reklama

Ciąża po 40

Asia na kiedy masz termin ? Ja miałam na 26 lutego i urodziłam przez cc 22 lutego :-)

Wyszłam ze szpitala był koniec lutego, zanim wyszłam na spacer minął prawie miesiąc (moze dwa tyg, no nie pamiętam ,ale Jula wyszła wg zaleceń położonej. Używałyśmy zanim pępek nie odpadnie pól-śpioszków i kaftaników i potem pajacyków. Miałam z 5 i używałam na okrągło bo to były moje ulubione. Jula długo spała w różku ,wiec miała ciepło. A dopiero po długim czasie używałam body i dołów.

reklama
Zoyka termin na 22 lutego :-) czyli tak samo jak Ty ! No to TY wiesz NAJLEPIEJ i mi proszę pomóc w tych sprawach :tak::-D
Miałaś kombinezon zimowy? Luty to jeszcze zima ... w co ubierałaś Julkę w marcu na spacery?

Bachor do ubicia... Zabawę sobie wymyślił, gad jeden. Poszedł spać około 20, budził się co godzinę, około 1 wylądował u nas w łóżku. Mniej więcej o 5 postanowiłam go jednak na chwilę odłożyć do łóżeczka, bo co to za spanie z wampirem przy cycu. No to odłożyłam. Bachor na wznak leży, kołderkę łapie, na twarz naciąga - spod kołderki wystają rączki, które zaczynają rozpaczliwie machać w powietrzu i kaszel słychać straszny. No to ja wyskakuje z łóżka na równe nogi, odkrywam kołderkę - bachor rechocze. Powtórzyliśmy ten numer ze 3 razy, no i wzięłam znów do siebie do łóżka...
A potem, jak już wstałam, nakarmiłam cycem, bananem i znów cycem, do wózka zapakowałam i uśpiłam, i chciałam się wreszcie napić kawy, to się okazało że jedna z naszych podłych suk uciekła. Mąż w międzyczasie został na zakupy wysłany, więc sama musiałam się zmierzyć z sytuacją - ruszyłam z wózkiem w pogoń za suką. Znalazłam, złapałam, spokojnie się napiję kawy a potem będę dusić jedno i drugie.

Asia - miałam kombinezon misiowy w środku z polarem a potem miałam taki kombinezon ( pajac) polarowy ze smyka.
Na spacery miała pajaca, polarowego pajaca, becik,czapeczkę i przykrywałam ja grubym kocykiem.

Flo w czym będziesz dusić, w sosie własnym, czy np. grzybowym??:-D:-D:-D..która to sucz zwiała????
Ollena a kto CI powie jaki będzie listopad na Podkarpaciu, może być 15 stopni, a może i sniegiem sypnąć....kto wie co będzie. W tamtym roku jak wychodziłam 8 listopada z Paćką ze szpitala było 15 stopni:sorry2:

Umówiły sie do mnie na jutro 3 psy...hurra, będę bogata :-D:-D a wczoraj dostałam nawet napiwek za strzyżenie westa z sąsiedztwa :-D:-D miło:tak::-)

Kurdę, szukałam zdjęć dla Asi i spojrzałam na Julkę w 1 tygodniu życia.. Alez ona była opuchnięta, duża i pulchna.
To ze szpitala i w dniu przywiezienia do domu.I jak ja się wtedy o nią bałam :szok:

Zoyka, a ja wlasnie nim pepek nie odpadl, tylko pajacyki. Karol mial takiego wielkiego klipsa na pepku i guma od polspiochow sie tego czepiala, wiec pajace byly lepsze. A takie fajne polspiochy mielismy...:cool:
A na spacer wyszlismy pierwszy raz z dwudniowym dzieckiem - slonko bylo, wiatru nie, wiec krotka przebiezka... Tak z pol godzinki moze.

RANY!! To jest Jula?? Nie poznalabym.

reklama
witajcie piąteczkowo

Mam do Was pytanko: czy mogę podać Kubie Flegaminę w syropie? Na ulotce jest napisane, że od 6 m-ca, ale on ma taki kaszelek, że ja bym tak połowę z pół łyżeczki dała, żeby mu lepiej było odksztusić.
Alinka chora i jak prosiłam, żeby mi na małego nie kaszlała, to nic... głucha jak pień.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry