reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Olis to sporo emocji i bólu było... ale najwazniejsze że teraz wszystkie trzy jesteście w domu i oby male były grzeczne i dały Mamie i Tacie troszke tych chwil na "rozrywkę" :)

Karmelka witaj w naszym gronie. Kolejna listopadówka i z Krakowa, może się z Aylą spotkacie podczas porodów.

czesc karmelka!gratuluje parki!szkoda ze dopiero na finishu dołączyłas,ale lepiej późno niz wcale:) gdzie rodzisz?

rainmanka-dzięki,już lepiej.brzuch bolał tylko wtedy.od dwóch dni spokój.pewnie teraz zacznie bo ja mam dar wykrakiwania.tylko lotka jeszcze nie wykrakałam:)

olis-czyli cyrk na kółkach macie:)ale juz fajnie ze dziewczynki sa w domu.no pewnie przez najbliższy czas to będzie siedem światów,ale zobaczycie-dzieci tak szybko rosną,ze ani się obejrzysz a już będą pannice się stroiły przed lustrem:)i wtedy by się chciało, żeby znów były malutkie i przestały rosnąc i żeby czas stanął w miejscu...

no i karmelka na pewno potwierdzi,w końcu mamy przepiękną pogodę w krakowie.prawdziwe babie lato jak lubię,ponoc cały tydzień tak ma byc-czego i Wam zyczę!!

hej dziewczynki:)
Lenna to dobrze,ze syt.sie ustabilizowała.leki +oszczedzanie sie napewno zadziałaja.trzymam w kciuki za wyniki dobre i zeby wypuscili cie choc na przepustke do domu:)napisz jak po usg:)
olis super relacja,taka szczególwa i dzieki niej zaczynam miec jakies wyobrazenie o tym wszystkim.to niezle o 1 cie postawiło na nogi,niezle otrzeźwienie.wspólczuje stresu jaki musialas przezywac..ale najazniejsze ze wszystko dobrze sie udało:)prosimy pisz do nas i opowiadaj jak malutkie,co z wyprawki w szpitalu przydaje sie bardzo,a co nie itp.itd.
karmelka witaj,ktory to tydz.i jak sie masz?:)
ja byłam dzisiaj na szczegółowym usg.maluchy pieknie podrosly-jeden wazy 2157kg a drugi 2114kg.niewielka roznica pomiedzy nimi.szyjka krotka,ale nie bardziej-czyli bez zmian.29.09 mam planowana hospitalizacje,a 8.10 cc:)modle sie obym dotrwała w trojpaku do wtedy.:tak:

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki:)
Lenna to dobrze,ze syt.sie ustabilizowała.leki +oszczedzanie sie napewno zadziałaja.trzymam w kciuki za wyniki dobre i zeby wypuscili cie choc na przepustke do domu:)napisz jak po usg:)
olis super relacja,taka szczególwa i dzieki niej zaczynam miec jakies wyobrazenie o tym wszystkim.to niezle o 1 cie postawiło na nogi,niezle otrzeźwienie.wspólczuje stresu jaki musialas przezywac..ale najazniejsze ze wszystko dobrze sie udało:)prosimy pisz do nas i opowiadaj jak malutkie,co z wyprawki w szpitalu przydaje sie bardzo,a co nie itp.itd.
karmelka witaj,ktory to tydz.i jak sie masz?:)
ja byłam dzisiaj na szczegółowym usg.maluchy pieknie podrosly-jeden wazy 2157kg a drugi 2114kg.niewielka roznica pomiedzy nimi.szyjka krotka,ale nie bardziej-czyli bez zmian.29.09 mam planowana hospitalizacje,a 8.10 cc:)modle sie obym dotrwała w trojpaku do wtedy.:tak:

to super kochana;)

JA JESTEM w 32.i 2 dni:) ciazy:)

hej dziewczyny!
nie odzywalam sie, wczoraj bylam caly dzien na wsi u rodzicow, a dzis rano jechalam do lekarza do trojmiasta i dopiero wrocilam i sie ogarnelam...jestem wykonczona....dzieci rosna rowniutko, wedlug pomiarow 32tydz. waza po 1900, ulozone glowkowo co sprawia mi troche bolu, blizna po cesarce mnie boli, naciskaja jak cholera a brzuch jakby ze 100kg wazyl na dole.....nastepna wizyta za 2tyg. bede z nim rozmawiala o wstepnym terminie, no i szyjka narzie ok:)ale powiedzial, ze teraz juz sie rozpoczal taki czas dla ciaz blizniaczych, ze wszytsko mozliwe z dnia na dzien...zrobil mi wymaz...zobaczymy....

olis cory rewelacja!!!!!!!!!!!zdrowiutkie, duze!!!!!ile przytylas w ciazy, jaki mialas obwod brzuszka? dzielna kobitka z ciebie, ja tez przez cesarke przechodzilam, mnie zaczelo juz telepotac na stoled, bo mi nic nie podali, cewnik zakladali juz pod znieczuleniem, po urodezniu dostawalam multum kroplowek i zastrzykow przeciwbolowych....dla mnie najgorsez bylo wstawanie!!!!!!!!!!!koszmar!!!!!wiem na co sie znow musdze przygotowac, buuuuuuuu!ale przyznasz ze szybko mija ten bol:)a jeszcze szybciej sie zapomina:)duyuuuuuuuzo zdroweczka i radosci z wspolnie spedzanych chwil!!!!kazda z nich jest bezcenna!!!!!

Justella czyli od 29go do 8go hospitalizacja, kurde jak to juz bliskio!!!!!!!!!dzieciaczki ladnie waza:)

Ayla u Ciebie tez z tymi skurczami sie porobilo, ach!!!ale damy rade!!!kto da rade jak nie my?:)moj dzis powiedzial, ze ten twardniejacy brzuch to normalne, byleby nie bolesne skurcze,......

lenna trzymam kciuki caly czas za wasze zdrowka:)

karmelka witaj trojpaczku!!!!!!masz juz wozek kupiony badz upatrzony?wyprawka gotowa?:)

pozdrawiam was wszystkie!!!!!

Justella u mnie w szpitalu daja swoje ubrania ja mialam tylko reczniki i tetry duzo tetrowych,

Justysia przytylam 24 kg, obwod brzucha 123cm, tez na stole mialam telepawke, cala "chodziłam" :) a szkoda gadać teraz zamykam warsztat, nie chce tego drugi raz przechodzic.

olis to Ty mialas znieczulenie ogolne -narkoze czy czesciowe??bo juz nie wiem..powiedz cos o karmieniu-ty odciagasz swoje i pozniej do butelki i podajesz,czy sztuczne(jesli dobrze zrozumialam),jak to jest.najbardziej chyba boje sie tego z tym karmieniem naraz dwojki.oczywiscie przed cc to chyba zemdleje z 5 razy..dobrze jest miec jakies swoje przeciwbolowe czy wrecz nie mozna??mam tysiace pytan i metlik w glowie..
justysia Ty tez masz ładna wage dziewczynek:)no tak tez zaczynam czuc sie jak na bombie hehea ty w jakim miescie bedziesz rodzila?wszystko oprocz wozka masz juz kupione?

Ostatnia edycja:
reklama
justelka:)nic sie nie bój!!:)będzie dobrze!!juz końcóweczka,dzieci ślicznie ważą,czekałas na te chwile cała ciążę:)uszka do góry.pewnie nie mozna miec swoich leków-jak to w szpitalu.no i sie juz dowiedziałam ze do cc to tylko znieczulenie podpajęczynówkowe lub ogólne.zewnątrzoponowe jest podawane przy porodach sn.jest słabsze i obejmuje mniejsze partie ciała-tak od pasa w dół.a do cc trzeba znieczulic wyzej.
a olis pewno dostała głupego jasia dodatkowo.mi to dozylnie podawali przed operacja kiedys.totalnie otumania i zaczynasz głupoty gadac do tych lekarzy wszystkich:))

karmelka-pewnie w niepołomicach,na klinach, czy jeszcze gdzies indziej?

justysia-Twoje tez ładnie ważą.no i fajnie ze badania w porządku.

jezu a ja musze tłuc matematyke z dzieckiem.massakraaaaa.juz myslałam ze mnie to wiecej nie spotka:((((....

Do góry