reklama

Ciąża po 40

Cześć .Katrina może jak w tym filmie "Kogel-mogel" chyba oglądałyście tam serwowano słone paluszki:-D;-).A na poważnie to bogracz albo wspominiany strogonow :tak:.Amelka przez wprowadzenie tego glutenu robi takie twardsze i śmierdzące kupiszony.Kto ją będzie przewijał jak M wróci do pracy ,a wraca jutro:szok:..Ponoć ma się robić chłodno ,a tak dziś pięknie było :-D

reklama
klaczek 'gnoczi' sa bez miesa.

Aniu daj przepis na salatke czosnkowa z serem i kukurysza plis.

Kurtki dla Mii nadal brak..ogladam rozne i nie mam pomyslu w czym byloby jej wygodnie. Podpowiedzcie cos plis! Jutro jeszcze Mothercare sprawdze, ostatnia szansa. Lepiej z kapturem czy bez?

Azula Mia glutenu nie probowala a tez robi kupy bobkowe ;) chociaz wczoraj pierwszy raz obsrala sie na rzadko po uszy doslownie, ja nawet na twarzy mialam podczas przebierania jej;)
A Ty pamperow nie zmieniasz?

Ostatnia edycja:
Te pierożki to jakoś na M - coś mi się majaczy - takie maluśkie nadziewane mięsem. Za cholerę sobie nazwy nie mogę przypomnieć.
Sałatka:
ananas z puszki pokrojony w kostkę
puszka kukurydzy
czosnek przeciśnięty przez praskę
ser żółtym starty na grubej tarce
mieszasz z majonezem i już :-D i duuuzo czosnku musi być :)

Ollena sałatka MUSI się "uleżeć" bo wtedy jest lepsza a pierożki to torttelini :-) czy jak się to pisze - włoska wersja uszek. A gnochi to kopytka turlane - całkiem dobre są z lidla.

Fakt, Ollena, sa bez mieska. To rodzaj kopytek. W takim razie tortellini. Popieprzylo mi sie juz kompletnie, faktycznie przy dziecku to sie mozg w ... zawartosc pampera zmienia.
Mlody poszedl spac, bez serenady sie nie obeszlo - nos zatkany i flacha nie wchodzi, a on chce ssac. Wrrr... Ide spac - pewnie jeszcze powyje w nocy.

Jakoś żyjemy po nocy, jedna pobudka na jedzonko i definitywne niespanie od 4.30:baffled: Trudno, lepsze to niż poprzednia nocka:)
Ollena doczytałam o tej kurteczce, otóż kaptur jest dość wygodny bo zarzucisz na lekka czapkę w chłodniejsze dni i jest ciepło, ale wiem że dziecku bardzo niewygodnie leży się na kapturku a Mia jeszcze jest leżąca i z tego względu jednak lepiej kupić kurteczkę bez niego.

Ech nic Wam nie mówiłam, bo od ponad tygodnia się kotłowało u mnie w domu no ale wczoraj późnym wieczorem doszło do ostatecznego podjęcia decyzji i cóż... jutro mój Robert wyjeżdża do Londynu do pracy :-( Jest coraz gorzej z finansami a ja od końca października wskakuję w bezpłatny wychowawczy i pomimo jego dość dobrych zarobków to nie utrzymałby naszej rodziny z jednej pensji :(( Wczoraj dostał numer biletu, bo ciągle nie wiadomo było jak będzie z jego kupnem. Praca już na niego czeka od kilku dni więc jedzie na pewną robotę w swoim zawodzie i to jest ogromny plus, bo nie musi szukać i spać na Viktorii tylko w sobotę a może nawet już w piątek idzie do roboty... My zostajemy z Wandzią w PL na razie, liczymy że jakieś 2 miesiące, może 2,5 i potem dojeżdżamy do Londynu z zamiarem stałej emigracji z naszej kochanej ojczyzny... Straszne to wszystko i zmienia życie, ale żyć tutaj się nie da po prostu:-(Filip pewnie doleci do nas zaraz po zakończeniu roku szkolnego żeby zrobił I klasę gimnazjum i ze świadectwem pojawił się już w UK. Trochę mnie to dołuje....

reklama
Niezla noc - ze 2-3 pobudki na "knebla" i spanie do 7! No i slysze ze mlody juz nie rzezi tak jak rzezil, ale z flacha dalej problem bo ssanie nie idzie przy przytkanym nosie. Tyle ze nizej w dorgach oddechowych wyglada lepiej.
Anka, ja tez wyjezdzalam "za chlopem" - nie jest zle. Rozeznasz sie szybko, moze nie od razu zadomowisz - dla mnie dalej sporo rzeczy jest obcych, z jezykiem na czele, a Ty przeciez po angielsku smigasz, wiec odpadnie bariera jezykowa. Cos Ci wrzuce - ckliwe to moze, ale chyba prawdziwe:
dom... gdziekolwiek jest
to nie miejsce
nie sciany i nie dach
to nie graty zgromadzone w mozole
tylko my i nasz wewnetrzny swiat
jestem tu
obcy ludzie, obcy jezyk obce sciany
tylko jedno bliskie serce
i juz wiem ze potrafie
dom to milosc skupiona w jednym miejscu

Bo tak jest - sciany, graty, widok za oknem, moze nie nasz wlasny, moze przejsciowy, ale jesli w tym miejscu jestesmy w komplecie, to to jest dom.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry