reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

hej dziewczynki:)
lubie to nasze forum bo wczoraj taka cisza,a dzisiaj od połnocy bomba wiadomosci:)
SPEEDKASIA WIELKIE GRATULACJE,SLICZNA WAGA MALUSZKOW:)Ale nas zaskoczyłas!!!ale sama tez nie mniej pewnie bylas.czy ty mialas jakies objawy przepowiadajace,rany te woda to nie wiadomo kiedy i juz..raz dwa.oczywiscie czekamy na dalsze relacje,jak ty sie czujesz,jak dochodzisz do siebie???jak maluszki sie maja?
jak to przeczytalam mamie to spojrzalysmy na siebie i zaraz wyjełysmy torbe i bedziemy pakowac w koncu torby do szpitala.kurcze juz dawno powinnam to zrobic.
jedynka nie martw sie tym paciorkiem glupim ;)duzo dziewczyn go ma.lekarz mi mowil ze niewazne czy cc czy sn trzeba podac antybiotyk.zadzwonisz do swojego gina w pn i ci powie kiedy ,czy teraz czy przed samym cc w szpitalu.
lenna ja tez sie nakrecam z tym drapaniem ciagle.wiem ze jak sie ma cholestaze,to bardzo swedzi.w szpitalu jedna dziewczyna to non stop stala pod prysznicem,bo nie mogla wytrzymac.to zrob sobie w pn ewentualnie te watrobowe wszystkie oznaczenia jak masz gdzie dla swietego spokoju.
matko-polko fajnie ze u ciebie ok wszystko,to tez bedziesz mial dwoch chlopcow tak jak ja:)))ty wlasciwie 4:)ty juz wiesz jak postepowac z chlopakami,ja komplernie nie.a jakie imionka beda mieli?myslalam ze ten fenoterol daja jak ta szyjka sie skraca,a tu tak zapobiegawczo..hmm a jak sie czujesz?brzuszek ci sie napinał??
rainmanka dobrze ze juz sie uspokoilas i znowu moje zdziwienie ze ty tez masz fenoterol,bo skoro szyjka sie nie skrocila to skurczow nie ma(ktore wlasnie to powoduja).a fenoterol jest wlasnie przeciwko tym glupim skurczom.a propo wczoraj mialam ze dwa takie bolesne.boze zebym choc ten tydzien wytrzymala jeszcze,no nic mysle pozytywnie;)

reklama
lenna a moze zjadlas cos co mogloby Cie uczulic albo jakis kosmetyk?

a moje dzieci fikaja po zelkach slodko-kwasnych hihi co zjm to si ruch zaczyna. Chcialabym kupic sobie plaszczyk fajny na allegro alenie wiem jaki rozmiar bede miala po porodzie hmm jak sie mierze do w biuscie mam strasznie duzo i wtedy xl ale reszta na l maxymalnie.. jestem w kropce . Przymierzylam swoj plaszczyk jesiennozimowy zeby zobaczyc czy w biuscie sie zapne iiiiiiiiiii jejusku wogole sie dopiec nie moge a biust ponoc sie jeszcze powieksza jak sie karmi.

A ja to boję się cokolwiek kupować teraz przez allegro kto wie kiedy zwis (brzuch) zniknie, no i biust właśnie po porodzie jeszcze większydużo się robi. Ciekawe czy spodnie uda się zapiąć bo tak to mogę te sprzed ciąży ubrać ale wiadomo nie dopnę bo bebolino :)

na już na chodzie jestem
dyndam laktatorem i coś tylko pokarmu nie widać ..
dzieci wczoraj wieczorem mówili ze 2 do 3 tyg w szpitalu
a dziś ze może już dziś Beda ze mną .. wszystko z nimi ok
ale aż się boje takie kruszynki dziś z mężem karmilismy i jeść nie chciały tylko spać :)
jak mnie przyjmowali to miałam jeszcze 1 cm szyjki wiec była w miarę ok
nie miałam skurczow jeszcze zartowalam w samochodzie
i zastanawialam się czy mnie przyjmą czy tylko zbadaja

:)) dziewczyny wody odchodzą z nienacka - nie boli czuć tylko ze mokro coś leci
mi odeszły 6-6.10 jakbym nie miała toreb spakowanych to ugrzezlabym w korku
a 20 min po moim wpisie oficjalnie postanowiono ze ciaz blizniaczych nie przyjmują bo nie maja aż tyle aparatury było 4 dubeltuwki podkaczone do ktg jednocześnie i jedna czy dwie już rozpakowane :)

Speedkasia bije od Ciebie takim spokojem ze zastanawiam sie czyto sie stalo naprawde :) w sumie juz taki tydz ze dzieci sa bezpieczne. Jsak sie czujesz po cesarce? da sie przezyc?

to niesamowite ze tak dobrze Speedkasia zniosla cesarke i porod i rzeczywiscie spokojna jest, wiec i my jakos musimy spokojnie, nop przynajmniej ja - panikara hehe

mam pytanie doszly mnie takie jakies informacje ze sa jakies badania czy mozna dziecko przystawic do piersi.hmmm ja nie slyszalam wczesniej o czyms takim, ale kolezanka mi mowila. Czy Wy wiecie o jkaims takim badaniu?

rainmanka dobrze ze juz sie uspokoilas i znowu moje zdziwienie ze ty tez masz fenoterol,bo skoro szyjka sie nie skrocila to skurczow nie ma(ktore wlasnie to powoduja).a fenoterol jest wlasnie przeciwko tym glupim skurczom.a propo wczoraj mialam ze dwa takie bolesne.boze zebym choc ten tydzien wytrzymala jeszcze,no nic mysle pozytywnie;)

Tzn u mnie było tak że kiedyś (już sporą chwilę temu) brałam fenoterol bo szyjka troszke mi się skracała i brzuch twardniał
i brałam to 3x po pół . Potem szyjka się uspokoiła i znów przez dłuższy czas nie brałam (tzn tylko pół raz dziennie). A teraz szyjka na szczęście ok ale to zbyt częste twardnienie wróciło, jednak na ktg skurczy nie było.

Speed Kasia, miło czytać takie coś.... to daje nadzieje że nie musi być wszystko takie straszne.
Fajnie że dzieciaczki może już będą z Toba.
I super sie udało z tym dojazdem szybko i że przyjęli Cie bez problemu :)

Jedynka pierwsze słyszę o takich badaniach, jak dla mnie bez sensu trochę, ciekawe na czym mialy by polegać :/ ?

A ja dziś nie do życia i nie do ludzi jestem, chyba hormony albo stres przedporodowy mnie dopadł, pogryzłabym wszystkich w koło, teściowa się pyta czy wytrzymam jeszcze? A k....wa skad mam wiedzieć do jasnej. Rano popatrzyłam na łóżeczko wyobraziłam sobie w nim dzieci i zaczęłam się śmiać, że ja zaraz będę dla kogoś mamą!! Jakieś niepojete to dla mnie, za chwile myśli depresyjne, że podczas porodu coś się stanie, nerwy, że nie będą płakać po wyjęciu z brzucha. Mówię Wam coś nie tak mi się w głowie już robi.

W ogóle czuję że to już za chwilę krocze mnie drze że tak się wyrażę, wargi mi spuchły i ogólnie taki nacisk brzucha na dół, ciężko do łazienki się dowlec, ech

A jak Wam popołudnie mija??

Olis widzę, że na powaznie zbliża się rozwiązanie. A że masz takie myśli jakie masz to się nie dziwie. Też ciężko mi czasem uwierzyć że będę mamą...
Z wszystkim będzie dobrze a dzidzie urodzą się całe i zdrowe :)

Ja po obiedzie zasnęłam i niedawno się obudziłam. A poza tym to leże, oczywiście krzyżówki i... wyszywanie.
Aaa i prałam dziś, tzn wrzuciłam do pralki :) ale się trochę przestraszyłam bo poslizgnęłam się na płytkach i noga mi sie trochę rozjechała, potem sie bałam czy wszystko ok.

reklama
captionit0095719897D31.jpg a to ja hehe :) nudzi mi się i znalazłam mega głupią stronke ale i tak się bawie, przynajmniej nie mysle tyle :):D

Do góry