reklama

Ciąża bliźniacza

na szczęscie nie mam znajomych "dobra rada",babcie pomijając.za to mąż mi wynagradza ten deficyt postokroc:"nie schylaj się,nie kucaj,nie chodź tyle,nie siedź tak"normalnie kota można dostac..
a ostatnio to myślałam ze ja zawału dostane.akurat sobie drzemałam..
i nagle huk!!!wpada mąz i krzyczy:
-co sie stało!!!???
-śpię... - odpowiadam postawiona na nogi z kołaczącym sercem
-ale sie przestraszyłem bo tak leżysz z zamkniętymi oczami...:szok:
straszny jest panikarz.a co będzie jak sie dzieci urodzą...

heheheh niezly Maz....ranyy....boi sie o was...

a mnie wpadlo kolejne imie Meskie-Jeremiasz:)

co myslisz o NIM??

reklama
Witajcie! ja spalam dzis w miare dobrze. Wczoraj moj zabral mnie nad jezioro na lody :). Wreszcie po dwoch tygodniach wyszlam na dwor hehe. Bo tak to tylko w domu i pobyt na dworze to jak na balkon wyjde. Normalnie jak w wiezieniu. Fajnie bylo ogladac zachod slonca :)

Jutella
nie bardzo wiem o co chodzi z ta Frida nose. To chyba takie cos jak woda morska lub sol fizjologiczna? Ja kupilam takie cos jak frida tyle ze tansze o 10zl a to wlasciwie to samo nazywa sie sopelek i tez ma filtry wymieniane jak frida. W tej aptece kosztuje 14 zl. I to sie stosuje jak jest katar chyba. EHH ja juz sama nie wiem, moze jakas mama doswiadczona nam pomoze?

witajcie, chciałabym dołączyć do Waszego grona
właśnie zaczęłam 36 tydzień ciąży..w związku z tym ze zakończy sie ona cięciem bo maluchy ułożone są miednicowo i skośnie szukam informacji o tym jak to wszystko może wyglądać..będę rodzić w bielańskim, może któras młoda mamusia ma najświeższe wiadomości o tym szpitalu?
czytałam ze można sie postarac o odpłatną pomoc przy dzieciaczkach a obawiam sie czy bede w stanie ogarnąć dwójeczke sama po cc
prosze Was o info i pozdrawiam

hej dziewczyny:)
swinko_pepo a co tak pozno do nad dolaczylas,jak juz konczysz ciaze???ale mamy nadz ze pozniej juz bedziesz z nami choc pewnie juz na rozpakowanych mamusiach.a propo rozpakowanych mamus to one napewno wiecej moga ci pomoc na temat informacji o porodzie,szpitalach itd.z tego co wiem w bielanskim rodzila Jenefer(jesli cos nie pomyliłam),ona napewno ci cos powie,bardzo jest zawsze pomocna i odpowiada nam na rozne pytania mam nierozpakowanych jeszcze.musisz ja zapytac:)
jak sie czujesz,masz lekarza z tamtego szpitala?ja tez jestem z W-wy:)

jedynka tak ta frida nose juz doczytalam to do codziennej higieny nosa i ona ma iles dawek i nie ma wymiennych filtrow.a aspirator to na katar:)tylko nie wiem czy to i to jest nam potrzebne??fajny wczoraj mialas wieczorek:)ja mialam wczoraj jechac do mamy bo moj maz wyjechal dzisiaj,ale pogoda byla fatalna i jakos tak nie czulam sie na silach.a dzisiaj jakie plany?

dziewczyny jak sie dzisiaj macie?pamietacie taka Justysie007 pisala z nami do konca czerwca gdzies tak i ani razu sie nie odezwala od tamtego czasu,martwie sie o nia,czemu sie nie odzywa..

witaj Justella, ano ja tak z ukrycia podczytywałam forum jak sie okazało ze bliźnięta bede miała:) po pierwszym hmm..szoku przyszedl czas ze wogóle nie chciałam zadnych informacji ani kontaktów- ciąża zagrożona i w dodatku pierwszą straciłam więc siedziałam sama w swojej skorupie i czekałam az wszystko wyjdzie na prostą wreszcie..no i chyba wyszło choć teraz dzidziaki mi tą prostą uprzykrzają ;) także czekam tego rozpakowania z utęsknieniem ale tez przerazona jestem wizja dwóch maluchów..
tak, mój lekarz pracuje w tym szpitalu to może uda sie zrobić cięcie na jego dyżurze aczkolwiek o szczególach dopiero 18-go sie dowiem.
w sumie wazniejsze jest dla mnie to co po operacji bedzie sie z nami działo niz to kto mi je zrobi. a Ty gdzie bedziesz rodzic?

czesc świnko_pepo :) świnka pepa to nasze ulubione rodzinne zwierzątko :)36 tydzien-wow.to juz prawie rozpakowana:)

Motylicaja- Jeremiasz mi sie tez podoba ale bardziej chyba Jeremi,tylko co ze zdrobnieniem..?Jerry?to moze niech beda Tom i Jerry :):)

a propos

Tom i Jerry

2lwvjaw.jpg

28umhhg.jpg

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny,
swinko_pepo ja bede rodzila w IMiD i lekarz do ktorego chodze tez tam pracuje.mi obojetne kto bedzie mi robil cc,moze byc akurat ktos z dyzuru.rozwniez martwie sie bardziej o opieke po.moze skorzystam z takiej pomocy połoznej na 12 godzin dodatkowej (niestety odplatnej)jesli nie dam rady.pokaze co i jak.choc uwazam ze to wszystko powinno sie nam nalezec.wszystko zalezy ile pewnie bedzie rodzacych itd.chce sie tam przejechac w najbl.czasie i o wszystko wypytac.a ty bedziesz miala parke czy jednej plci maluchy?masz jedno czy dwukosmowkowa ciaze i czy torba do szpitala stoi juz spakowana??

ayla1 ekstra zdjecia.wlasnie tez musze sobie tak mysle jakos uwiecznic moj brzuszek:)bardzo fajne naprawde,takie oryginalne-bedzie wielka pamiatka dla maluchow jak im pokazesz:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry