reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Oj ja to jeszcze nic nie zaczęłam kompletować, ale już po wypłacie się tym zajmę i to na poważnie. Na razie tylko kilka paczek pieluch kupiliśmy. Ja listę mam swoją, po synku;)

2014-03-02 14.15.10.jpg

A tu na poprawę nastrojów. 31 tygodni za nami:happy:

Załączniki

• 2014-03-02 14.15.10.jpg
    2014-03-02 14.15.10.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 86
Agniecha, Emilek, Edytka- dzieki, uspokoilyscie mnie. Fakt faktem ze czasem sa to bolace skurcze, czasem brzuch sie stawia, ale regularne nie sa.

Magnez biore i to spore dawki, niestety nie pomaga na stawianie sie brzucha:/

Emilek- zgrabnie wygladasz jak na 31 tc:) a brzuszek nie wydaje sie byc jakis mega wielki:) wazne ze dzieci sie mieszcza.

cannot - brzuch nie jest wcale taki wielki w porównaniu z dziewczynami w tym samym tyg w ciąży pojedynczej. W kolejce u lekarza zawsze porównuje:-)
Na diecie cukrzycowej nie da się za dużo przytyć, wszystko idzie w brzuch:-D

Cannot też myślę, że to macica ćwiczy. Ja te skurcze mam od 16tc dosyć wcześnie się zaczęły ale mi magnez pomaga.
Co do wyprawki, to ja głównie kierowałam się tym co znalazłam w internecie odnoście wyprawki dla jednego dziecka i też intuicją.

Adb7- faktycznie wczesnie do ciebie dotarly dolegliwosci :/
Skoro wszystkie mowicie ze to macica to pewnie macie racje, dopytam jeszcze lekarza:)

Emilek- tylko sie cieszyc, mniej rozciagnietej skory bedziesz miala:)

Ja ledwo zyje:/ spac nie moge, lewy bok- uciska zebro, prawy- jako tako ale po dluzszej chwili tez boli, plecy- po dluzszej chwili bola, a po drugie cos musi mi uciskac bo zaraz cale rece mi dretwieja:(

Ciekawe jak swiezo upieczone mamuski sie czuja:) i oczywiscie malenstwa tez:)

Emilek- tylko sie cieszyc, mniej rozciagnietej skory bedziesz miala:)

Od rozstępów i tak mnie to nie uchroniło:wściekła/y:

Ja ledwo zyje:/ spac nie moge, lewy bok- uciska zebro, prawy- jako tako ale po dluzszej chwili tez boli, plecy- po dluzszej chwili bola, a po drugie cos musi mi uciskac bo zaraz cale rece mi dretwieja:(

Oj, to marny dzień dzisiaj masz. Ale ja też jakaś dzisiaj jestem do niczego. Nie mogę w ogóle znaleźć sobie miejsca i nie potrafię sprecyzować nawet co mi jest. Kręcę się na łóżku i kręcę... W końcu dziurę wykręcę...:sorry:

Cannot ze spaniem mam to samo, na lewym boku nie mogę, bo serce mi wali, na plecach kiepsko mi się oddycha, najlepiej na prawym boku ale ile tak można leżeć na jednym boku ( po jakimś czasie drętwieje mi bok). Kręcę się tak całą noc jak szalona;-), a jeszcze ze dwa razy muszę wstawać do łazienki:tak:.

reklama
Wszystkie mamy te same problemy:/ szkoda ze nie mam porownania z ciaza pojedyncza tylko tak od razu na gleboka wode :)

Emilek- a czym sie smarowalas? I od ktorego miesiaca?
Ja na razie na piersiach od poczatku dostalam rozstepow ale to z mojej winy bo one juz rosly a ja nie kupilam wiekszego biustonosza i az do krwi rozdrapywalam bo nie mialy miejsca :)
Z brzuchem staram sie jak moge zeby nie pojawily sie te brzydale, zobaczymy jak mi to wyjdzie:)

A spanie to najwygodniej by bylo na brzuchu, ale i tak sie nie da:/
A tak za tym tesknie:)

Adb, Emilek- wy to juz lada moment i meta:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry