reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
A ja czasami mam ochotę na małe schłodzone piwo. Dostaje w zastępstwie bezalkoholowe :-)
Pewnie i ja czasem dojdę do stwierdzenia, że to był najpiękniejszy okres mojego życia ale pewnie właśnie, gdy będę mogła już utulić, pobawić się małymi rączkami czy stópkami.... :happy2:

dzięki dziewczyny :)

Dzieciaki urodziły się w 36t4d z wagami 3010g(Piotrus) i 3060g.(Basia). Urodziły się, bo Piotruś miał już dosyć i odeszły mu wody. ot i tyle;-)
od początku karmię ich jednocześnie... no zdarza się , ze czasem osobno - np. w szpitalu,jak Basia była naświetlana na żółtaczkę.. .bo miałąm mało czasu na jej karmienie. A tak to jak jedno chce jeść to i drugie dostaje ;-) Bardzo to sobie chwalimy.
A najbardziej sobie chwalimy worki sako :):) idealnie się na nich karmi.
Jedyna wada jednoczesnego karmienia, jest taka, ze nie bardzoumiem to robić na leżąco... ;-)

Nutria - waga maluchów niesamowita, tym bardziej na 36tc, aż pożyczyć też można sobie takich osiągów:)

muszę poszukać jak te worki wyglądają i respect dla karmienia jednoczesnego:)
a jak maluchy spią w nocy, razem w łóżeczku, budzą się nawzajem?
buziaki i dużo zdrówka życzę:)

karola2112- mam twardnienia brzucha ale biorę na to 3 razy magnez i no-spę forte obowiązkowo 2 razy,śpi mi się kiepsko na boku i po dłuższym takim leżeniu biodra mnie bolą:-(i muszę się nieźle namęczyć żeby zmienić boczek:-(Jak na razie jestem 12 kg na +,w ciągu ostatnich 3 tygodni przytyłam 4 kg,ale to za sprawą zatrzymania wody.Na szczęście moje kilogramy ida tylko w brzuszek:-)Słodki ciężar czuję na kręgosłupie,mam nadzieję ze maluchy jak najszybciej będą z nami,chociaż śpieszyć tez sie za bardzo nie chce-zaczynam bać się naszego szpitala po opowieściach rodem z krypty:-(:-(

Nutria-gratuluję maluszków,na czym Ty wyhodowałaś takie śliczne,zdrowe i duuuuże dzieciaczki??Prześliczni są!!!:-)Moje w tydzień temu ważyły po 2200g

Na zaparcia
najlepsze są płatki owsiane z mlekiem,zjeść sobie na kolację a rano jak ręką odjął,ewentualnie aktivia do picia-rewelacja!!

Nutria-gratuluję maluszków,na czym Ty wyhodowałaś takie śliczne,zdrowe i duuuuże dzieciaczki??Prześliczni są!!!:-)Moje w tydzień temu ważyły po 2200g

no to jeszcze chwilkę mają na rośnięcie..
wiesz, trzeba przyznać, ze mój Krzyś miał 3680g na dzień dobry. .. więc bliźniaki też chciały być duże ;-)

Nutria - waga maluchów niesamowita, tym bardziej na 36tc, aż pożyczyć też można sobie takich osiągów:)

muszę poszukać jak te worki wyglądają i respect dla karmienia jednoczesnego:)
a jak maluchy spią w nocy, razem w łóżeczku, budzą się nawzajem?
buziaki i dużo zdrówka życzę:)
Maluchy śpią razem, opierającsię pleckami o siebie, dzięki temu się nawzajem budzą ;-) a że budzą się w nocy najczęściej co 3 godziny, więc to mi odpowiada. Za dnia kładę je do wózeczka, więc śpią bardziej osobno...

a jeślichodzi o karmienie jednoczesne, to sama popróbujesz i też pokochasz :)

nutria pieknie!!tez bym chciala wytrzymac do 36 tygodnia i miec taka wage mojej parki!jeszcze raz gratuluje!!!!

Nasze tez zamierzam klasc razem spac,ale nie chce ich karmic piersia.Moze bede pokarm sciagała,ale nie nadaje sie do karmienia piersia...chyba:))

ja jutro mam ktg, usg i badanie szyjki:(((bleee nie lubie tego!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry