reklama

Ciąża po 40

Ale znalazłam ogłoszenie dla moje sasiadeczki bidulki ogromniasty wór ubranek dla jej synusia no jestem zadowolona pani jeszcze do domu przywiezie , no sa jeszcze wspaniali ludzie a sasiadka mnie az ucalowala hehe

reklama
A nam wyszło,że do zasiłku rodzinnego się nie łapiemy bo przekracza nam dochód o jakieś złotóweczki.No i taka ta polityka prorodzinna dadzą 77 złotych jak masz niecałe 600 zł na osobę:wściekła/y:.Zbyt bogaci jesteśmy.Nie wiedziałam ,że aż tacy z nas Krezusi:angry:.Zakupiłam riwanol do wymycia pupci małej mam jałowe gaziki 3 sztuki woreczków(myślę ,że starczy) pojemnik i brak zapału:eek::szok: do łapania moczu:tak:.Kłaczku mi po tygodniu jak @ się spóźniała wyszła ledwo ledwo widoczna 2 krecha ,a już za dwa następne dni krecha jak się patrzy.ciut cierpliwości.Ostatnio mój M starał się mnie przekonać ,że dziecię robiłam na siłę.Nic mi o tym nie wiadomo .O ile pamiętam robiłam z przyjemnością.Więc Kłaczku z przyjemnością trzeba do tematu podejść.Jak jest to jest jak nie ma znów parę chwil przyjemności was czeka.Powodzenia:-)

Ojtam, ojtam, azula... z zalana forma przyjemnosc wcale nie mniejsza. :-D Ano, to sobie poczekam, tylko nerwa mam. Zwykle te sklepowe testy wykazywaly mi ciaze tuz po terminie @, a te czule, z ebay'a nawet wczesniej, dlatego juz siedze jak na szpilkach.

Karolek obiad ciupnal, on zre wiecej niz ja! 2 spore ziemniaki, pol kurzego cycka pieczonego, 2 powazne lyzki farszu z kuraka (pieczarki z serem) i poprawil sloiczkiem deserku - duzym - koktajl owocowy. Zaczynam odczuwac szacunek wobec jego mozliwosci.

Wróciłysmy ze szczepienia, ciutke płaczu i jest dobrze a potem spacerek... dzisiaj było tak chłodno, że ubrałam jej kombinezon.
Teraz Wanda pochłania drugiego flipsa na deserek po obiedzie i za chwilę dostanie owocek. Dzisiaj zjadła ziemniaczka z masłem i żółtko :-D bardzo jej smakowało i nawet nie domagała się mięsiwa :-D

szukam lapka dla Kuby bo zaraz się zaczną ceny świąteczne także ostatni dzwonek i ... znalazłam za 45 zł tylko, że koszty przesyłki za pobraniem to zł 50 ... cóż chyba się przejdę do zabawkarskiego i do tk maxxa :-)
Czarna czekamy na wieści :-)

I my dzisiaj po szczepieniu Klaudusia rozplakala sie załoscie ale nie długo to trwalo zaraz ja uspokoiłam na raczkach , teraz obie juz jestesmy w łozkach ona w swoim łozeczku ja w łozku z laptopkiem pozagladam na rózne stronki z moze ktoras z was zna fajowy przepis na danie z dyni moze byc na mleku nawet albo z zacierkami cokolwiek , kupiłam a nie wiem jak mam sie za ta dynie zabrac

Marzenko robiłam ostatnio zupę z dyni wg przepisu mej znajomej:
"Gotuję pora, marchewkę, czosnek i trochę suszonej włoszczyzny. Dynię kroję w kostkę i wrzucam po jakichś 20 minutach. Wyciągam pora. Resztę miksuję. Dodaję sól, gałkę muszkatołową i ścieram świeży imbir żeby zabić słodycz zupy. Ma być ostro. W rondelku roztapiam serek topiony z odrobiną mleka i robię esy floresy już w miseczkach."
moja modyfikacja wyglądała tak iż zmiksowałam zupę z serkiem topionym. Miałam gorszek ptysiowy to wciągaliśmy z groszkiem. Kubie tez smakowała - odlałam mu nieco przez ostatecznym doprawianiem :-)
Na wyjeździe jadłam dżem z dyni i gruszek - baaaaardzo mi smakował i cały czas sie zastanawiam czy sie nie skusić na kilka słoiczków.

reklama
Cześć Dziewczyny :)

MY cały dzień u Prababci. Julka i Prababcia zachwycone.

Azula - a jakie masz zrobić to badanie moczu ? Po co rivanol ? Wystarczy przemyć jałowym gazikiem nasączonym wodą. Ja miałam trudności żeby mi nasikała miedzy 6-9. Zawsze osrała albo woreczek był pusty.
Mala ta Amelinka. Powinna troszkę jednak przybrać. Wydaje się ze je prawidłowo. A może ważona była z pełnym pampkiem poprzednio ?

Misia - prze świętami ceny zabawek rosną ?

Majuska kupujesz używane na Allegro ?

Olena - nie znałam tej firmy ale już kukam w necie na ich zabawki. Wszyscy tylko o tym Fisher priece.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry