reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

SpeedKasia gratulacje :) Waga ładna, punkty też :) no i dziewczyny górą bo Karolinka cięższa :) szybko wracajcie do formy i do domku :) duzo zdrówka dla Was :)

Matko polko Twój nick pasuje do Ciebie jak ulał :) ciąża widac Ci służy i zapowiadają sie niezłe koloski :) Powodzenia aby do końca szło tak dobrze :)

reklama
Nie było mnie tydzień, a tu proszę - dwie rozpakowane, szczęśliwe mamusie.
2ania i speedkasia GRATULUJĘ!
Mam pytanie:speedkasia czy miałaś wcześniej jakieś problemy z ciążą, bóle, coś z szyjką itd. czy po prostu odejście wód spada na człowieka jak grom z jasnego nieba?

WOW!!! speedkasia GRATULACJE!!!! super waga dzieci :) ale to zycie sprawia niespodzianki :) rzeczywiscie w kazdej chwili cos sie moze wydarzyc. Ciekawe czemu te wody tak nagle odchodza... ale juz tydzien bezpieczny wiec bedzie wszystko ok :)

Matko-polko jak milo ze wszystko ok i ze tak ladnie znosisz ciaze :) nie to co ja glowny narzekacz naszego forum hehe. dlatego dzis narzekac nie bede :) no ewentualnie na pogode hehe bo jest obrzydliwa az ogrzewanie w domku wlaczylam bo takie powietrze jakies nieprzyjemne wilgotne. Tak sobie mysle ze chyba teraz trzeba myc codziennie glowe z ukladaniem wlosow zeby w razie czego w panike nie wpadac ze sie wyglada jak postrach na porodowce hehe wiec zaraz chyba pojde sie jakos ogarne i wezme w garsc.

Ayla a czemu az 8 osob bedzie nas obslugiwalo? mam nadzieje ze jakis studenciakow nie bedzie ogladalo mnie golej bo jakos czulabym sie zle z tym chyba

a co do butkow no to ciesze sie z ze je zamowilam ciekawe jakie beda kiedys juz kupowalam u tego goscia i byly ok :)

O woooow speedkasia faktycznie speed z Ciebie :) Gratulacje. Najlepszy tekst to to że przez męża który nie kupił bananów hehe :)

Ayla ja też jestem skorpion i potwierdzam to co mówiła rainmanka że jestem wredna ale jak ktoś mi nie podpasuje. Jestem bardzo ostrożna przy nowych znajomościach i zawsze mówię co myślę. Tak czy tak o żadnym znaku zodiaku nie mówi się tyle co o skorpionach :)
A wczora były u mnie 2 mamy kilkunastomiesięcznych chłopców w tym jedna ma jeszcze córkę i powiedziały mi że synek to wogóle inna bajka i że to mamusi największe cudeńko i że matki są straaasznie zakochane w swoich chłopcach.

Ja się właśnie biję z myślami czy kupić buty za 300 zł czy nie ale chyba jednak się skuszę bo to już ostatnia rzecz jaką sobie kupie przez najbliższe kilka miesięcy :)
Będę potrzebowała jeszcze kurtkę na zimę do pchania wózka ale może jakoś uda mi się wskoczyć do sklepu jak już będę w jakimś normalnym rozmiarze :)

Od wczoraj swędzą mnie dłonie i trochę stopy oczywicie już się nakręciłam cholestazą. Myślicie że mogę tak wytrzymać do poniedziałkowej wizyty czy siać panikę i jechać do szpitala? Bardziej mi to wygląda na jakieś uczulenie ale lepiej uważać

Ostatnia edycja:
cholera!!! mam chyba tego paciorkowca :/ jak przeczytalam o tym co grozi dziecku to jestem przerazona... kurcze biore nystatyne juz tyle czasu i to jak widac nie daje nic. a na penicyline jestem uczulona. nie wiem co o tym myslec...

Jedynka a skąd wiesz ze masz paciorka? On jest groźny przy naturalnym porodzie, tak mi gin mówił, ja w razie w dostałam globule ale czaicie jak mnie swedzi po nich??? Ja jakaś nietolerancyjna co do globulek chyba jestem, a jeśli masz już to dziadostwo to w szpitalu napewno Ci antybiotyk dadzą com down

no bo mi lekarz zrobil i moj mial zawiezc do laboratorium i dzis odebral wyniki. No i wyszlo ze mam paciorkowca i jeszcze grzybka hehe no rewelka kurde. zyc nie umierac. Ja sie boje ze jak mi wody odejda to maluchy beda narazone :/ poza tym ja jestem uczulona na penicyline a podaja wlasnie penicyline. Kurde zawsze cos, a juz mialam miec dobry dzien. Ja biore nystatyne ale to na grzybka a i tak nie pomogla porazka jakas... do lekarza nie dzwonie bo sobota a on w soboty to gdzies na ogol wyjezdza i tel nie odbiera. w poniedzialek dopiero moge zadzwonic i spytac co mam robic

Paciorka nie tylko penicylina sie leczy spokojnie, a jesli tylko na penicyline idzie to na pewno po porodzie dzieciaczkom cos dadza, spokoj przede wszystkim bo Ci te wody w koncu odejda jak je tak wywołujesz ;) dobrze ze mi w ogole posiewu nie robil bo bym pewnie tez panikowala, moja siostra 2 razy rdzila sn i ani razu wymazu nie miala robionego, a dzieci zdrowe :) glowa do gory bo naprawde sie za bardzo zamartwiasz

reklama
kurcze jeszcze czytam o tym paciorkowcu to i sie okazuje ze nawet cesarka nie ratuje dzidiolkow jak antybiotykow im nie padadza wiec trzeba sie upominac. kurcze to ja sie musze upomniec i o to i jeszcze o szczepionke bo mam krew rh -. nie no rewelacja... ale spoko jak malym podadza antybiotyk to musi byc dobrze.. :)

a teraz ide wlosy poprostowac dla ochloniecia po tym co przeczytalam :)

Do góry