reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ciąża bliźniacza

Paulinka-uk tutaj to normalne bo mi jak w pierwszej ciąży odeszły wody w sobotę o 4 rano to zaczęli mi wywoływać dopiero w niedzielę o 22 a urodziłam o 6 rano.Na pewno wiedzą co robią,powodzenia!Wielkie gratulacje dla świeżo rozpakowanych mam!Dużo zdrowia dla maluszków i dla Was:)

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

reklama
No i ja się melduję po tak bardzo wyczekanej wizycie
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif

U nas wszystko ok, szyjka ma 2,2mm lekarka jest zadowolona pessar trzyma, rozwarcie się nie powiększa. Globulki przeciwgrzybiczne działają, narazie wszystko idzie w dobrym kierunku.

USG miałam długo bo ponad 30minut, jestem w 18w5d wiec lekarka zrobiła mi już połówkowe. Trochę musiałam pojeść cukierków i pochodzić po gabinecie by drugie dzieciątko chciało współpracować, ale mogę Wam napisać że wszystko jest ok.

Wszelkie narządy uwidocznione, płyn owodniowy w normie, przepływy ok.

Maluchy mają po prawie 14cm i ważą odpowiednio: 230g, 220g

Lekarka powiedziała, że spore są.

I najważniejsze będą

Nawet ona się pomyliła przy rozpoznaniu płci jak mnie przyjmowała do szpitala
xlaugh.gif.pagespeed.ic.3EWxJjzyNf.webp
ale to dlatego, że Ola ma pępowinę idącą miedzy nóżkami i wygląda to na siurka.

Dostałam skierowanie jeszcze na połówkowe w szpitalu w Bydgoszczy u innego lekarza termin 13.05 godz. 9 będę wtedy w 22t3d więc już troszkę późno ale lekarka powiedziała, że przynajmniej będziemy miały pewność że nic nie przeoczyła. Wizyta u niej również 13.05 godz. 11

Wszystkim rozpakowanym mamusią bardzo gratuluję
:-)

U mnie wszystko się przesunęło i cc będę mieć o 14, 15. Było zagrożenie że nie będę dziś miała cesarki bo jest tłok na porodówce ale jednak się uda. Jutro postaram się odezwać.

adb7 to tyrzymam kciuki!

Edytka tak pokoloruj na róż i przesuń mnie z 20września na 13 bo od dłuższego czasu właśnie według tego tp rosną dzieciaczki ;-) i tym terminem posługuje się moja lekarka. Oczywiście o ile to nie problem :)

Paulinka, Adb - trzymajcie sie :)

W Polsce to 'nie lubia' jak wody odchodzą. W Warszawie czekają na rozkrecenie akcji 6-12h. U mnie czekali 6h i wywoływanie. Wolno szło i im sie nie podobało, ze tyle czasu od odejścia wód. Urodziłam po kolejnych 6h ii fakt, ze rożne wskaźniki krwi były podwyższone u synka, badali go częściej. Wszystko ok było, dwa dni i do domu, ale mówili, ze te wskaźniki wyższe przez to, ze wody odeszły wcześniej.

Za to moja przyjaciółkę w Zurichu trzymaj po odejściu wód 24h, potem cesarka, bo nie było akcji.

Ale i w Polsce i w Szwajcarii trzymają juz w szpitalu. Co kraj to obyczaj, nawet na porodowce ;)

No i wlasnie nic nie rozumiem z tego planowania cc. Dlaczego jak nic sie nie dzieje chcą by rodzic wcześniej niż 37/38tc.? A 34/35 to juz w ogole wczesnie. Przecież blizniaki nie rozwijają sie szybciej.., nie kumam.

Madison z tego co czytałam w 35 - 36 tygodniu zakańcza się ciążę jednojajową jednokosmówkową, ze względu na fakt, że jedno łożysko nie jest aż tak wydolne, żeby utrzymać dwójkę dużych dzieci i może dojść do komplikacji łącznie ze śmiercią jednego z dzieci. Jak się pytałam mojego lekarza czy w 36 kończymy to mi powiedział, że do 36 to i tak nie dotrwam :-Dvwięc mam się na próżno tym ie martwić.

reklama
Gratuluję mamusiom, które mają już przy sobie dzieciaczki :)

Ja tak się zastanawiam, bo brzuch nieduży w moim przypadku a tak ciężko się chodzi. Bujam się na boki jakbym ważyła pół tony. Śmiesznie to wygląda.

Jak tam przygotowania do świąt dziewczyny?

Do góry