reklama
Imagi_nacja
Fanka BB :)
Ja już po prenatalnych. Potwierdzone dwóch chłopaków
Wszystko ok poza tym że u jednego wyszła nieprawidłowość w serduszku „prawostronny łuk aorty”
Mam się zgłosić do lekarza na echo serca płodu. Masakra, myślałam ze wyjdę w super nastroju z wizyty i coś kupię, a przez to wszystkiego mi się dzisiaj odechciało 

M_imi
Wiem, że łatwo mi mówić i sama bym pewnie umierała ze strachu, ale spokojnie, może to nic strasznego albo coś co w miarę rozwoju Małego ma szansę się naprawić. Poczekaj na konsultację że specjalistą albo powtórz gdzie indziej prenatalne dla pewności. Tulę mocno i trzymam kciuki!Ja już po prenatalnych. Potwierdzone dwóch chłopakówWszystko ok poza tym że u jednego wyszła nieprawidłowość w serduszku „prawostronny łuk aorty”
Mam się zgłosić do lekarza na echo serca płodu. Masakra, myślałam ze wyjdę w super nastroju z wizyty i coś kupię, a przez to wszystkiego mi się dzisiaj odechciało
![]()

Imagi_nacja
Czekam na to echo serca płodu, zobaczę co mi tam powiedzą mam 8 listopada. Te prenatalne to mnie wykończąWiem, że łatwo mi mówić i sama bym pewnie umierała ze strachu, ale spokojnie, może to nic strasznego albo coś co w miarę rozwoju Małego ma szansę się naprawić. Poczekaj na konsultację że specjalistą albo powtórz gdzie indziej prenatalne dla pewności. Tulę mocno i trzymam kciuki!![]()

cieplak
Początkująca w BB
Myśmy robili wszystkie prenatalne i genetyczne sanco. Można je robić przy ciążach bliźniaczych, maja troszkę mniejszy zakres niż w pojedynczych- ale najgrubsze rzeczy wyłapują. Pappy warto robić, bo przy nieprawidłowościach kierują na dalsze diagno. Moj ginekolog uważa, ze testy typu nipt są sensowniejsze niż przestarzałe już pappy, które niejako bazują na statystyce, a wiadomo - życie potrafi zaskakiwać.
cieplak
Początkująca w BB
Prawostronny łuk aorty może być wersja krążenia niepowodująca żadnych dolegliwości (ot taka śmieszna mutacja) jeśli nie towarzysza mu inne problemy i wady. Także trzymam kciuki żeby na echu okazało się, ze masz zdrowe i wyjątkowe dziecko!Czekam na to echo serca płodu, zobaczę co mi tam powiedzą mam 8 listopada. Te prenatalne to mnie wykończąnie wiem już czy iść na trzecie, bo jak mi jeszcze coś powiedzą to padnę
A badać zawsze warto - bo są wady i problemy, z którymi lekarze sobie radzą zaraz po urodzeniu - tylko ważne wtedy gdzie rodzisz! Lepsza wiedza, bo można szybko zareagować i reperować, ot co. A nam matkom niestety zmartwienia zawsze spędzają sen z powiek.
Imagi_nacja
U mnie pierwsze prenatalne super, i te pappy tez bardzo dobre rokowania. Teraz na połówkowych poza tą wadą serca wszystko jest jak najbardziej dobrze. Oby było OkMyśmy robili wszystkie prenatalne i genetyczne sanco. Można je robić przy ciążach bliźniaczych, maja troszkę mniejszy zakres niż w pojedynczych- ale najgrubsze rzeczy wyłapują. Pappy warto robić, bo przy nieprawidłowościach kierują na dalsze diagno. Moj ginekolog uważa, ze testy typu nipt są sensowniejsze niż przestarzałe już pappy, które niejako bazują na statystyce, a wiadomo - życie potrafi zaskakiwać.

Imagi_nacja
Tak dobrze powiedziałaśPrawostronny łuk aorty może być wersja krążenia niepowodująca żadnych dolegliwości (ot taka śmieszna mutacja) jeśli nie towarzysza mu inne problemy i wady. Także trzymam kciuki żeby na echu okazało się, ze masz zdrowe i wyjątkowe dziecko!
A badać zawsze warto - bo są wady i problemy, z którymi lekarze sobie radzą zaraz po urodzeniu - tylko ważne wtedy gdzie rodzisz! Lepsza wiedza, bo można szybko zareagować i reperować, ot co. A nam matkom niestety zmartwienia zawsze spędzają sen z powiek.

cieplak
Początkująca w BB
Ja wychodzę z założenia, że jakoś to będzieOch to już u ciebie końcówkadacie radę do końca
mi się marzy drugi tydzień listopada wiec zaraz po Tobie
a u mnie ze względu na jednokosmówkowa max 36+1 wiec ok 22 listopada ale to raczej mało prawdopodobne. Dzisiaj byliśmy i narazie wszystko ok z serduszkami a w środę sprawdzimy przepływy. Wcześniej miałam stresa czy wszystko będzie ok a teraz mam stresa jak to będzie
zero doświadczenia z dziećmi a tu odrazu dwie gwiazdy
![]()

reklama
U mnie przypadek, mąż w rodzinie miał bliźniaki, ale w mojej nie było żadnego przypadku. Ja nie brałam hormonów od 5 lat, do tego miałam piękne, równiutkie cykle. Aż w ostatnim cyklu coś się opóźniło i wypuściłam dwie komórki narazCześćDziewczyny z ciekawości chciałam zapytać: miałyście w rodzinie bliźnięta bądź wasze ciąże były wspomagane hormonalnie czy bliźnięta to u was totalny przypadek i niespodzianka?

Podziel się: