reklama

Ciąża po 40

Witajcie Piątkowo :-)

U nas pobudka o 5 i gnom nei chciał zasnąć. Po 40 minutach meczenia rodziców- padła bestia.

O 13 jedziemy and morze. MM nas zabiera , sam będzie u klienta ze 3 godzinki a my tymczasem będziemy spacerować.
Sandy - współczuje prasowania o 5 rano. Nawet gdybym spać nie mogła to robiłabym przyjemniejsze rzeczy, no chyba ze prasowanie zaliczasz do przyjemnych :-D

Anka - dobre z tym brudnymi uszami. Sny czasami są dziwne. Jednak wynikają z podświadomości. Moze gdzieś tam w głębi masz rozterki związane z wyjazdem i stad takie głupoty się śniły.

MM wczoraj zmarnował cały wieczór na szukaniu kluczy. Zanim zaczął szukać, pojechał kupić nowe wkładki.
Nie potrafił przypomnieć sobie kiedy miał je ostatnio w reku. Dopiero gdy go pomęczyłam przypomniał sobei ze mógł zostawić w sąsiedniej firmie na kanapie bo tam był i razem z tym kolega wychodzili. Tak tez było :-)

I love you too Majusko!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Flo, dzieci nam rosna. Karol od kilku dni rano odpuszcza flache, wcina kanapki. 2 kanapki i dziecko najedzone. Rajmund tez 2 kanapki nawiasem mowiac.:-D
Asia, a to sa akurat normalne teksty, wiec sie nie martw. Spoleczenstwo postrzega nas jako albo ofiary watykanskiej ruletki, albo te porabane, ktorym na stare lata odpieprzylo. Ci, ktorym pozne macierzynstwo nie powoduje wytrzeszczu gal, to ta mniejszosc. Pociesze Cie ze Anglicy pod tym wzgledem nie sa inni. Tu dla odmiany mozesz sie spotkac ze zdziwionym tekstem "i chcesz urodzic??" Pytalam polozna o ten temat - okazuje sie ze antykoncepcja tu jest za free, wiec wpadek stosunkowo malo - babki sie chipuja i dupa szaleje - a jak juz sie trafi wypadek przy pracy, to aborcja na zyczenie do 26 tygodnia, wiec nie ma problemu. Anglicy sa wygodni.
Malfilka, takie sny to norma. Mnie sie dzis snilo ze moje dziecko powiedzialo jakies slowo, tylko teraz za cholere nie pamietam jakie.

Nasz potwor przespal w miare ladnie, kilka razy tylko wstawalam zeby wetknac zagubiony knebel. Aktualnie palaszuje sniadanko. Cholera, troche mi sie przydusza znow...

Dzień dobry Dziewczynki :biggrin2:

Aniu ale się uśmiałam z Twojego snu :-D:-D Z tymi snami w ciąży to rzeczywiście ciekawie jest, moje są też nieźle odjechane i ..zdarzyły się też erotyczne :zawstydzona/y: i to jakieś dziwaczne w dodatku:-D

Wylicytowałam wczoraj pierwsze ubranka za 27 zł , w sumie to ustawiłam snajpera i poszłam spać, bo zakończenie było po 23 ej. Powiem Wam, że to nie jest takie łatwe z tym kupowaniem, bo maleństwo urodzi się końcem lutego a czasem w marcu jest już bardzo ciepło, a w kwietniu to nawet upały no i mam dylemat czy zimowe czy wiosenno-letnie.. :confused:, kupiłam teraz kilka letnich sukieneczek na 3-6, body, półspiochy, spodenki, pajacyki,spodenki i czapeczki. Pewnie jakaś kurteczka będzie potrzebna albo kombinezon na dni lutego ??? Nie chcę nakupować czegoś co się nie przyda, no i nie wiem co z tymi ciuszkami zaraz po urodzeniu czyli na 50 i 56 cm , czy dużo ich trzeba i na ile wystarczą ...

Dziewczyny napisalam rano z tel ale widocznie sie nie wyslalo..

Noc koszmarna, goraczki brak ale od 12.30 ciagly placz...dalam mleko, myslalam ze bedzie ok ale dalej nic. 3 razy usypialam na reklach i byl chwilowy sen. Rano to samo, plus wielka rzadka zielona kupa.
Mylam sie z nia w lazience wyjaca.

Goraczki niby nie ma.
Caly czas ciapie buziakiem jakby cos tam miala.
Chyba pojedziemy dzis z mm do lekarza niech sprawdzi czy to gardlo czy zeby bo mam sie domyslac?
Wariuje i panikuje, juz sobie wnocy przepukline uwalilam, to samo mial nasz 3 tyg mlodszy od Mii sasiad...darl sie bez przerwy, lekarze nic nie stwierdzali, dopiero jeden zobaczyl od razu ze to przepuklina..

Teraz pije mleko, wsadzilam do gondoli i knebluje smoczkiem, chwilami macham wozkiem..

EDIT...Widze ze tamto sie jednak wyslalo, ale nie wazne.

Ostatnia edycja:
Ollena oby to nic poważnego&&&&&, ale jedźcie, dla świętego spokoju, niech się lekarz przyjrzy dokładnie Mijce!!!!

Zoyka mam nadzieję, że uświadomiłaś Jarkowi, że bez Ciebie zginąłby i przepadł z kretesem:-D

Asiu wydaje mi się, że jeden kombinezonik powinnas mieć na pewno, polecam o wiele bardziej kombinezonik niż kurteczkę, łatwiej sie dziecko ubiera w kombinezonik i większa pewnośc, że nic się nie podwinie, nie będzie wystawać...luty , marzec, a nawet kwiecień to czasem bardzo zdradliwa aura ;) Pamiętam z jakim namaszczeiemja kompleowałam ciuszki, a potem raz, raz i wszystko momentalnie za małe. Myslę, że rozmiaru 50 to wogóle nie bierz pod uwagę;) a i 56 mało, tyle , że sa 56 i 56, warto też czasem na oko coś kupić ;)

Ostatnia edycja:
Asia, ja sie wyleczylam z kupowania na zapas... Pokupilam Karolowi koszulki z krotkim rekawkiem, rampersiki na lato itp., w rozmiarze 6-9 bo mi tak wychodzilo z kalkulacji. I co? I koszulki byly ponad pepek, rampersikow wcale nie zalozyl! Na biegu dokupowalam 12-18, nawet spodenki krotkie byly za ciasne w dupsku, sprawdzily sie tylko skarpetki. Kupujac w PL na Alle czapki, kupilam 1 na wiosne, 2 na lato i 1 (ciut wieksza) na jesien - jesiennej nie zalozyl wcale bo mu lepetyna urosla wiecej niz planowalam, ale to malo dziwne, skoro teraz nosi czapeczke rozm. 48-50. Itd., itp. Kupuje ciuchy uniwersalne na zapas - spodnie, koszulki z dlugim rekawkiem, bodziaki itp. Zimowe tez juz kupuje, ale wieksze. Na lato nie biore nic, chocby sie zlota okazja trafila.

Asiu nie kupuj zbyt wiele, bo nie wiadomo jaka malutka się urodzi. U mnie ciuszki rozmiar 48 były za duże:szok: a teraz nagle 68 robi się zbyt krótkie. Lepiej kupić jak już będzie na świecie, bo przecież albo malutka będzi drobinką albo wręcz przeciwnie :-D kombinezon na pewno Ci się przyda na marzec, w kwietniu bywa różnie - myśmy nie mieli bo akurat kwiecień był ciepły i chociaż Wanda miała 2 tygodnie to wystarczyła jej kurteczka.
Ollena jedźcie do lekarza dla świetego spokoju, ale dziewczynki bardzo rzadko mają przepuklinę.
Dziekuję Dziewczyny - wy się smiejecie a ja się obudziłam z popłochem w oczach i sprawdzałam czy mam jeszcze dziecko :-D Uszy Wandy są nienaganne poza tym że wiecznie podrapane bo w nich dłubie non stop :))) a sny zawsze miałam durnowate odkąd pamiętam :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry