reklama

Ciąża bliźniacza

Dziewczyny pomozcie, nie wiem czy powinnam panikowac czy to normalne. Jestem w 28 tc ( zaczynam dopiero) i od jakiego tyg mam skurcze ( chyba skurcze)- takie sciskanie i za chwile przechodzi. Najczesciej w nocy i z rana. Biore nospe rano i wieczorem tak jak mi lekarz kazal. Z drugiej str biore teraz mnostwo lekow i mysle ze moze organizm sobie nie radzi.
Miala tak ktoras z Was na tym etapie co ja??
Pomozcie bo nie wiem co robic, 5 marca mam wizyte u lekarza ale on i tak z tym nic nie zrobi a 6 marca mam wizyte w lodzi prywatnie, wiec musze czekac

reklama
Cannot ja przypuszczam ze ty masz na mysli te skurcze co cwiczy macica. Czyli twardnienia brzucha. Ja je mam od 25 tc. Tak srednio 4 razy dziennie przychodzi skurcz i po parunastu sekundach przechodzi. To na tym etapie ciazy jest normalne. Dopoki te skurcze nie sa bolące to wydaje mi sie ze nie masz sie czym martwic. A bierzesz magnez? Bo to pomaga na te skurcze

cannot - ja też mam tak od jakiegoś 26 tyg. Zdarzało się też, że niektóre były bolące. Dopóki nie są regularne i każdy nie sprawia Ci bólu, to myślę, że nie ma co panikować. A ruchy dzieci czujesz normalnie? Nie są jakieś niespokojne? Na wizycie oczywiście powiedz o tym lekarzowi, ale w tej chwili to myślę, że nie ma co się tym martwić. W razie czego jak będzie gorzej to jedź na izbę. Nigdy nie zaszkodzi sprawdzić

Miłej niedzieli życzę!:-)

cannot ja też tak mam, szczególnie w nocy, ostatnio mam co wieczór i czasami jest skurcz za skurczem, jeden przechodzi i zaraz drugi się zaczyna, macica ćwiczy; wiem po pierwszej ciąży że to normalne chociaż wtedy później to się zaczęło; jeśli byłyby regularne i coraz mocniejsze to wtedy od razu do szpitala

Zastanawiam sie czy ktoras z was tak miala, w tamtym tygodniu byl to lewy jajnik w tym prawy, kichniecie albo wysmarkanie nosa prowadzi do tak silnego naglego bolu jajnika ze az kucam, i tyle, 3 sek i przechodzi ... najdziwniejsze jest to ze w tamtym tygodniu to bylo z lewej str a dzisiaj prawa ...

Zastanawiam sie czy ktoras z was tak miala, w tamtym tygodniu byl to lewy jajnik w tym prawy, kichniecie albo wysmarkanie nosa prowadzi do tak silnego naglego bolu jajnika ze az kucam, i tyle, 3 sek i przechodzi ... najdziwniejsze jest to ze w tamtym tygodniu to bylo z lewej str a dzisiaj prawa ...

Anulfka pewnie dzisiaj u dzieciakow, a katherine meg nic sie cos nie odzywa, dzieciaki ja pochlonely :))

Sarenka - bóle jajników w pierwszej połowie ciąży są normalne. Mnie też tak bolały. Jeden za chwilę drugi, a czasami żaden. Taki po prostu urok;-) Nie martw się. A swoją drogą skoro czujesz ból podczas kichania czy smarkania to może nie są to jajniki tylko macica się rozciąga, bo maluchy rosną.

Ostatnia edycja:
Emilek powiem Ci szczerze ze ja nie wiem gdzie jest obecnie kazdy z moich narzadow a juz zupełnie nie wiem gdzie zaginal moj pęcherz, moze rzeczywiscie to jest macica ... chyba to czekanie na wizyte u lekarza mi nie sluzy bo zaczynam wymyslac choroby :p i panikowac.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry