reklama

Ciąża bliźniacza

#rabbit# nic się nie martw na pewno będzie ok, najgorzej się denerwować w moim przypadku później jest od razu kilka twardnień brzucha:(
nie powiem to mocne leki Ci zafundowali, co do Fenoterol, Isoptin to nie biorę ale czytałam że jak zacznie się brać to praktycznie do końca ciazy juz na tym sie jest, sa aby nie było skurczy, poinformował Cię lekarz w jakiej kolejności co brać? magnez najpierw potem isoptin i póżniej po ok 20 - 30 min fenek i niestety trzeba pilnowac godzin i odstepów kiedy sie bierze:( i faktycznie dziewczyny na forum pisza ze sie kiepsko po tym czują ale po jakims czasie się przyzwyczajasz. Podobno lepszy jest cordafen i nie trzeba przy nim brać isoptinu i ma mniej skutków ubocznych - moze zapytaj lekarza?

co do luteiny to czytałam streszczenie ogólnopolskiego zebrania ginekologicznego nt prowazenia ciaz mnogich (niestety dużo w domku leże i jakoś czas zapełniam sobie) i tam na próbie ok 100 pacjentek z ciążą bliźniaczą udowodniają ze b.wazna jest suplementacja progesteronem, udowadniaja ze szyjka jest dłuzej twarda, macica b. rozluzniona i wiekszy odsetek donoszonych ciąż. Ja jestem na luteinie od początku i do końca bede, mam nadzieję ze pomoże:)

reklama
morgenrood - super waga dzieci aż pozazdrościć można:) moje dopiero będą ważyć 24.05 już doczekać się nie mogę:)

jak się czujesz już u Ciebie praktycznie 31tc, mogę zapytać ile kg jesteś na plusie?
u mnie jak na razie 6,5kg+

rabbit, ciesze sie,ze nic powaznego . jednak uwazaj na siebie... :happy2:
karola ja bralam cordafen w pierwszej ciazy i czulam sie po nim bardzo dobrze ;) to jest lek na ogol dobrze tolerowany, ale moze ma slabsze dzialanie niz to co bierze rabbit?

Czesc dziewczyny . A ja dalej żyję w nie wiedzy mój lekarz wyjechał i przełozył wizyte na 17.05.2011 ale jestem zła bo tak liczyłam , że dowiem sie co mam w tym brzuszku. Co do samopoczucia to strasznie mnie uciska jak dużo spaceruje , ogólnie czuje się dobrze ale cos spacerki mi nie slużą.
Rabbit trzymam za ciebie kciuki , wszystko będzie dobrze.

Witajcie dziewczyny,muszę się pochwalić że moja połowa "świadomości" jest spokojna..od kilku dni śni mi się że zaczyna się poród a ja jeszcze nic nie mam do szpitala a u mnie trzeba mieć wszystko własne,łącznie z lewatywą. Tak więc dzisiaj jestem po połowie big zakupów.Całe łóżko zawalone ciuszkami,pieluchami,kołderkami,kocykami itp. ufff dla maluszków mamy już wszystko(jak na poczatek,bo to nasze pierwsze maluszki i zaczynamy od zera)Teraz kupować tylko większe rozmiary,a w sobotę po reszte dla mamusi,bo jak na razie to tylko szlafrok posiadam.

Do dokupienia dla dzieci zostały nam jeszcze łóżeczka,wanienka,wózek i kosmetyki,ale to jak już będe w szpitalu mężuś poskręca:):-) A kasa płynie i płynie jak rzeka...tyle że nie do nas a z naszego portfela..

Witajcie dziewczyny,muszę się pochwalić że moja połowa "świadomości" jest spokojna..od kilku dni śni mi się że zaczyna się poród a ja jeszcze nic nie mam do szpitala a u mnie trzeba mieć wszystko własne,łącznie z lewatywą. Tak więc dzisiaj jestem po połowie big zakupów.Całe łóżko zawalone ciuszkami,pieluchami,kołderkami,kocykami itp. ufff dla maluszków mamy już wszystko(jak na poczatek,bo to nasze pierwsze maluszki i zaczynamy od zera)Teraz kupować tylko większe rozmiary,a w sobotę po reszte dla mamusi,bo jak na razie to tylko szlafrok posiadam.

Do dokupienia dla dzieci zostały nam jeszcze łóżeczka,wanienka,wózek i kosmetyki,ale to jak już będe w szpitalu mężuś poskręca:):-) A kasa płynie i płynie jak rzeka...tyle że nie do nas a z naszego portfela..

karola super. juz tak niewieLE Ci zostalo!!! my niby nie zaczynamy od zera, bo mam dwulatke w domu, ale i tak wiekszosc zeczy trzeba kupic. naszczescie te wieksze jak lozeczka, wozek, mebelki i foteliki samochodowe juz mamy ;) teraz tylko na spokojnie drobiazgi , pieluchy i ubranka zbieramy ;) chociaz na te rzeczy co wypisalam poszlo juz £700 , a jeszcze samochod musimy zmienic ;( niestety kasa idzie, ale one sa tego warte :-)

Ostatnia edycja:
morgenrood - super waga dzieci aż pozazdrościć można:) moje dopiero będą ważyć 24.05 już doczekać się nie mogę:)

jak się czujesz już u Ciebie praktycznie 31tc, mogę zapytać ile kg jesteś na plusie?
u mnie jak na razie 6,5kg+

Jak narazie jestem 11kg na plusie i jakos tak stanelam od 2-3tyg. Co wazne plecy przestaly mnie bolec jak to bylo wczesniej ale teraz brak mi calkowicie energi, nie wiem co z rekami zrobic, czuje jakby wazyly po 20 kg kazda ;) no i ten upal jaki ostatnio tu jest.... ale damy rade :) juz niedlugo :) buziaki

karola ale fajnie tak kupować maluszkom.... ja jeszcze nie znam płci jednego... więc nic nie kupuję.... ale za tydzień mam połówkowe usg to może się ujawni dzieciak:)
dzisiaj już nie mam plamień...uffff.... to jakiś jednorazowy incydent... na szczęście... czuję się dobrze... nawet nie mam skutków ubocznych Fenoterolu....
maleństwa dzisiaj tak kopią że widać już na brzuszku ruchy....mój mąż zachwycony jak to zobaczył....

Witajcie kobietki
byłam wczoraj u gina i dzieciaczki wazą jedno ok 2700 drugie ok 3400 i są w położeniu miednicowym, czuje sie juz baaardzo zmeczona, noc dzis miałam nie przespaną, ciężko sie przewrocic z boku na bok, termin cc mam na wtorek wiec do szpitala ide na 7 rano w poniedzialek, żeby moj lekarz mogł mnie przyjąć i pokierować na wszystkie badania i przygotowac do cesarki, zaczynam sie troszkę bać, ale jak inne mamy dały radę to ja też :)
życzę miłego dnia

reklama
czesc brzuchatki
ja miałam w środe wizyte u ginka. Lekarz powiedzial ze jest pozytywnie zaskoczony, ze pomimo takiej "wątłej" budowy, nisko ułożnego brzuszka z duzym uciskiem i ciazy blixniaczej tak wszystko ładnie sie trzyma. Co prawda szyjka jest krotka, ale cały czas twarda i zamnkniete. DZieciaki znowu w jakims dziwnym ułozeniu, jedno posladkowo, drugie miednicowo wiec nawet jesli bym chciala porod nat. to nie ma szans. Waga ok. 2 kg, płci nie było widac ani jednego bo juz biedaki tak ciasno maja ze nozki trzymaja razem. Jerdnak dalej trzymam sie tego ze parka jest. Termin cc na 3 czerwca, ale mam cykora
baffled5wh.gif
.
kkociak ładna waga twoich bąbli i wcale sie nie dziwie, ze sie dziwisz. jedank porod sn to pełna niewiadoma i człowiek sie tak nie steresuje, przynajmniej ja tak mialam. Przy Julce nie dochodzilo do mnie ze za niedługo bede rodzic (urodzilam tydz. przed terminem), a teraz jak znam date to stres straszny. Ale bedzie dobrze, trzymam za Was kciuki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry