reklama

Ciąża po 40

Bry we wtorek

Mały zasnął wczoraj po 20-tej i się już do rana nie budził, szok!!! O 24 dałam butlę przez sen, następna była ok. 6. Obudził się Księciunio tuz przed 8-mą. Tak to ja nie protestuję i jestem ZA!!!

Czeka mnie przygotowanie urodzin mężowatego - macie jakiś pomysł na dobre i nieskomplikowane (głównie czasowo) danie na ciepło???

reklama
Katrina , na imprezach na których ja bywam, na ciepło największą robotę zawsze robił Strogonow, podgrzany i zaserwowany w odpowiednim momencie stawiał na nogi niejednego:tak::-D bywały również lecza i bigosy, ale to już nie to samo, wersja mini to barszczyk ( broń Boże z krokietem, bo kto by to robił ) z jakimś kapuśniakiem ( można znaleźć pyszne ) kupionym w sklepie- ale to chyba nie pasuje w tym wypadku. Może być też np. jakaś zapiekanka, jeżeli masz jakąś wypróbowaną, taką która ładnie się nakłada i ładnie wygląda na talerzu;-)

Majuska to ci gwarantuje ze bedzie jeszcze gorzej jak tylko zacznie chodzic nie ma mowy o siedzeniu w wózku tylko chce chodzic i chodzic i chodzic , jeszcze jak jade wózkiem to moze byc jak tylko stane to kaplica chce z niego wyskoczyc , gdyby nie szelki na bank z niego wypada
Ania napewno ja puszcze ale ona dopiero co zaczeła chodzic jeszcze jak pijaczek jej to idzie , u nas nie ma betonowych ulic ani chodników ale sa Bruki powykrzywiane i kupa kamieni wysypanych pod blokiem , o szkle i kapslach nie wspomne , bede ja napewno puszczala jak zacznie troche sprawniej chodzic , no zobaczymy jak wasze maluchy zaczna chodzic czy tak od razu póscicie daje głowe ze raczej nie

O, rany... Marzena na takim podlozu bym nie puscila ledwie chodzacego dziecka - dlatego pisalam warunkowo. No, ja bede puszczac. Mamy nierowny, ale mieciutki trawnik w ogrodzie, wiec tam Karol moze sie tarzac do woli.

Hej :-)

My wyspani nawet. Julka się budziła i marudziła ale nie musiałam wstawać bo po chwili spała dalej.

Majuska - strasznie obfite masz te @. Moze warto to skonsultować i ginekologiem bo skoro Ci słabo to moze za bardzo ta krew się leje , hę ?

Odebrałam wyniki badania moczu Julki. Ma leukocyty 27 te (badanie mikroskopowe osadu moczu). A obok jest napisane 0-5 w 1 ul moczu i teraz nie wiem co to oznacza. Już J dzwoni do znajomego lekarza bo wizyta u Pediatry dopiero na czwartek . Julka dalej robi te dziwne rzeczy i widać jak się meczy i zaciska te nóżki. Cos czuję ,ze ma zapalenie układu moczowego.

Katrina to zależy czy będzie alkohol. Jesli będzie to mięso (ja lubię robić na takie imprezki żeberka pieczone), robię tez przystawki ze szparagów tych ze słoiczka, obwijam je w plasterki szyneczki i robię do tego pastę jajeczną i zawiązuję paskiem pora. Do tego ze dwie sałatki, wędlinka, moze udka pieczone i jest super.

kłaczku to Karolek łobuzuje jak Julka. Ona tylko raczki wystawia jak widzi piloty, kabelki, telefony i robi wszystko żeby załapać. A jak kabelek wystaje to od razu ciągnie :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zoyka, fote Julci przy lapie juz widzialam - dobra aparatka.:-D Kabelek nie musi wystawac - wzdluz sciany jest rozciagniety kabel od telefonu stacjonarnego (po nic nam bo nie mamy i nie zamierzamy miec), jak go Karol znalazl to juz czesc jest elegancko wydarta. Nie wazne ze jakims czyms on jest do podlogi przytwierdzony co kilkanacie cm - poooszlo!Tylko sprawdzilam czy te zaczepki nie schodza z kabla i czy nie sa ostre - niech sobie liwkiduje zbedna instalalacje, bedzie na poczet prac remontowych.

Hej,
Aniu wspolczuje ciezkiej nocy, jutro bedzie lepiej ;-)
Katrina moze nie karm go przez sen, powinien juz dluzej spac, sprawdz ile przespi bez dokarmiania, w koncu skuma ze w nocy sie nie je.

Mia padla wczoraj przed 19, obudzila sie o 4.30, zjadla i spala do 7.30.
Patryk za to po 6 juz przylazl do nas i sie krecil, az w koncu powiedzial ze idzie posiedziec z psem;-)

Tutaj zimno, nie mam w co ubierac Gnidulca, kurtki brak, cieplych ubran tyz, w bluzie jezdzi i az ja wczoraj w gondole wlozylam.
Dzis maz zwalnia sie wczesniej z pracy i jedziemy na zakupy, bo ja chodze z 2 bluzkach z przed 3 lat i wszystkiego brak przez ta ciaze ;-)

Zoyka wiem, że gin się "kłania"...ale jakos non stop mi do niego nie po drodze, poza tym nie mam pojęcia do kogo pójśc, CI na NFZ są oblężeni , po 2 miechy się czeka, ten co mi ciążę prowadził fajny, niestety też się czeka i koszt wizyty 150 zł...łeb mi od tego paruje....no ale wiem, że trzeba pójść, myślę, że tabletki anty załatwią sprawę ( nie jestem póki co gotowa na spiralę chyba )

Majuska mnie anty pomogly, bo tez plywalam a ostatnia @ bez pezproblemowa, kilka tamponow i koniec.
Teraz na Mirene jestem zdecydowana..

Katrina Ty wiesz moze kogo ja mam pytac o spirala tutaj?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry