reklama

Ciąża po 40

Dziewczyny nie sam w sobie chodzik jest zły ale ten który Zoyka pokazała w linku.To nie nadaje się dla dziecka:szok:.Kłaczkowi pomaga .W chodziku po prostu dziecko może przebywać czasowo tak sama jak w bujaczku ,foteliku samochodowym huśtawce.

reklama
zastanawiałam się nad pchaczem ale stwierdziłam że jednak nie. Ma wzmacniać swoje mięśnie i raczkować, łazić o sprzętach itp. ... w żłobie ma pchacza w domu za pchacza mu służą sprzęty różne.

Ja jeszcze nie mogę obczaić jak wygląda z tym lekarzem. Też myślałam że jak każe przyjść na konkretny termin to automatycznie jestem umówiona. Jak miał gabinet w naszej miejscowości to nigdy nie było problemu z umówieniem na wizytę. Czekało się około tygodnia. Potem jednak zamknął bo powiedział że nie wyrabia z czasem. Teraz przyjmuje tylko u siebie i kolejki są straszne. Ostatnio jak byłam u niego to dał mi skierowanie na wyniki i kazał przyjść za dwa tygodnie. Jeszcze pytałam gdzie mam przyjść do gabinetu czy do szpitala to powiedział że obojętnie ale lepiej do gabinetu bo tam mam kartę. Jak odbiorę wyniki to miałam jeszcze zadzwonić żeby się dokładnie umówić kiedy przyjdę. Myślałam że jestem umówiona a tu okazało się że dopiero mam dzwonić do rejestracji. Na wyniki czekałam ponad tydzień, więc mogłam przecież dzwonić wcześniej jak bym wiedziała. Może trochę panikuję ale po prostu się boję. W tamtym roku byłam na tym samym etapie ciąży i 1listopada poroniłam. Nie zdążyłam nawet pójść na pierwszą wizytę.

Dorcia tylko kochana nie panikuj spokój , spokój i jeszcze raz spokój zdarzysz sie przebadac nie teraz to póxniej a ty masz byc wyluzowana nie spieta i w nerwach
Misi ja tak samo nie dałam Klaudi zadnych wspomagaczy ona dopiero zaczeła sama siadac jak miała 8 miesiecy a chodzic jak miała rok i 2 miesiace ale do wszystkiego doszla sama samiusienka bez wspomagaczy , pchaczy czy chodzików teraz zapyla jak mały samochodzik

[video=youtube;RMp0umWZLxw]http://www.youtube.com/watch?v=RMp0umWZLxw&feature=youtu.be[/video]

Tak własnie moja Klaudusia balagani , pomaga mi pranie skladac sorki za jakosc ale na szybko

Ostatnia edycja:
A więc to mnie czeka:eek::szok::-).Już zapomniałam ,że to małe jest sprytne i działa z prędkością speeda:tak:.Ja tam uważam ,że można mieć wszystko dla dziecka np leżaczek u nas mało używany.Mata Fisher Price to zupełnie nieużyteczna no może poza czarno-białym kotkiem z muzyczką (był troszeczkę używany)za to stojak gimnastyczny robi furorę.Ja mam rzeczy po kimś więc jak kupione to niedrogo .I całe szczęście bo bym sobie gumą z majtek w łeb strzeliła jakbym za matę ponad stówę dała ,a dziecko by ją w głębokim poważaniu miało.

hejka,

Przysnęłam usypiając Julke.
Po rozmowie z MM chodzika nie będzie. On tez przeciwny. No jakoś to będę musiała przeżyć.

Marzenko - jakbym Julkę widziała :-D:-D:-D

Doniczki już są w górze. Dzisiaj obierałam ziemniaki a Julka polazła do kuchni za mną .Wspięła się i chciała grzebać w koszu. Gdy suszyłam włosy w łazience , ona oparła się o kibel i sobie tam zaglądała bo byl otwarty.
Zabawka która będzie świeciła, miała przyciski tylko mnie uratuje od wariatkowa.

o Misia - to Julka ma cos z Kuby. Laptop, telefon, mysz - to jest to :-D

Azula ani lezaczek ani fotelik nie wymuszaja pracy jaks miesni,konczyn. Dziecko jest tam ulozone odpowiednio do wieku a chodzik to jednak wymusza postawe pionowa u dziecka ktore stac nie umie i odpycha sie nogami mimo ze kregoslup nie jest gotowy do takiego obciazenia.

Mm chcial kupic chustawke ale sie nie zgodzilam bo nie chce dziecka niepotrzebnie bujac i,mozna to zrobic na placu zabaw;)
Majuska super,dzieki.
Marzenko suuuper pomaga Ci Klaudia ;-) Raz Patryk wywalil ubrania z szuflady,az fote zrobilam;-) ani kwiatki,ani piloty czy kable nigdy go nie interesowaly. Mial autka/resoraki odkad zaczal aczkowac i potrafil sie nimi pol dnia bawic.

Pchacz,jezdzik motor i jezdzik ciuchcie mielismy i mamy nadal. Na motorze jezdzi do dzis bez przerwy... Do tego rozne grajace zabawki; garnuszki klocuszki i tego typu rzeczy.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry