reklama

Ciąża po 40

Majuska do lekarza i to jak najszybciej to juz sie na FZ zapisz i czekaj , bo dojdzie do tego ze bedziesz miala krwotoki i nie zapanujesz nad tym a to juz niebezpieczne i to bardzo , u mnie tak było musiałam zaczac brac hormony i sie uspokoiło z tym ze u mnie wykryto jeszcze nie duze miesniaki ale jednak sa , tak ze nie bimbaj sobie tylko zaiwaniaj i to biegiem bo w dupsko dostaniesz

reklama
Ollena - dokładnie, jak byłam na wizycie po porodzie to pielęgniarka mnie pytała czy jeszcze planuję dzieci, ja, że nie, więc sama poleciła mi spiralkę, ale to była tylko sugestia, jeśli jestem zainteresowana, to mam na ten temat rozmawiać z GP.

a co do karmienia Kuby - w nocy (jako nocy) już nie daję. Daję mu butlę, jak się zaczyna kręcić, bo głodny, wolę, żeby wypił zanim się na dobre rozbudzi, bo je wtedy spokojniej, nie kręci się i wszystko wypija. On jeszcze jest za malutki, żeby robić odstęp powyżej 6-7 godzin na siłę. A od 24 do 7 rano to uważam jest OK, tymbardziej, że ja nigdy się nie kładę przed 24-tą.

Odżyłam po godzinnej drzemce, jakby nie patrzec to regeneruje siły.
Zazdroszczę Wam dziewczyny, u mnie w grę wchodzą tylko globulki plemnikobójcze bo tabletek mi nie wolno:-( Trzeba będzie uzbierać kaskę na spiralkę i to zwykła a nie hormonalną bo tez mi nie wolno. Chyba zacznę odkładać po troszkę bo to spory wydatek jednak, ale założą mi już na NFZ. Tyle dobrego:)))
Smaruję Wandę tymi maściami, ta nawilżająca jest super bo zniknęła łuszcząca się skóra, czekam na efekty tej drugiej maści, która ma usunąć brzydkie zmiany na łokciach. Na razie jakoś tutaj poprawy nie widać, ale pediatra mówiła że to około 2 tygodni więc jeszcze jest dużo czasu.

Marzenka - dzięki, że mi przypomniałaś, co prawda anty... dzieciowe jeszcze mam, ale anty... alergiczne już mi się kończą i muszę iść po receptę i wybrać ją w aptece. Może jutro podejde, bo dziś leje co chwilę, więc się nie ruszam. Już się dziś narobiłam, a teraz pora rera.... reraksu!!!!

Dziewczynki - jeśli któraś ma już Mirelką lub będzie miała, to proszę o relację, jak się czuje posiadając tę dowcipną przyjaciółkę.
Zastanawiam sie też nad nią, ale jeszcze sie nie zdecydowałam (w żadną stronę).

Ostatnia edycja:
Katrina Mirenka? Ja mam zamiar ja zalozyc, chcialam zwykla ale nie wydole z @ bez brania hormonow...
Sprobuje u mojego 'madrego' GP, chociaz bardziej sie martwie czy da skierowanie dla Patryka na sciagniecie gipsu..

Aniu
zwykla spiralka kosztuje 300zl, zakladana prywatnie, wiec nie tak zle a masz nawet na 7 lat spokoj.

Ollena pocieszyłaś mnie, bo liczyłam 700 zł a tak... bliżej niż dalej z montażem :-D
Katrina z takich zwykłych dań na ciepło to ja bym zrobiła pieczone skrzydełka, do tego pieczarki podsmażane na rumiano, sałatkę z kapusty pekińskiej i groszku konserwowego z odrobiną ogórków konserwowych. Z zup najlepiej sprawdza się barszczyk z jakimiś uszkami lub włoskimi pierozkami mięsnymi - nie pamietam teraz ich nazwy. Jak chcesz się bawić w jakieś eksluzywne potrawy to ryba po grecku na zimno, pieczony schab faszerowany polędwiczkami, sałatka czosnkowa z żółtym serem i kukurydzą, pomidorki faszerowane czosnkiem i majonezem; na ciepło proponuję wtedy karkówkę w plastrach szynki i jako zupkę rosół z surowymi jarzynami.

hełoł
ledwo żyje - moje Kuby mi sprzedały wirusa i padam na pysia ...
Katrina ja jestem fanką jajek faszerowanych :-) a poza tym zestawu klasycznego jak to kolacja siadana - przystawka - danie główne - deser - deska serów. Jak stana coś co można złapać w łapkę.

reklama
Ollena pocieszyłaś mnie, bo liczyłam 700 zł a tak... bliżej niż dalej z montażem :-D
Katrina z takich zwykłych dań na ciepło to ja bym zrobiła pieczone skrzydełka, do tego pieczarki podsmażane na rumiano, sałatkę z kapusty pekińskiej i groszku konserwowego z odrobiną ogórków konserwowych. Z zup najlepiej sprawdza się barszczyk z jakimiś uszkami lub włoskimi pierozkami mięsnymi - nie pamietam teraz ich nazwy. Jak chcesz się bawić w jakieś eksluzywne potrawy to ryba po grecku na zimno, pieczony schab faszerowany polędwiczkami, sałatka czosnkowa z żółtym serem i kukurydzą, pomidorki faszerowane czosnkiem i majonezem; na ciepło proponuję wtedy karkówkę w plastrach szynki i jako zupkę rosół z surowymi jarzynami.
Gnocchi?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry