reklama

Ciąża po 40

Uch, Ollena - współczuję i Tobie i małej.

Majuska -a takie coś gdzie się wrzuca klocki do dziur o odpowiednich kształtach?

Asia - a weź pajacowi zasuń parę historyjek o tym, jak to facet zdrowy stał i pie..olił od rzeczy, aż tu nagle padł na zawał/udar/wylew całkiem na śmierć, albo nie całkiem, tylko do końca życia ślinił się i robił pod siebie.
Opowiedz mu też o takich co się zakrztusili ością przy obiedzie i o takich co im cegła spadła na głowę...
Ludzie czasem tak chrzanią, że się niedobrze robi. Mnie co prawda ominęły takie horrory, jedynie porodem mnie tu i ówdzie próbowano straszyć, ale ucinałam dyskusje mówiąc, że ja zamierzam urodzić szybko i bez komplikacji. No i się udało.

Kłaczku - komoda fajna no i fajnie, że urządzanie chałupy się posuwa do przodu.

Ledwie żyję - jak zwykle basen wykończył mnie, a nie moje dziecko. Maks coraz sprawniejszy w wodzie, coraz bardziej entuzjastyczny i niestety coraz trudniejszy do utrzymania. Wije się na wszystkie strony, a jest bardzo silny. A, wczoraj porzucił cyc na rzecz jabłka, które ja jadłam, wessał się w nie z ogromną siłą i dość długo pozostał skupiony na ssaniu i mamlaniu.

reklama
hej,

no nie wiem czemu temu burakowi w pracy nie dopaliłam jak radziłyście, ale uwierzcie...ja na takie chamstwo nie byłam zupełnie przygotowana ...i normalnie doznałam szoku, ale Kłaczek ma rację, to taki typ , uwielbia sensacje..dowiedziałam się dzisiaj, że słynie z tego firmie..
Ale jeszcze Wam coś opowiem.... Moja jak mi się wydawało bardzo dobra koleżanka z pracy, z którą zawsze fajnie sobie pogadałyśmy, nawet zwierzałyśmy się sobie ...kilka dni temu dowaliła mi tekstem: wiesz, ja to Cię podziwiam.. że się zdecydowałaś,ja bym już nie chciała .. od nowa pieluchy, problemy... Ja rozumiem do jasnej ciasnej, że każdy ma swoje zdanie i nie każda babka po 40 tce musi zostać mamą, ale zastanowiła mnie jej mina z jaką to mówiła ... tak jakby autentycznie mi zazdrościła , takie syczenie żmii :baffled: I po co taka głupia gadka... W sumie jak się dobrze zastanowiłam, to więcej takich akcji było, jak się dowiedzieli,że jestem w ciąży.. Myślę sobie dziewczyny, że wiele kobiet nam zazdrości :tak: A my możemy tylko się cieszyć. Sorry,że taki wykład walnęłam w tej sprawie ale jakoś siedzi to we mnie, bo nie rozumiem .... Flo jak tylko nadarzy się okazja to skorzystam z Twojej rady :-D

Sandy a Ty miałaś coś wspólnego z medycyną ?Bo nie zrozumiałam, pisałaś coś o tym, że napatrzyłaś się na noworodki i dzieci przez 13 lat..?

Ollena zdrówka dla Mii

Aniu zdjęcie Wandzia a kuku jest super :-D

Mój wynik z moczu dobry, ślad białka, leuko do 1. reszta nieobecna. Dziecinka harcuje w brzucholu coraz bardziej:biggrin2:

Asiu - w pracy jak najdalej od przyjaźni i zwierzania. Doświadczenie mnie tego nauczyło.

Misia - jaki Ty masz termometr? Mam wrażenie ze nasz tez pokazuje nie to co powinien. Kilka razy Julka miała rozpalone czoło i cała była gorąca a na termometrze 36,5 .

Sorki, ale nie miałam dziś (wczoraj czasu).

Fryzjer zaliczony, znaczy się byłam. Fajnie jak tak obcy facet pogłaszcze i pomasuje po głowie.... wyciachał mi pół włosów, ale zrobił na głowie porządek (taka mam nadzieję). Zobaczymy na jak długo.

Przedłużyłam sobie macierzyński - na bezpłatny, ale posiedzę sobie z Kubusiem jeszcze trochę w domku. Tzn. jako tako posiedzę, bo wiadomo zakupy, gotowanie, odbieranie Alinki ze szkoły, ale nie na wariata, tylko spokojnie.

Witajcie.
Ollena ,jak tam ,temperatura była w nocy?
Asia -jestem wykwalifikowaną pielęgniarką pediatryczną [a raczej neonatologiczna-wcześniaki ,noworodki]i pracawałam na noworodkach i wcześniakach prawie 13 lat[do likwidacji oddziału] ,potem na internie ,a póżniej dwa lata w przychodni i punkcie szczepień.Mam też ukończoną fizykoterapię i masaż leczniczy.

Kurcze dalej nie umię spać w nocy...idę spac o 23 ,a o 4 wyspana.
Idę alać kawę i będę prasować.
Miłego dnia

Dzień dobry :-D
Wanda spała tak sobie do 2.30 a potem jak padła to spała do 7.30 i ja wraz z nią. Także nie narzekam... jesteśmy wyspane :)))
Sandy biedna jesteś z tym niespaniem, ale często w ciązy tak przecież jest. Nerwy trochę uspokoiłaś?
Asiu gratuluję wyników, czyli musisz więcej pić i opuchlizna powinna się unormować.
Ollena jak gorączka po nocy?
Idę na kawę, dopiero co oporządziłam porannie cały dom i mogę usiąść spokojnie :-D

Witam o poranku!
Sandy- czy Ty nigdy nie sypiasz? Trochę zazdroszczę, bo mi sen zabiera pół życia, jak nie pójdęspać przed 22-gą, to jestem nazajutrz nieprzytomna (a śpię średnio do 6.00 rano). Obecnie czas snu jeszcze bardziej mi się wydłużył-potrafię iść już do łóżka ok 20.30:-)...
Asia- ludzie sami nie wiedzą czego chcą i dlatego najczęściej głupio gadają... Moja, wydawało mi się, że dobra "koleżanka", uznała ostatnio za fajny temat rozpowszechniania informacji o naszej ciaży- na zasadzie szeptania ciekawostki...(mimo, że wiedziała o wszystkim w zaufaniu- bo chcieliśmy poczekać z informowaniem do 12 tyg.) wszystkim...
Ollena- trzymajcie się, będzie dobrze!

A ja rozłożyłam się do końca. Nie dosyć, że przeziębiona to zaczęłam mieć jakieś koszmarki związane z niemowlakami- a to zapominam o nakarmieniu dziecka, a to przejeżdżam jakieś samochodem...po prostu koszmary nocne:no::no: z dziećmi w rolach głównych..

Czy któraś brała duphaston? C zy bolała was ponim głowa??

Malfi te sny to buzujące hormony, całą ciążę miałam takie dziwaczne i po prostu po jakims czasie nauczylam się ich nie bać. Lecz się naturalnie czosnkiem, cytryną i jest taki syrop dla kobiet w ciąży *spam*, bez recepty. To spokojnie możesz brać.
Za to ostatnio śniło mi się, że na lotnisku podczas odprawy paszoprtowej sprawdzili Wandzi uszy i miała brudne - zabrali mi prawa rodzicielskie do dziecka i nie wpuścili do UK a małą oddali do domu dziecka:baffled:.
Ludzie jednak mają nasrane w głowach... żeby robić sensację z czyjejś ciąży i jeszcze rozpuszczać drogą pantoflową informacje, które miały nie być rozpowszechnione. Co kogo to obchodzi???

Cala noc placz i wrzask,3 razy ululana na rekach,noszona, itp. O 2 zjadla,o 4 dalam Panadol ktory na niewiele sie zdal. Jesrem przerazona,nie wiem co sie dzieje. Teraz przestala bo kupe jakas rzadka tworzy....
Goraczki od wczoraj brak... buzia caly czas ciapie jakby gryzla.

Edit. Wielka zielona rzadka kupa. Wczoraj z normalnych rzeczy jadla kilka lyzek jablka z gruszka. O co kaman?

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyneczki moje kochane:-)

Sandy Ty to rzeczywiście masz pory wstawania:szok:...podziwiam:tak:..pewnie jak bobas już na świecie będzie to będziesz chciała se jeszcze troszkę dłużej pospać:-D
Malfilka mi najbardziej tez odpowiadał ten tryb 22-6 rano, na dzień dobry spacer z psem, potem kawa i czułam sie jak młody Bóg..teraz wszystko się pochachmęciło:-D
Fakt ludzie to nie maja pojęcia co powoduja swoim idiotyzmem, tym bardziej, że kobiety w ciąży mają szczególną wrażliwość...też miałam kilka "przygód" w ciąży, np. pyta sie mnie koleżanka, czy robie badania prenatalne, a ja, że tak, na razie te z urzędu..a ona: a co zrobisz jak wyjdzie, że masz Downa??, ja bym usunęła....no kosmos:no::no:...albo inna dzwoni i mnie zaprasza na imprezę, mówię że dzięki, ale nie czuję się imprezowo, ciężko mi i źle mi się siedzi...a ona przeciez ciąża to nie choroba i tak zresztą parę razy do mnie wyskakiwałą w tej ciąży, nawet jak już gdzieś byliśmy w towarzystwie i coś tam sobie stęknęłam to ona od razu..co Ty tak sapiesz, przecież ciąża to nie choroba...nosz kuźwa WYPAD!!!!! Dobrze, że w domu byłam traktowana jak księżniczka:tak::-)..no i zawsze mogłam sobie stęknąć i sie wyżalić tu z dziewczynami na BB, były i są nadal niezastąpione:tak::-D

I LOVE YOU dziewczyneczki :-)

Mój bachorek jest przekochany, spał ładnie do 7, wogóle jest już taka kumata, uczy się co chwila nowych słówek-sylab, powtarza po mnie i jest taka z siebie dumna, potrafi juz przejść pare kroczków. Z zabawek mamy i pchacza, klocki drewniane sa w takim pudełku, gdzie pokrywka jest z otworami do wrzucania różnych kształtów, żółwia z młotkiem do tłuczenia w figurki na grzbiecie, bardzo lubi rzucac piłkami, mamy ich kilka, uwielbia książeczki...no coś jeszcze chciałam jej wdrożyć, dzięki za pomysły. A tak wogóle to polecam książeczki z tej serii:
Emilie Beaumont, Nathalie Belineau. Pieski - sklep.gildia.pl - księgarnia internetowa - komiksy, filmy, książki, muzyka, rpg

są na prawdę super, u wszystkich moich znajomych i u mnie sie sprawdzają najlepiej

Ollena jak tam Mia, współczuję, ale mam nadzieję, że już dziś lepiej:tak:

Katrina pokazuj nowy fryz na GZ:-D

Aniu koniecznie sprawdź przed wyjazdem uszka Wandzi:-D:-D...boski sen:-D..Tabrisowi tez zaglądnij w ucho jakby co;-):-D:-D

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry