reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Karmelova tak myślałam że po świętach rozpakujesz się:-) Gratulacje !! czekamy na więcej info i zdjęcia maluszków :tak:
Coraz bliżej do mojego terminu zarazem cieszę się i boję.
teraz dużo leżakuję bo ostatnio często coś mi twardnieje brzuch, i czuję taki trochę ucisk w dole i lekki ból taki okresowy. mam nadzieje że jeszcze to nic nie zwiastuje, Lekarza mam 10 stycznia chyba wytrwam.
A jak u was ze spaniem Juliana i milla?? u mnie coraz gorzej, z 3 godz spię może w nocy i dosypiam w dzień trochę. To siku to trzeba sie obrocić to nie mogę się ułożyć a jak się ułożę to biodro zaczyna boleć i ręce drętwieją mi jeszcze tak że aż bolą palce, Jeszcze z 1,5 tygodnia temu wszystko było ok, spałam normalnie nic nie bolało, szybko zasypiałam. Szkoda że w 3 trymestrze nie można zasnąć jak niedźwiedz i obudzić sie na narodziny :-)

Karmelowa - Gratuluję i życzę samych dobrych chwil z maluszkami!!
Katherine - rzeczywiście jesteśmy w pierwszej kolejności teraz, nie wiem co z dziewczynami wpisanymi przed nami a nieaktywnymi.. Chyba wykasuję je jak minie ich termin?
Jak czytałam o Twoich problemach nocnych to tylko usmiechałam się pod nosem. Mam dokładnie tak samo (nawet z biodrem :-D). Do tego mogę jeszcze dołożyć, że jak się ułożę to zaraz pić mi się chce, no i czasami po takiej mojej gimnastyce budzi się mój synek, który śpi w łóżeczku obok...
Ale za to śpię trochę dłużej, bo idę spać ok. 22.00 a wstaję ok. 6.00 jak idę do pracy, a w weekend to różnie, czasem nawet do 8.00, a czasem tak jak dzisiaj budzę się o 6.00 już wyspana. Jak nie mam wolnego to oczywiście nie mam możliwości spania w dzień. Jak mam - to sobie nadrabiam, jak mały ma drzemkę popołudniową :-)
A do Ciebie kiedy mama przyjeżdza? Macie już jakiś konkretny termin czy czekacie na to aż maluszki będą na świecie?
Sarenka - dopisuję Cię do naszej tabelki

1.Hannah342.luty.14
2.Katherine_mag26.luty.14
3.Maya1215.marzec.14
4.Milla7615.marzec.14
5.Julianna20.marzec.14
6.Marczitka25.marzec.14
7.Misiarska2.kwiecień.14 (30 marca)
8.Gabi00423.kwiecień.14
9.emilek8628.kwiecień.14 (4.05)
10.KasiaZG30.kwiecień.14
11.Rila3.maj.14
12.Agniecha7773.maj.14
13.Nanka4.maj.14
14.Paulinka_uk7.maj.14
15.Nana7ma10.maj.14
16.KPe00715.maj.14
17.Adb715.maj.14
18.Anulfka20.maj.14
19.Monika_8324.maj.14
20.Dolores3231.maj.14
21.cannot2(3) czerwiec.14
22.Liskaaa14.czerwiec.14
23.anula197816.czerwiec 14
24.Celina8618 czerwiec. 14
25.Edytka8420 czerwiec. 14
26.Paulineczka24 czerwiec. 14
27,Dagos29 czerwiec. 14
28.Fusun17 lipiec. 14
29.Sarenka8919 sierpień. 14

Milla ty jeszcze masz siłę chodzić do pracy?? nie dałabym rady wysiedzieć. ja muszę przespać się w ciągu dnia, ogólnie teraz jakaś zamulona chodzę, ciągle coś mi jest, dobrze że w miare szybko czas leci. ale dzisiaj to mi się dobrze spało tylko dwa razy byłam w wc i zaraz szybko zasypiałam.
Mama przyjeżdża wcześniej, przed porodem za dwa tygodnie trochę pomoże ogarniac w kuchni, bo ja już nie mam na to sił. Narobiłam sie w święta i tak dziwię się że dałam rade, bo moje ruchy to jak beczka toczę się- niska z wielkim brzuchem- zastanawiam się jak one sie tam mieszczą- mają po 2 kg a może więcej, za tydzień dowiem się.
A co do tych dziewczyn to one może z jeden dwa posty napisały i nic więcej, wątpie żeby odezwały się, chyba że czytają sobie tylko forum.. po terminie usunąć z listy i już
Idę łąpać drzemkę:sorry:

Rila- leze i lezec bede dopoki nie dowiem sie ze z dziecmi wszystko w porzadku.
Karmelova- gratulacje, dzieci duze ale widac ze dziewczynka dominuje :) odpoczywajcie juz w pelnym skladzie:)
Sarenka89- nie przejmuj sie niczym bo w pierwszym trymestrze jeszcze tylko zaszkodzisz sobie i dzieciom, a przeciez wlasnie teraz powinnac cieszyc sie kazdym dniem bo nosisz pod sercem dwa malutkie zycia:) glowa do gory!

Ostatnia edycja:
Ach jak ja zazdroszcze tym co sa juz przy koncu. Szczerze to tez bym juz chciala liczyc dni do porodu a tu tyle jeszcze przede mną. Dzisiaj jakos co chwile brzuch mi twardnieje:wściekła/y: ale mam nadzieje ze po magnezie mi przejdzie.

Agniecha777- pewnie dzieciaczki rosną i macica się buntuje. Weź magnez i odpoczywają, najlepiej w pozycji leżącej. Na pewno pomoże.
Mnie też się czas dłuży, głównie przez leżenie :-( Chciałabym żeby tak już były 10 tyg do przodu!

reklama
Hej mamuśki.
Też bym chciała żeby 10 tygodni bardzo szybko przeleciało, ale liczę dzień za dniem
i strasznie się dłuży.
Mój brzuch też od wczoraj się stawia.
We wtorek idę do lekarza i jaz zwykle stres już jest.

Do góry