reklama

Ciąża po 40

Witajcie kochane

Dopiero siadlam na tyłku , Klaudusia dzisiaj w nocy tzn nad ranem sie obudzila ok 4 z takim wielkim płaczem chyba jej sie cos sniło wyskoczyłam jak torpeda z łozka bo nie wiedziałam co sie dzieje , szybko ja na raczki wziełam a moje szczescie sie tak tuliło jak sie uspokoiła połozyłam ja koło siebie na łozku z tym ze moja ksiezniczka nie lubi lezec i spac kolo mamuni woli swoje łozeczko , połozyłam ja spowrotem i usneła spala do 8 , musiało sie cos okropnego jej przysnic a mnie napedzila stracha

Zoyka Julka malutka do zacalowania Slicznosci

Reszte mamuniek i babelkow witam cieplutko

Katrina moja niuni jak miala 3 miesiace bardzo na oskrzela zachorowała i dostalam flegamine w kropelkach dla niej 5 kropelek 3 razy dziennie i najpóxniej do godziny 16

reklama
Julka przecież urodziła się 5250 "z objawami dziecka po matce cukrzycowej."
Wyglądała jak zawodnik sumo,oczy spuchnięte bardzo. Nigdy bym nie pomyślała ze potem wyłonią się takie duże i piękne )

Katrina podaj , Kuba duży i silny nic mu chyba nie będzie.

kłaczku - Twojego wyjścia z Karolem dwa dni po urodzeniu to ja nigdy nie zapomnę. Przeżyłam wtedy szok.

Katrina tez bym podala ten syrop. Gdyby Mia chociaz miala kaszel to byloby wszystko jasne..

Kazdy termometr pokazuje mi inaczej. Pozyczylam od sasiadki Brauna do ucha i tez za kazdym razem inaczej. A placz jest ciagle z 5min przerwami. Dziamie buzia jakby cos tam miala..
Idziemy do lekarza za godzine.

Zoyka Julka strasznie odmieniona, wcale do siebie niepodobna:-) Jedynie fryz jej zostal! :-)

Katrina, ja dawalam flegamine maluchowi, tylko - jak Marzena pisze - troszke i nie poznym popoludniem.
Zoyka, kiedy wezmy pod uwage, ze w naturalnych ukladach to dziecko nie byloby w jakis wyjatkowy sposob izolowane od warunkow atmosferycznych. Kiedys bardzo pilnowalam "aklimatyzacji" dzieci - najpierw werandowanie, potem pomalutku od kilku minut... Gdyby Karol urodzil sie w mrozy, nie zdecydowalabym sie na spacer z noworodkiem, ale pogoda byla piekna, sloneczna, temperatura pod 10 stopni plus, wozek dobrze oslanial od wiatru, ktory z reszta byl leciutki i wcale nie zimny... Ubralam dziecko cieplo, zapakowalam do gondoli, trzeba bylo zajrzec do wozka zeby zobaczyc buzie dziecka, tam sie nie mial prawa najmniejszy podmuch dostac, tyle kontaktu ze swiezym powietrzem co oddychanie i buzia - zdrowo i normalnie.

Zoyka dzięki Kochana!! :) bardzo mi to ułatwi sprawę.
Kto wie, może będziemy mieć dziewczynki pod tą samą datą, ale byłby numer :-D To teraz będziesz dla mnie ekspertem i będę Cię słuchać w sprawach zakupowych :-DKiedyś były takie zimy, które do początku kwietnia się ciągnęły a teraz w kwietniu potrafi być upalnie, dlatego naprawdę nie wiadomo co dokładnie kupić.. A ile mierzyła Julka po urodzeniu ?

Obejrzałam dokładnie wynik moczowy ...na pierwszy rzut oka dobry ale są jakieś azotyny, które dopiero teraz zauważyłam,że pisze obecne ...:szok:

Moja Nikola 3750 wagi i 56 cm..ale już nie pamiętam jak z tymi ciuchami było, miałam dużo po córce od znajomej, ale chyba bieliznę na start kupiłam na 56, z tym że nie wiem jak długo zakładałam ją Nikoli.

Pogoda idealna, chcemy w Beskidy jutro jechać bo mamy bliziutko, chciałabym wyjechać ( i zjechać) kolejką na Skrzyczne , jak myślicie w ciąży można ???

Asiu spokojnie możesz, ruch jest bardzo potrzebny a zmiana wysokości Ci nie zaszkodzi. :-D
Wróciłyśmy ze spaceru, pogoda jest obłędna jak na 2 połowę pażdziernika :-D Wanda w samej bluzeczce i leginsach a pod spodem tylko bodziak :)) opaska na uszy i stanowiłyśmy sensjację na osiedlu bo wszystkie dzieci w kurtkach i czapkach uszankach :-D

U nas też cudownie. Było 22 stopnie. Odkryliśmy nowy Park. Fajny.Nowo zrobiony ze środków unijnych. Jest niedaleko nas. W ogóle jakieś 500 m ode mnie buduje się ogromny Park wodny. Nie mogę się doczekać. A nowy Park klasztorny jest obok tego Parku Wodnego. Park położony w dolince, są stawy, duże stare drzewa, na stawach kładki a na kocu kładek altanki czy jak to się nazywa. Pięknie oświetlony i fajne dróżki do łazikowania.

Asiu - Julka 59 cm, i 5250 miała

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry