reklama

Ciąża bliźniacza

witam grubaski :-) Ze spaniem u mnie jest tak samo jak u was - czyli masakra jakas . Nie dosc ze nie mam ani jednej pozycji w ktorej byloby mi wzglednie wygodnie to jeszcze to wstawanie na siku co 2 - 3 godziny ( srednio 3 razy w ciagu nocy - a klade sie okolo polnocy i juz nie spie czasami od 6 ) Na dodatek jeszcze mi hemoroidy wylazly , ucisk w nerwa korzonkowego , spuchniete stopy , problemy z oddychaniem , zgaga jak jasny gwint ... dosc , bo sie boje ze jeszcze mnie cus nowego dpopadnie . Wiedzialam ze koncowka ciazy bedzie ciezka ...ale az tak ...?! Dobrze ze juz blisko konca - musze wytrzymac .
No i w koncu zaczelam pakowac torbe do szpitala . Wczoraj zamowilam na allegro brakujace rzerczy ( pieluchy , podklady , kosmetyki ) . Czy bierzecie pieluchy tetrowe do szpitala dla dzieciaczkow ? Bo nie wiem czy brac i ile ?

reklama
evika
ja biore pieluchy tetrowe do szpitala,mysle tak ze 6.masz juz wyznaczony termin?duzo,duzo zdrowka zycze:)

dziewczyny a macie moze sterylizatory,czy po porodzie zostawiacie ta kwestie?

jedynka jakie kosmetyki w koncu wybrałas?

Ostatnia edycja:
Justella - nie mam jeszcze wyznaczonego dokladnego terminu , mam wizyte 20 sierpnia i moze sie wtedy cus dowiem .
Sterylizator - musze sie przyznac ze mam pierwszy raz - dostalam od znajomej . Przy wczesniejszych dzieciach sterylizowalam ( wyparzalam ) w gotujacej wodzie . Ale to byly inne , stare czasy , nie to co teraz . Teraz jaest wszystko w zasiegu reki , nic tylko dzieci rodzic ;-)

nad kosmetykami sie zastanawiam . Przy wczesniejszych dzieciach uzywalam Penatena i Bambino , przy ostatnim Nivea , a teraz sie zastanawiam nad AA albo Ziaja ...sama nie wiem :baffled:

Mi na ostatniej wizycie lekarka powiedziała żebym zwracała uwagę na twardniejący brzuch, bo akurat dzień przed wizyta miałam jak kamień. Mówiła że z 5 razy dziennie to nic sie nie dzieje jak twardnieje ale gdyby więcej to żebym jechała na oddział. Może z ta jazdą do szpitala to przesadziła, ale ona jest taka nadopiekuńcza, zresztą ja też czasem wolę dmuchac na zimne...

Jeśli chodzi o podróże to ja nie wybieram się w dalszą jazdę, nawet po mieście jak dłużej jeździmy to potem odczuwam, podobnie jak siedzenie na twardym krześle ....

A wstawanie w nocy to jest zawsze, czasem 2 razy, czasem 4.... :)

ja wczoraj wylicytowalam sterylizator. Slyszalam rozne opinie. I np kolezanki moje barzo krytykowaly ze chce kupic. Wogole kazdy mowi co innego. I wiecie co trzeba robic jak intuicja podpowiada bo metlik straszny w glowie jak 1000 opinii. Mnie np wnerwia jak mi wzyscy mowia ze lepiej rodzic naturalnie i sie bulwersuja ze ja wole cc, to samo z karmieniem ze trzeba karmic naturalnie i nie ma zmiluj a dokarmiac to wogole sie nie powinno. Boze paranoja. Ja juz mam dosc hehe. A co bedzie jak sie maluchy urodza. Wtedy kazdy bedzie swoje madrosci wyglaszal. U Was tez tak samo gadaja znajomi?

jak chodzi o kosmetyki to ja wybralam penaten i bambino :)

ja też nie kupuje ani podgrzewacza (no chyba ze bede mrozic pokarm-hmm...sama nie wiem jak to sie wtedy obsługuje,trzeba zagotowac czy podgrzac-wiecie może?)
a butelki bede wrzątkiem wyparzac na pewno.uwazam ze nie ma tez co przesadzac z tą sterylnoscia bo potem problemy tylko są.
ja biore do szpitala podkładay,i rożki i tetrowe pieluchy bo szpital tak sobie życzy:)

A co bedzie jak sie maluchy urodza. Wtedy kazdy bedzie swoje madrosci wyglaszal. U Was tez tak samo gadaja znajomi?

na szczęscie nie mam znajomych "dobra rada",babcie pomijając.za to mąż mi wynagradza ten deficyt postokroc:"nie schylaj się,nie kucaj,nie chodź tyle,nie siedź tak"normalnie kota można dostac..
a ostatnio to myślałam ze ja zawału dostane.akurat sobie drzemałam..
i nagle huk!!!wpada mąz i krzyczy:
-co sie stało!!!???
-śpię... - odpowiadam postawiona na nogi z kołaczącym sercem
-ale sie przestraszyłem bo tak leżysz z zamkniętymi oczami...:szok:
straszny jest panikarz.a co będzie jak sie dzieci urodzą...

ja wczoraj wylicytowalam sterylizator. Slyszalam rozne opinie. I np kolezanki moje barzo krytykowaly ze chce kupic. Wogole kazdy mowi co innego. I wiecie co trzeba robic jak intuicja podpowiada bo metlik straszny w glowie jak 1000 opinii. Mnie np wnerwia jak mi wzyscy mowia ze lepiej rodzic naturalnie i sie bulwersuja ze ja wole cc, to samo z karmieniem ze trzeba karmic naturalnie i nie ma zmiluj a dokarmiac to wogole sie nie powinno. Boze paranoja. Ja juz mam dosc hehe. A co bedzie jak sie maluchy urodza. Wtedy kazdy bedzie swoje madrosci wyglaszal. U Was tez tak samo gadaja znajomi?

Ja tak mialam przy pierwszym dziecku i to nie znajomi tylko rodzina
a najgorsze bylo to ze oni mi wogole nie doradzali tylko wrecz mowili co mam robic a czego nie.
Jak juz wkoncu nie wytrzymalam i powiedzialam ze ich gadanie mi bardziej przeszkadza niz pomaga to polowa rodziny wkoncu przestala mi nad glowa stac i patrzec na rece a druga polowa sie poobrazala

a co do sterylizatorow to ja tez nie bede kupywac zawsze wypazalam butelki i wszystko inne i teraz tez tak bede robic

Alex, dlaczego Cię martwi ułożenie główkowe dzieci? Moje córy też tak były ułożone. :tak:

nie tyle co martwi ale nie usmiecha mi sie porod naturalny
ja wiem ze mam jeszcze troche czasu i do tej pory dzieciaczki moga zmienac ulozenie ale lekarzu juz mnie zapewnil ze jak przy porodzie beda glowkowo to bedzie sn
ale ja przedewszystkim strasznie martwie sie o swoje oczy po poprzednich dwuch porodach strasznie mi sie zwrok pogorszyl a teraz pogorszyl sie w czasie ciazy no i do tego zaczely mi latac przed oczami czarne plamki i strasznie sie martwie nie mialam takich problemow w poprzednich 2 ciazach i strasznie sie martwie tym
czekam teraz na wizyte w klinice okulistycznej

reklama

jedynka tymi"radami"sie w ogole nie przejmuj,ja w ogole nie biore sobie takiego gadania do siebie.zrobisz jak bedziesz uwazala,wiem ze to ucho meczy,ale jakos to trzeba zniesc,aby nie poklocic sie w wiekszoscia:)
nie wiesz moze czy to do noska to jest ta frida nose czy lepiej aspirator frida z wyminnymi wkladami,chodzi na codzien do higieny noska czy na katar?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry