reklama

Ciąża bliźniacza

Hej dziewczyny.
Fajna stronka. Już drukuje i odznaczam zakupione pozycje. Jeszcze sporo tego zostalo :/
Wracając do tematu ubrań - ja w sobotę idę na ślub, wesele koleżanki. W zeszłym tygodniu wpadłam w szał zakupowy, odwiedziłam centra handlowe, byłam też na dziale mama w h&m ale tam NIC nie było. Dwa rodzaje spodenek na lato, jedna sukienka, wiele obszernych koszul i tyle. Rozczarowana byłam bardzo. Wkońcu zakończyło się na zakupach w normalnych sklepach na normalnych działach. W jednym sklepie z odzieżą ciążową były ładne sukienki okolicznościowe ale ich cena zwalała z nóg.

karola2112 - ja zawsze się boje, że nie trafie z rozmiarem:-) Też czekam na przesyłkę z allegro - też sukienki letnie i buty:-)

Z butami mogę już szaleć - obrzęk nóg zszedł. Za to pojawił się w dłoniach - musiałam namęczyć się z kremami, olejami, płynami do naczyń, żeby zdjąć obrączkę, bo krew mi pomału nie dopływała do palca i zaczął się robić siny (brrrrrr) ale udało się - palec uratowany:)

#rabbit# - trzymaMY kciuki ;-)

reklama
manila29 - no właśnie długo nad tymi stanikami myślałam, przeczytałam nawet kilka artykułów internetowych co wybrać i ogólnie zrobiłam tak, ponieważ mam mały biust a w ciąży tylko nieznacznie mi urósł, chyba najbardziej zwiększył się obwód pod biustem:baffled: kupiłam pod biustem -5 niż mam, a miseczkę jak na biust ciążowy, ale zakupiłam tak na prawdę najtańsze 2 staniki tj za 12 zł, na zasadzie żeby mieć do szpitala a jak będzie zły to wywalę, nie będzie mi szkoda tej kasy a mąż kupi odpowieni:happy: tylko wydaję mi się że raczej jakoś biust mi nie skoczy, bo np w czasie miesiączki nigdy nie miałam większego/pełniejszego a w czasie ciąży wogóle mnie nie boli tak obstawiam, zobaczymy jak będzie:-)

patrzalek u nas w hm mama też nic ciekawwego nie ma, ale najbardziej mnie wkurzyło że sukienka z mama kosztuje o 50% wiecej niż z tego samego materiału i ten sam krój co sukienka z działu normalnego, tylko dlatego że ma wszywkę hm mama????
ja już zamówiłam wcześniej z allegro kilka rzeczy ciążowych (majtki, legginsy, dres i 2 sukienki i w sumie rozmiar trafiony, tyle ze za kazdym razem centymetrem sie mierze:-)

manila ja odrożniam, bo sa inaczej położone, nasza leniuszka jest po prawej stronie na dole główka a nogi po lewej u gory, a nasz chłopaczek jest główka przy siostrze a nogami na moich żebrach , no i pod biustem.Takze wesoło!!!
Ja przed ciaza kupilam sobie sukienke i stwierdzialm,ze jej nigdy nie naloze ,bo brzydka ,za to w ciazy załozylam ja i wygladałam super,wiec widzisz jak to jest z zakupami.Ja nie kupuje ani ktorkich spodenek ani sukienek , bo u nas na zimno na takie ubrania:)

Co do stanika, to ja nawr nir kupiłam, bo chyba mi nie bedzie potrzebny jak nie bede karmic piersia ,co!?
Mam jeden w moim rozmiarze , ktory sie otwiera od góry, wiec moze mi straczy!?
A powiedzci mi ,czy Wam biust cos urósł!?Bo mi nic a nic!?!!

małekropkimnie też biust nie urósł. Jest taki jak przed ciążą. Zdecydowałaś już, że nie będziesz karmić piersią. Podobno w takiej sytuacji w szpitalu należy o tym poinformować, żeby dostać środki na zatrzymanie laktacji. Któraś z Was orientuje się czy to prawda?

Ja tez odróżniam, który z chłopców kopie. Bo jeden jest pionowo nozkami w dol po prawej stronie a drugi tak samo, tylko z lewej strony.

Powiedzcie dziewczyny a jak jest u Was z wyborem imion? Widzę, że pare z Was ma juz wybrane imiona. Jak Wam sie to udało ?! :-) U mnie w domu wojna ;-)

małekropki - to moje dzieciaki są identycznie ułożone:)córcia po prawej a synek po lewej i też mała jest bardziej leniwa:) choć wydaje mi się że jest bardziej do mojego kręgosłupa odwrócona dlatego nie wszystkie jej kopniaczki czuję - na ktg wychodziło ze kopie a nic nie czułam:szok:

mi biust też mizernie urósł ale dziś przyszedł pierszwy stanik i jak na razie jestem b.zadowolona, zobaczymy co z resztą rzeczy:-)

patrzalek co do imion to my mieliśmy przed ciążą już imiona:-D tj dla chłopczyka i dla dziewczynki bo trochę się o dzidzi staraliśmy a jak się okazało że mamy parkę to akurat jak znalazł, problem był jak nie znaliśmy płci i zastanawialiśmy się co jak 2 dziewczynki a jak 2 chłopców i wtedy fakt jakoś nie mogliśmy znaleść kompromisu a tak problem z głowy:) może Twoje jedno imię a 2 męża????

karola2112 O takim kompromisie myśleliśmy ale moja propozycja imiona zawsze wywołuje specyficzne "łeeeeeeeee" ze strony mojego mężczyzny i na odwrót. Też mieliśmy zaplanowane imię ale żeńskie. To jedyne, w którym się zgadzaliśmy okazało się, że narazie nam nie dane:)

patrzalek -my mielismy tak jak karola2112 wybrane przed ciaza -Aleksander i Antosia, tylko trzeba bylo trafić z płcia,ale widze,ze nam sie udało.
karola widzisz , te nasze dziewczynki to leniuszki,ale co tam.U nas na ktg wyszło słabo ostatnio, bo ona albo spałaalbo jej sie ruszac nie chce.Najgorsze jest to ,ze mnie kopie tam na dole czy to po pecherzu czy po czyms innym, bo tak czasami mnie boli:wściekła/y:ALE!!!tak mi leży,ze za kazdym razem jak cos zjem to musze lecieć do toalety i teraz jak jestem w ciazy to chodze 4 razy dziennie -a zawsze mialam problemy zeby pojsc chociaz raz dziennie.Takze jest ok:)))
patrzalek co do karmienia piersia , to zdecydowałam,ze nie bede karmic, bo nie czuje tego.Jakos mnie to nie bierze -wiem,ze moze mi sie zmieni,ale jakos nie chce -a Wy dziewcyzny jak to u Was jest!?
Ja myslalam,zeby po prostu spuszczac pokarm i mrozic.Ale zoabcyzmy jak to bedzie, bo nawet teraz mi ta siara nie leci!?To nie wiem czy w ogole bede miala pokarm!?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry