reklama

Ciąża po 40

Cześć Dziewczynki,
coś wisiało w powietrzu, bo mała padła o 20.20 a ja chwilę po niej ze straszliwym bólem głowy i długo kręciłam się na łóżku nie mogąc zasnąć. Wstałyśmy o 7.20 :-D ale noc była taka sobie.... najpierw ja nie spałam a potem biedronka budziła się 4 razy i nie z głodu tylko z chęci posiadania czkawki. Ogólnie jestem niewyspana i dalej z bóle łba, ale znowu mrzy i pogoda jest do bani....
Zoyka na basen są specjalne pampersy do pływania:-)
Robert znalazł nam domek, 2 sypialnie i salonik. Mały i schludny, jest oczywiście ogródek. Jedynym jego minusem jest straszna odległość od jego pracy i będzie długo jechał. Co prawda nie spoczął na laurach i szuka dalej czegoś bliżej za normalne pieniądze, bo niektórym się wydaje ze 500 f tygodniowo za domek to cena w sam raz :no: Ludzie mają posrane w głowinach :))) Dalej więc czekam na sygnał, że będę mogła wysłać psa bo już jestem trochę zmęczona opieką nad tą szaloną dwójką :-D Odliczam dni.... będzie dobrze i coraz lepiej :)))
Zapraszam na kawę wszystkie mamy i przyszłe mamy :-D

reklama
hełoł ... 2 tydzień z BESTYJĄ ...
Aniu, Zoyka podziwiam WAS z całego serca. Ja po tygodniu jestem na skraju wyczerpania nerwowego :szok: Mimo że Kubula naprawdę nie jest dzieckiem uciażliwym.
Katrina mojen koleżanki labka zeżarła kawałek piłki ... jak pusciła pawia to ją smród obudził :-( ale dobrze że tak to sie skońćzyło bo innej mej znajomej psica odeszła :-( skońćzyło się operacją ale nie przeżyła stąd wiedzą że to była piłeczka :-(
całej reszcie mówią : słoneczne dzień dobry :-)

Witajcie

dzisiaj w nocy myslalam ze oszaleje z tym moim psem , łaził tam i spowrotem i piszczał i piszczał i piszczał obudził mi dziecko skakał to na parapet to zeskakiwał no myslałam ze go zatłuke albo oszaleje , mala sie wybudziła na dobre zaczeła płakac i denerwowac sie a ja to juz nie mówie , w koncu wygnałam go z mojego pokoju to poszedł w kuchni poskakał na okno i zas przylazł tak sie dobijal do pokoju ze musiałam gnoja wpuscic , ale ppognałam go pod łozko bo tam spi i poszedł ale zas mi tam piszczał noz nie wiem co go napadło w koncu sie uspokoił i on potem dziecko a na koncu ja ale trwało to bagatela 2 godziny od 3 w nocy do 5 szlak by wzioł , rano jak wyszłam malej mleko zrobic to wiedziałam o co chodzi bo w kuchni była niespodzianka a pies do tej pory pod łozkiem spi

ide dzisiaj do Rosmana bo sa promocje na mleczko i kaszki

Miłego dzionka zycze

nie wiem co sie dzieje tak strasznie mi dretwieja rece w nocy mnie ten ból budzi teraz ledwo posta napisałam tak mi zdretwiały nie wiem co jest grane , tak mnie kiedys bolały i dretwiały jak jak dzwigalam niemki jak przy nich robiłam a teraz od czego nie mam pojecia zielonego ale meczy mnie to strasznie

Cześć,

U nas nocka beznadziejna. Wyjec o 2 i o 5. O 2 to było do przewidzenia bo jadła o 18 a o 5 darła się w wniebogłosy.Jakby coś ja bolało. Musiałam wziąć do nas do łózka.

Olena - no wiem ze są ale wierzyć się nie chce ze nic nie przesiąka i nie przelatuje do wody.

Muszę kupić Julce zabawkę która zajmie ja choć na trochę. Zabawka musi świecić, piszczeć i zęby można było w nią walić i mieć co naciskać.Grzechotki i gryzaki przestały być fajne. Teraz gryzie wtyczkę od podgrzewacza. Wczoraj zafascynowała ją moja tandetna myszka która świeci i zmienia kolory. Spokoju było na godzinkę.

Poznałam przyczynę nocnego niespania.... Wanda radośnie się do mnie uśmiechnęła a tam pod jedną warstwą nabłonka na dziąśle ZĄB:-) czyli wyłaził i to ją męczyło. Kopała w nocy kołderkę, marzła i dostawała czkawki a stara matka się nie zorientowała że to zębolek się przebija. Do wieczora powinien być juz na wierzchu i kolejna noc będzie normalna :)))
Marzena to drętwienie to uszkodzenie nerwu przyłokciowego, jedyną metodą na uśmierzenie dolegliwości jest krioterapia. Daje efekty po około 15 zabiegach.
Miałam dokładnie to samo, z tym że ja załatwiłam sobie ręce młotem udarowym i przeciążyłam drganiami. Było już tak, że pastę do zębów wyciskałam pod pacha bo mi z rąk wszystko leciało i nie czułam dłoni. Idź do lekarza i niech da Ci skierowanie na mrożenia.

Zoyka czy nic nie przecieka na pewno coś i przecieka ,a czy wszyscy dorośli mają pamki na basenach:no:.A stare powiedzenie pszczół mówi choćbyś trzepał 2 tygodnie kilka kropli wpadnie w spodnie.Po to się wodę chloruje teraz częściej ozonuje.Tych siusiów jest raczej niewiele.Zresztą cxała woda jest tylko oczyszczona bo nowej wody na tej planecie brak wszystko w obiegu zamkniętym ,a miliony może i miliardy lat życie tu trwa więc paroma kroplami na basenie nie ma się co przejmować:-).Marzenko bardzo mi przykro z powodu drętwienia rąk mnie tak czasem też drętwieją ale potem przechodzi.Aniu gratulujemy Wandzi kolejnego ząbka.:tak::-D

Azula...jakie przysłowia:-D:-D:-D
Heja!
Ja wyspanam, o 4 pobudka na pićko i potem spanie do 7. Pasuje :tak:
Stary 2 dzień skręca sypialnię. Ja z bachorkiem w domu, ale nie jest źle, Paćka odkryła zabawę w sortowanie ciuchów z dolnych szuflad komody i mam ją z głowy;-):-D..a teraz już tak sie umęczyła tym sortowaniem, że dosłownie padła mi na rękach:-D Mam chwilę dla siebie.
Marzenko przciążyłaś czymś łapki, może Klaudię dużo dźwigasz....posłuchaj Ani i zaradź temu zanim się pogorszy, może warto się wspomóc jeszcze jakimiś mikroelementami, może magnez??
Gartulujemy ząbka Wandzi również:-)

Znów piękna pogoda, żyć nie umierać..i te kolorki:-)

Mloda wczoraj ok. 17;) odkryla 'gadanie', gaworzenie takie ze sikalismy ze smiechu. Wczoraj caly wieczor do 22.15 gadala a ja skonczylam czytac ksiazke... Po 2 w nocy obudzila sie z krzykiem,3 razy zatykalam. Po 4 to samo ale juz mleko dalam. O 6 juz impreza i gadanie na cala chalupe. Padla po godzinie i wstalysmy jakos po 8.
Czyli dziecku juz nic nie jest (pomijajac pobudki i placze wieczorne), dziecko stwierdzilo ze szkoda czasu na sen...

Zoyka co do chloru to ja nie wiem ale u nas w miescie na basenie nowym zreszta jest tyle chloru, ze zabija Cie przy wejsciu, to samo jest tu.
Ja o pampersach nie pisalam, ale nie wiem czy cos przecieka, zreszta w basenach plywaja rozne plyny ludzkie wiec co za roznica ;-))
Uwielbiam odkryte...kryte ble.

Ostatnia edycja:
reklama
Majuska szczęśliwcu ! Super ,ze ze spaniem coraz lepiej :-)

Aniu - gratulacje dla Wandzi. To już 3 ząbek ? U nas kolejnych nie widać.

Julka od świtu nieznośna, buczy, jęczy, wiesza się na mojej nogawce, marudzi.. pakuję i idę wyprowadzić.

U nas chcą zamknąć poradnie diabetologiczną od nowego roku. Ten mój doktor który tak pilnował mnie w ciąży prosi o list intencyjny. NFZ poj...ło. Nie ma już Poradni Endokrynologicznej w 100 000 mieście to teraz jeszcze nie będzie diabetologicznej.

Aniu- 500 funtów tygodniowo to kupa kasy. MM siostra zarabia tyle tygodniowo.

Kupię chyba chodzik (choć podobno nie wpływa dobrze na rozwój dziecka), ale chociaż będę ja miała czasami z głowy bo włazi już wszędzie. Wisiała już na drzwiach od piekarnika, wdrapuje się na swój wózek, wiesza sie na drzwiach od lodówki etc.

Co myślicie ?

CHODZIK DZIECIĘCY Z MUZYKĄ - 3 KOLORY GRZECHOTKI (2701993455) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry