reklama

Ciąża bliźniacza

Ja przeczytalam ksiazeczke pani Tkacz i polecam. Bylam wtedy na tygodniowym wypoczynku i ciezko mnie bylo od niej oderwac, dodam ze nie czytam wogole ksiazek-nie lubie. O tych powykrecanych nozkach nie przypominam sobie zeby cos bylo. Ale wystarczy cos na necie przeczytac i zaczac sie martwic!!! Dziewczyny-glowa do gory, myslec jak najlepiej= BO TAK BEDZIE!!!!

reklama
kolezanka kupila te ksiazke wczoraj i poleca. Wiecie, wlasnie podobno w tej ksiazce jest napisane, ze blizniaki czesto rodza sie z powykrecanymi nozkami i szyjkami, bo maja malo miejsca i czesto konieczna jest rehabilitacja. Jak to uslyszalam, to az dreszcz mnie przeszedzl. Czy to rzeczywiscie prawda???

Jeszcze takiej głupoty to nie słyszałam...Owszem bliźniaki czasem mają kręcz, mają asymetrię napięcia mięsniowego jak moje ale to się zdarza nawet przy pojedynczych ciążach.Na pewno nie urodziły się powykręcane!!!
Wiem że czasem nie łatwo zachować spokój, ja też panikowałam ale nie czytałam takich dziwnych rzeczy. Lepiej iśc na spacer, poczytać fajną książkę niekoniecznie o ciąży i tym się zająć

aaa ja jestem spokojna....jestem zdania że co ma być to będzie....trzeba tylko duużo dbać o siebie i robić wszystko żeby dzieciaki były zdrowe....

jutro usg połówkowe...tak się cieszę że chyba nie zasnę dzisiaj:)

Milena , rabbit trzymam za Was i za Maluszki kciuki!!!, ja połówkowe mam dopiero za tydzień w środę. Robicie sobie 3d? ile u Was kosztuje 3d? u mnie 150 zł.

lenna1982 proszę napisz czy w związku z asymetrią napięcia mięśniowego musiałaś rehabilitować maleństwa?jak długo to trwa i czy póxniej wraca wszystko do normy?
ogromne dzięki

co do książki Pań z TVN Bliźnięta atakują, to przejrzałam ją właśnie w empiku i jakoś nie zdecydowałam się na jej kupno, część rzeczy mam wrażenie że powtarza się z innych książek typu Język niemowląt, a część z czasopism np M jak mama, poza tym mam już jedną książkę P.Tkacz i jest w inny sposób pisana... poza tym trochę odstraszył mnie znaczek tvn na książcze - w sumie biznes można na wszystkim zrobić....

dziewczyny dajcie znać jak jutro Wasze połówkowe wyszły, trzymam kciuki:)

u mnie to jakaś masakra....za bliźnięta 380zł plus 50 zł za 3D...plus coś tam za płytkę
ale to jest od razu to genetyczne usg....że sprawdza fachowiec wszystkie parametry

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry