reklama

Ciąża bliźniacza

no to faktycznie ceny masakryczne!! nie wiem jak bedzie na polowkowym ale domyslam sie ze jak na pierwszym genetycznym w 13tc. zaplacilam wtedy 70 zl za wizyte i w tym lekarz zrobil genetyczne - 2d, teraz mysle zrobic tak samo, musimy ewentualnie przemyslec kwestie 3d, ale poczekam na Wasze opinie.
ja chodze do przychodni, w ktorej przyjmuje moj lekarz ale nie jest to jego przychodnia ( maslo maslane:-p) moze dlatego sie ze mna tak do grosza nie rozlicza ...hmmm, mam nadzieje ze 2d genetyczne zrobi mi w cenie wizyty jak poprzednio

reklama
Mi sie wydaje ,ze nie ma sensu czytac takich bzdur jak ksiazki o powykrecanych nogach -dziewcyzny ile kobiet urodzily blizniaki!!!Musi byc dobrze i musicie myslec pozytywnie:)

ja bym nigdy nie chciala robic tego 4d to chyba jest, jakies takie dla mnie jak "obcy"
my jutro scanujemy sie:)i dostane zastrzyk na plcuka wiec chyba dupeczka mnie poboli

ja sie skusialam na 3d czy 4d, nie pamietam, bylam wtedy w 14 tygodniu ciazy i dzieciaczki wygladaly jak potworki, sa zbyt male jeszcze.... wiec jesli sie zdecydujecie polecam to zrobic troszke pozniej. U mnie koszt takiego usg to 150zl (oczywiscie w jak bylam w PL), w cenie bylo badanie wiec musze przyznac ze nie duze pieniadze w porownaniu jak Wy piszecie. Ale lepiej ta kase przeznaczyc na cos dla bobaskow, w koncu i tak je zobaczymy w realu :)
ja dzisiaj mialam samopoczucie rowne zeru!!! Nie wiem dlaczego ale moja temperatura to 35,2, strasznie niska, moze dlatego sie tak czuje... za kazdym razem jak ide na kontrole mierza cisnienie ale wtedy zawsze jestem poddenerwowana i wszystko dobrze wychodzi a jak w domu siedze to padam z braku energi i byc moze niskiego cisnienia.....
Powodzenia dziewczyny jutro na polowkowym, trzymam kciuki ale w glebi serca wiem ze wszystko bedzie dobrze... nie steresujcie sie,
buzka

PYTANIE- co to za rodzaj bakteri jakie sprawdzaja (wymaz) czy sie ma czy nie, zeby zaraz po porodzie podac antybiotyk dzieciakom i mamie??? Pytam bo nie wiem czy w Holandii to sprawdzaja a chcialabym zapytac lekarza ale nie wiem dokladnie o co :)

morgenrood, badanie na posiew ma na celu wykryc czy nie masz paciorkowca, ja niestety mam albo mialam bo zazywalam antybiotyk doustnie - duomox:szok:, w przyszlym tygodniu ide do kontroli i bedzie lekarz znowu pobieral wymaz. antybiotyk zazywalam ja i moj maz profilaktycznie, mam kolezanke ktora tez ma tego syfa i rodzila miesiac temu chlopczyka, miala przed porodem doustnie podany antybiotyk, . po cesarce pobierali kilkakrotnie wymaz od jej synka czy sie nie zarazil
koniecznie zrob sobie to badanie

Dzięki dziewczyny za wypowiedź w sprawie książek. Chyba jednak zaufam intuicji a jesli będzie taka potrzeba to można skontaktować się z mamusiami blixniąt przez takie forum.

Co do usg 3d- chciałabym Wam napisać przypadek mojej koleżanki, która poszła na usg 3d w około 28 tyg ciaży. Wydała na to trochę kasy- wiadomo a efekt nie był warty ceny niestety. Nie było prawie nic widać tak naprawde. Wiele zależy od sprzętu więc upewnijcie się, że wasz gin ma naprawdę sprzęt z wyższej półki bo nie na każdym usg 3d widać ładnie.

I na koniec mam pytanie: Czy macie poczucie czasami( zwłaszcza jak chodzicie) ciężkości brzucha, tak jakby ciągnął w dół. Ja tak mam ostatnio( fakt, że brzuszek rośnie mi już) Jak leżę to jest dobrze, ale jak pochodzę i zwłaszcza wieczorem to brzuch mi bardzo ciąży. Czy uważacie, że to powód do niepokoju?

( 19 tc)

reklama
hejka dziewczyny....od 7 nie śpię....już żyję badaniem połówkowym....tak się cieszę że mój mężuś zobaczy dzieciaki....super przeżycie....nie wiem czy wytrzymam do 17....

jak tam dzisiaj wasze samopoczucie?? jakieś nowe dolegliwości?? mnie zaczyna coś łupać w krzyżu jak za długo leże w jednej pozycji....ale co tam...wytrzymam wszystko :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry