• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża po 40

Ale znalazłam ogłoszenie dla moje sasiadeczki bidulki ogromniasty wór ubranek dla jej synusia no jestem zadowolona pani jeszcze do domu przywiezie , no sa jeszcze wspaniali ludzie a sasiadka mnie az ucalowala hehe

reklama
A nam wyszło,że do zasiłku rodzinnego się nie łapiemy bo przekracza nam dochód o jakieś złotóweczki.No i taka ta polityka prorodzinna dadzą 77 złotych jak masz niecałe 600 zł na osobę:wściekła/y:.Zbyt bogaci jesteśmy.Nie wiedziałam ,że aż tacy z nas Krezusi:angry:.Zakupiłam riwanol do wymycia pupci małej mam jałowe gaziki 3 sztuki woreczków(myślę ,że starczy) pojemnik i brak zapału:eek::szok: do łapania moczu:tak:.Kłaczku mi po tygodniu jak @ się spóźniała wyszła ledwo ledwo widoczna 2 krecha ,a już za dwa następne dni krecha jak się patrzy.ciut cierpliwości.Ostatnio mój M starał się mnie przekonać ,że dziecię robiłam na siłę.Nic mi o tym nie wiadomo .O ile pamiętam robiłam z przyjemnością.Więc Kłaczku z przyjemnością trzeba do tematu podejść.Jak jest to jest jak nie ma znów parę chwil przyjemności was czeka.Powodzenia:-)

Ojtam, ojtam, azula... z zalana forma przyjemnosc wcale nie mniejsza. :-D Ano, to sobie poczekam, tylko nerwa mam. Zwykle te sklepowe testy wykazywaly mi ciaze tuz po terminie @, a te czule, z ebay'a nawet wczesniej, dlatego juz siedze jak na szpilkach.

Karolek obiad ciupnal, on zre wiecej niz ja! 2 spore ziemniaki, pol kurzego cycka pieczonego, 2 powazne lyzki farszu z kuraka (pieczarki z serem) i poprawil sloiczkiem deserku - duzym - koktajl owocowy. Zaczynam odczuwac szacunek wobec jego mozliwosci.

Wróciłysmy ze szczepienia, ciutke płaczu i jest dobrze a potem spacerek... dzisiaj było tak chłodno, że ubrałam jej kombinezon.
Teraz Wanda pochłania drugiego flipsa na deserek po obiedzie i za chwilę dostanie owocek. Dzisiaj zjadła ziemniaczka z masłem i żółtko :-D bardzo jej smakowało i nawet nie domagała się mięsiwa :-D

szukam lapka dla Kuby bo zaraz się zaczną ceny świąteczne także ostatni dzwonek i ... znalazłam za 45 zł tylko, że koszty przesyłki za pobraniem to zł 50 ... cóż chyba się przejdę do zabawkarskiego i do tk maxxa :-)
Czarna czekamy na wieści :-)

I my dzisiaj po szczepieniu Klaudusia rozplakala sie załoscie ale nie długo to trwalo zaraz ja uspokoiłam na raczkach , teraz obie juz jestesmy w łozkach ona w swoim łozeczku ja w łozku z laptopkiem pozagladam na rózne stronki z moze ktoras z was zna fajowy przepis na danie z dyni moze byc na mleku nawet albo z zacierkami cokolwiek , kupiłam a nie wiem jak mam sie za ta dynie zabrac

Marzenko robiłam ostatnio zupę z dyni wg przepisu mej znajomej:
"Gotuję pora, marchewkę, czosnek i trochę suszonej włoszczyzny. Dynię kroję w kostkę i wrzucam po jakichś 20 minutach. Wyciągam pora. Resztę miksuję. Dodaję sól, gałkę muszkatołową i ścieram świeży imbir żeby zabić słodycz zupy. Ma być ostro. W rondelku roztapiam serek topiony z odrobiną mleka i robię esy floresy już w miseczkach."
moja modyfikacja wyglądała tak iż zmiksowałam zupę z serkiem topionym. Miałam gorszek ptysiowy to wciągaliśmy z groszkiem. Kubie tez smakowała - odlałam mu nieco przez ostatecznym doprawianiem :-)
Na wyjeździe jadłam dżem z dyni i gruszek - baaaaardzo mi smakował i cały czas sie zastanawiam czy sie nie skusić na kilka słoiczków.

reklama
Cześć Dziewczyny :)

MY cały dzień u Prababci. Julka i Prababcia zachwycone.

Azula - a jakie masz zrobić to badanie moczu ? Po co rivanol ? Wystarczy przemyć jałowym gazikiem nasączonym wodą. Ja miałam trudności żeby mi nasikała miedzy 6-9. Zawsze osrała albo woreczek był pusty.
Mala ta Amelinka. Powinna troszkę jednak przybrać. Wydaje się ze je prawidłowo. A może ważona była z pełnym pampkiem poprzednio ?

Misia - prze świętami ceny zabawek rosną ?

Majuska kupujesz używane na Allegro ?

Olena - nie znałam tej firmy ale już kukam w necie na ich zabawki. Wszyscy tylko o tym Fisher priece.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry