reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
czesc dziewczyny, ja tez dzis niedobrze spalam...
rabbit ja tez mam z tym problemy, ale pomagaja mi jablka i sliwki. ale masakra! w pierwszej ciazy tez mialam ten problem...
zaczynam sie martwic tymi twardnieniami brzucha, tylko zrobie pare kroczkow i juz brzuch twardy jak skala... co moze byc przyczyna?? jak leze to jest lepiej, ale jak tylko zaczne chodzic, to od razu musze sie polozyc... :szok: strasznie sie frustruje :-(

witam wszystkie mamy....choć zalogowana jestem już od dawna - nic nie pisalam ale śledziłam Wasze wpisy;-)
też spodziewam się bliźniaków(jak na razie wiem, że jeden chłopczyk a drugie niestety nie chce się ujawnić-ale mam przeczucie, że bedzie dziewczynka) to dopiero 24 tydzień a sił coraz mniej...
może ktoraś z Was ma taki problem co ja...tzn. cukrzyca ciążowa:-( jak byłam w ciąży z corką też mialam cukrzycę ale myślalam że tym razem bedzie lepiej-niestety po glukozie było ponad 180 ....staram się trzymać diete tak juz od ponad miesiąca ale widze ze to nic nie da.(sprawdzam cukier prawie po każdym posilku). Lekarz straszy insuliną i wizytą w szpitalu ...no coż ...oby tylko maluszki byly zdrowe....

Lenna witam i gratuluje dzieciaków....o cukrzycy też nic ci nie powiem bo nie miałam kontaktu....

Milena...aaa bierzesz magnez?? podobno doby jest na twardnienia brzusia....ja biorę 3razy dziennie....asmag forte....ja mam twardszy brzusio po nocy....aa potem przechodzi....

Ja niestety z cukrzycą ciążową mam niewiele wspólnego. Miałam wynik 137 po glukozie. Moja "teściowa" po ciąży została z cukrzycą i tak żyje sobie z nią do dzisiaj. Mam nadzieje, że Tobie to nie grozi. Trzymam kciuki.

Milena23uk Ja dostałam Fenotreol gdy na tym etapie miałam twardnienia i pessar. Nie wiem jak jest w UK. Może spróbuj zadzwonić do jednego z Polskich lekarzy, których podobno jest dosyć sporo w UK i chętnie udzielają "konsultacji" telefonicznych.

bire magnez 2 razy dziennie, i nic nie pomaga ;( angielscy lekarze wogole to ignoruja, kaza mi brac paracetamol, a ja nawet najprostrzych rzeczy nie moge robic ;(

Ostatnia edycja:
patrzalek - hm co do wagi + 40kg to chyba delikatna przesada? bo przecież organizm by wysiadł z takim obciążeniem, wydaje mi sie ze 20 -25kg to max przy opcji zbierania wody, ale nie jestem lekarzem,
u mnie jak na razie 8kg na +, u Ciebie jak puchniesz to jak nic jak kilka kilo to woda

Milenka - takie uroki bliźniaczej ciąży, chyba prawie wszystkie mamy takie twardnienia brzucha w szczególności jak się chodzi:( może no-spa pomoże?zapytaj lekarza

lena414 - witamy na forum:) niestety nie pomogę w tej sprawie, chyba warto to skonsultować z jakimś dobrym diabetologiem

mi tez dzis nic mi się nie chce, ale pocieszające ze nie tylko mi:) może to ta pogoda????

reklama
Ja dokładnie jestem z Mysłowic, ale do lekarza chodzę również do Katowic. Nie zdecydowałam się jeszcze na szpital, w którym będę rodzić. Lekarz, do którego chodzę prywatnie pracuje w szpitalu w Bytomiu. Podobno nie ma on najlepszych opinii jeśli chodzi o opiekę poporodową. Znajoma rodząca tam powiedziała, ze po porodzie (miała cc) dali jej czas na odpoczynek po znieczuleniu itd... a potem dostala dzieciaczka 24h/dobe. Ciagle z nim była i sama musiala wszystko robic. Na oddział nikt nie mogl wejsc (w odwiedzinach) z racji tego, ze to oddział patologii noworodków (chyba, nie pamietam dokladnie, nie chce sklamac). A, że jest tylko jedna położna dla noworodków i jedna położna dla mam (wszystkich) to ciężko było z kąpielą itd...

Może ja źle zrozumiałam lekarza. Ale z tego co mówił to 40 kg to taka granica. Powyżej 40 kg powinno się niepokoić. Ale do 40 kg nie ma tragedii.
No nie wiem. Logicznie myśląc, rzeczywiście 40 kg to b. duże obciążenie ciała.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry