te 36 tygodni :-) Super taka waga!

KPe007 - dobrze, ze wyniki lepiej, teraz jeszcze pokonać infekcje i do domu, oby szybko :)

Rila - fajnie, ze udało Ci sie przed weekendem czmychnac do domu.

Cannot - nie wiem, w ktorym tygodniu jestes, ale jeśli to faktycznie szyjka to ja bym chciała usłyszeć wyjaśnienia od lekarza i ew. skonsultowala to z kimś innym, nawet w szpitalu. Niemożliwe by wpisał 1cm szyjki i już. Doczytalam, ze w 24tc - ja bym to wyjaśniła pilnie.

Anulfka - dobrze, ze jesteś pod dobra opieka i przez to tez będziesz spokojniejsza. Trzymam mocno kciuki za Wasza trójkę. Jak trzeba leżeć to trzeba leżeć.

Ja powoli wracam do siebie, pierwsze tygodnie były przerażające straszne, ale już nie wymiotuje i wstaje z łóżka. Sił nadal mało, słaba jestem, cieżko oddychać czasami, ale w porowaniu z tym co bylo tydzien zanimw szpitalu postawili mnie na nogi to i tak nie jest zle. Czy ktoras z Was tez miała tak beznadziejny początek ciazy?

Jutro mam usg i ew. ten test Pappa, trzymajcie za nas kciuki proszę :-)

Anulfka - trzymamy mocno kciuki. Leż, nie zamartwiaj sie a na pewno wszystko dobrze sie skonczy:) dobrE ze zabrali Cie do lepszego szpitala, a od czego zalezy ze slabo przybieraja na wadze? Moze musisz duuuzo jesc zeby urosly jak najszybciej?

Madison - ja wymiotowalam, bylam oslabiona i wiecznie spiaca, ale jakos dawalam rade bo nawet chodzilam jeszcze do pracy, ale po pracy padalam:) 2 trymestr za to byl super!

reklama
No tak mam wpisane w ksiazeczke, usg dopochwowe mialam robione tylko raz, a ten ostatni pomiar szyjki lekarz wykonywal poprzez badanie palcami.
Nie wiem czy w takim razie jest wiarygodne, ale dopytywal po badaniu czy brzuch mnie na pewno nie boli.
Zastanawiajace to wszystko jest:/

Do góry