reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

Anulfka - bardzo mi przykro:(!!! ! cały czas o Was myślę.

A ja wczoraj i dziś na IP w szpitalu, wczoraj 5 godzin a dziś 3:) dostałam w nocy z soboty na niedzielę takiej swedzawki dłoni i stóp ze myślałam ze zwariuje... w związku z tym, ze przez to spać nie mogłam czytałam dr google i sie strasznie już bałam ze to ta wstretna cholestaza - ale na szczęście NIE:) ale badali mnie, robili wczoraj i dzis i usg i ktg i w piątek kolejna kontrola, ale mam powtórzyć te badania krwi watrobowe na piątek.
Tak się napatrzylam na te kobitki w ciazach pojedynczych takie drobne, małe brzuszki, dopiero zdałam sobie sprawę jaki moj brzuch jest ogromny, ale i dziewczynki mają po 3 kg:)

reklama
Anulfka już nie wiem co napisać żeby Cię pocieszyć, bo wiem że żadne słowa nie zmienią tego co czujesz jako matka. Po prostu cały czas trzymam kciuki za Asieńkę i Wojtusia i będę się za nie modlić. Mam nadzieje, że całe to cierpienie zostanie Wam wynagrodzone:tak:.
Cannot nie martw się, mój mąż też czasami mnie wkurza i płacze więc wiem jak to jest. Nie daj się:tak:.
Emilek moja mama też ma cukrzycę i wiem ile dyscypliny wymaga okiełznanie tej choroby, a i tak czasami nie da rady. Mam nadzieję, że po ciąży choroba przejdzie.

Sarenka- czemu macie zakaz? Lekarz Ci jasno powiedzial ze nie wolno? Bo mi nic nigdy zaden lekarz na ten temat nie mowil.

Anulfka- tak mi przykro i szkoda tych maluszkow, takie malutkie i tyle juz przeszly:( nie wiem co czujesz bo nie bylam w takiej sytuacji ale wyobrazam sobie co mozna czuc patrzac na cierpienia tych malenstw.
Z calych sil trzymam kciuki za Ciebie i malenstwa!! Musi byc dobrze. Oby na nastepnej wizycie byly same dobre wiesci, zycze Wam tego!
Trzymajcie sie!!! My jestesmy z Wami myslami.

Abd7- a bo faceci to sa z innej planety! Czasem marze zeby kazdy facet ktory uwaza ze ciaza to nic takiego sam byl w ciazy i przezyl to co MY! Mnostwo lekow, wizyt, strachu o dzieci, pobytow w szpitalu, ciezkiego poruszania sie itd. A o porodzie juz nie wspomne.

Kamilasze- nie ma czego zazdroscic kobitkom w ciazy pojedynczej, one jak beda chcialy miec dwojke dzieci to dwa razy beda przezywaly porod i caly przebieg ciazy a Ty za jednym razem masz dwojke maluszkow na swiecie:)
Ja sie tak pocieszam:D

Ostatnia edycja:
Anulfka - znowu niepomyślne wieści.:-( Jak z jednym lepiej, to drugiemu się pogarsza. I tak na przemian. Ciężko Ci musi być strasznie. My tu wszystkie jesteśmy myślami przy Tobie i chciałybyśmy, żeby w końcu stan maluchów się unormował i żebyś nam przynosiła dobre wieści. Życzymy Ci tego z całego serca.

Kamilasze - strasznie Cię męczą. Jakby nie mogli Cię już zostawić w tym szpitalu i zrobić cesarki, skoro już tam byłaś i wczoraj i dzisiaj. Jutro będziesz miała 37 tyg skończonych. Nie jedna z nas chciałaby do takiego dotrwać. Jak na ciążę bliźniaczą to piękny wynik, a i waga dzieci piękna. Nie rozumiem po co jeszcze tak Cię męczą.:confused:

cannot - życzę jutro pomyślnych wyników.:happy:
Jeżeli chodzi o seks to w ciąży bliźniaczej po 20-tym tyg nie jest polecany. Może wywołać skurcze, co skraca szyjkę.

adb - też mam nadzieję, że przejdzie. Tak bym zjadła jakieś pyzy, pierogi albo lody :nerd:

Dziś przed 11 rano przyszły na świat przez cesarskie cięcie moje córeczki, Blanka ( 2840g) i Tamara ( 2680g). Odpoczywam

Misiarska gratulacje piękna waga odpoczywaj kochana i czekamy na zdjęcia.

Ja po wizycie dziewczyny mają 2000g i 2100g
od 17 marca do szpitala i zostanę już do końca
Pozdrawiam Was

Cannot - tak, lekarz zabronił nam się kochać i wykonywać inne czynności które mogą doprowadzić do skurczów pochwy itd. i tak już dwa miesiące prawie, a to ze względu na lożysko które w 6% nasuwa się na szyjkę, kiedy brzuch mi urośnie to lożysko się odsunie i będzie na tylnej ścianie, ale wtedy nie wiem czy ze względu na brzuch nie będę mogła się kochać :p może to doprowadzić do odklejenia się łożyska i krwawień.

Misiarska - gratulacje !!

Emilek - niby lekarze mi cały czas mówią, ze im dłużej tym lepiej dla dzieci, jeszcze tydzień przeżyje, choc te noce mnie męcza, nawet położna w szpitalu dzis mnie pytala "jak Pano śpi z takim brzuchem' :-D
Misiarska - super! Gratulacje! Odpoczywaj i zbieraj siły dla dzieciaczków:)
KasiaZG - a czemu chcą Cie kłaść tak wczesniej w szpitalu?

reklama
Misiarska - GRATULACJE MAMUSIU!!! Zbieraj siły, a jak odpoczniesz to wrzuć fotki dziewczynek. Ładne oryginalne imiona :happy:

Kamilasze - nie pozostaje Ci nic innego jak czekać do terminu. Chyba, że samo się rozkręci wcześniej
;-)

Sarenka - dasz radę! Ja mam zakaz seksu od początku. Zobacz ile już wytrzymałam:sorry2:, choć nie jest łatwo...

Ostatnia edycja:
Do góry