reklama

Ciąża bliźniacza

Dwa dni mnie nie było a tu tyyyyle do czytania :-)

Marczitka Katherine GRATULACJE :happy2:

Maja, Domi, Iwizara witajcie na naszym forum ;-)

FunSun Rila cieszę się że macie się coraz lepiej :tak:

Anulfka a jakim systemem ściągasz pokarm? Polecam 7-5-3 co 3h Nie stresuj się bo tak jak juz zostało napisane mleko jest w głowie :tak:

cannot jakim cudem ciąża dwukosmówkowa okazała się jedno? Źle Cię przebadali? :shocked2:

U mnie wszystko bez zmian, w poniedziałek mają mi wyznaczyć wreszcie termin cięcia :cool2:

reklama
Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamusiek:-)
Ja w poniedziałek mam wizytę i jak zwykle już jest stres.
Na ostatniej wizycie waga dzieciaczków była bardzo podobna. Mam nadzieję że już tak
zostanie i nie dopadnie nas ten okropny syndrom podkradania.
Pozdrawiam wszystkie brzuchatki.

Emilek- jaki czas juz ja bierzesz? Watpie ze sie przyzwyczaje, jest paskudna, az mnie wykrzywia:(

Julianna- lekarka w lodzi stwierdzila ze na poczatku ciazy ta blona miedzy nimi mogla byc grubsza i faktycznie mogly byc dwuowodniowe, niestety teraz blona owodniowa ma <2mm .

cannot - luteinę biorę dwa tygodnie i już jej smak nie robi na mnie wrażenia. Tak jak pisałam, smaczna nie jest, ale biorę pod język i nie myślę:-p

kamilasze - w sumie nic nowego się nie dowiedziałam. Lekarka powiedziała, że skoro na izbie podjęli taką decyzję, to ona nie może tego podważać. Dostałam skierowanie na usg za dwa tygodnie i następna wizyta za trzy tyg. Poza tym to co do tej pory. Leki i leżenie:happy2:

cannot - co do tej owodniowości, to strasznie mi się to dziwne wydaje, że teraz na tym etapie ciąży okazało się że jest jedna owodnia. Z lekarzami z którymi miałam do czynienia i lektury które czytałam to wszystkie mówią, że przy ciąży bliźniaczej ważne jest usg do 14tyg, by określić kosmowkowość i owodniowość ciąży, bo potem gdy dzieci są większe jest to już niestety niemożliwe. Więc według tego, to dziwną tezę postawiła Twoja lekarka skoro na tym etapie ciąży takie rzeczy wygłasza.

Cannot - ale ja pamietam, ze Ty chciałam iść i pózniej rodzic w Matce Polce, tak? No to chyba tam to lekarze suuuper sie znają sie na ciazach, w tym mnogich. Trudno uwierzyć by tam lekarze bajki opowiadali...

Katherine_mag
Gratulacje!!
Waga maluchów imponująca :szok:

Milla
a Ty kiedy?? czekam i czekam na jakieś info i nic o Tobie:-D

Dziewczyny luteina to nie koniec świata - ja pod koniec ciąży brałam 2x2 tab lutki dopochwowo, 4x czopki skopolanu, 3x2 no-spy, i 3x magnez - a w szpitalu jeszcze gorsze leki (teraz nazwy nie pamiętam) ale tak mnie po nich trząsało że popijałam je relanium na uspokojenie organizmu :tak: no ale czego nie robi się dla dzieci :sorry2:

reklama
Tuśka88
a Ty się bliźniaków spodziewasz :szok: i ja nic nie wiem :-p
muszę mniej oczywiste nicy sobie wymyślać bo znajomi ścigają :-D
no i masz racje ranigast co dziennie :-) bo inaczej maluchy by wyszły przepaloną dziurą w gardle :szok: jak teraz o tym sobie przypominałam to aż mnie skręca

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry