witajcie dziewczynki
widze, ze coraz wiecej Was zbliza sie do godziny zero

zazdroszcze wam tych brzuszkow bo moim nie ma sladu..no prawie..hehe
pomyslalam, ze podziele sie moimi obserwacjami z ostatnich 7 tygodni z malymi szkodnikami-slodziakami

tej nocy przespali po 4 h wiec jestem mega wyspana...rany oddam wiele za noc przespana

Rada nr 1 - nie kupujcie za duzo ciuchow..maluchy przez noc wyrastaja z wszystkiego...przez 9 mcy starannie gromadzilam wyprawke a oni smieli mi tak szybko wyrosnac

w koncu WItkor mial w 6 tyg czyli tydzien temu 4600 a Oskar vel Ozzy 4200 wiec sa mega klocki

ja niektorych bodziakow nawet nie zalozylam, a spiochy no moze raz

az zal to chowac ale to nic bo nic nie zostaje w szafie

56 jest naprawde na miesiac, poltora i to max w szczegolnosci z bodziakow wyrosly bo pampers troche zajmuje

aaaa i zwracajcie uwage jak sa zapinane bodziaki...ubranka przez glowe naprade ciezko ubrac..ostatnio musialam kupic pare bodziakow rozpinanych z przodu bo maz sie buntuje ze nie bedzie kapal bo pozniej nie umie tego przez glowke przecisnac...aaaa i pajace zapinane z tylu tez sa do d.... w szczegolnosci te ktore nie maja kapsli w kroku...i zeby zmienic pieluche dzieciaki sa na maksa rozbudzone...
rada nr 2 - przewijak mi si enie przydal w ogole...przebieram w lozeczku bo po co rozbudzac dziecko przenoszeniem albo w lozku ewnetualnie na kanapie na podkladzie do przewijania
rada nr 3 panie w sklepach polecajace wanienke na stojaku rozstrzelajcie...najlepiej wanienka na stole w kuchni a w okolo wszystkie kosmetyki, ubranka, gadzety i witaminy..jest tego troche i duzy stol naprawde praktyczny

a to raczej kazdy ma

aaa i ja kupilam taka wanienke ktora miala termometr taki przyklejony...totalny badziew..odkleja sie
rada nr 4 kupcie sobie chuste do wiazania dziecka..tzw kangurowania...bywa ze jedno spi a drugie chce byc blisko..np moj WIktorek uwielbia jak malpka na mnie wisiec i chusta jest siwetna..wlasnie ja testuje i Oskar spi w lozeczku a WIkus spi na mnie, zasnal natychmiast ..uczucie swietne bo czuje sie dzieciaczka

no prawie jak w brzusiu..aj lezka mi sie zakrecila

aaaa i udalo mi sie nawet ugotowac obiad z nim zakangurzonym

ja kupilam taka na allegro za 54 zl i jest super bo mozna chustowac dziecko od narodzn a naprawde czasem nie da sie nic z nimi zrobic..jednak to jest dwojka dzieci i nie zawsze spia o tej samej porze

kurcze..ale sie rozpisalam..mam nadzieje ze jakos pomoglam\

jak macie jakies pytania to smialo..odnosnie ubranek czy czegos...chetnie odpisze bo w domu juz glupieje...

Trzymajcie sie Mamusie