reklama

Ciąża po 40

Ja mam zamiar teraz w lecie chrzcic. Patryk byl chrzczony majac 7 miesiecy, jakos takiego maluszka nie chce meczyc tym wszystkim, szczegolnie 'impreza' po, przekazywanie z reki do reki, ja uwiazana najbardziej.
Zreszta ja mam uraz po tamtych chrzcinach kiedy musialam sie prosic 3 ksiezy zeby raczyli ochrzcic bo slubu brak.
teraz na pewno nie pojde, mm mowi ze pojdzie ale juz widze jego reakcje na odmowe.
Dlatego mi sie nie spieszy powiem szczerze, bo to same nerwy a teraz mi tego nie potrzeba..
Zreszta po co sie spieszyc? Nie wierze w grzech takiego malucha czy inne dziwne rzeczy...niech sie nawet ochrzci przed komunia albo pozniej.

Dorcia ze stresu, z picia Coli Light do kazdego posilku itp.

reklama
Ollena po komunii to już całkiem niemożliwe:no::-).Po kiego grzyba piłaś tyle coli czy light czy innej to to może i walory smakowe ma ale było nie było dość szkodliwe:tak:

hej,

Kuż...a , potencjalny chrzestny (właściwie jego zona) napisała ze on w tym czasie ma szkolenie i wigilię w pracy. Super. I teraz nie wiem czy się migają czy rzeczywiście za późno powiedziałam i przełożyć termin.

Robicie dzieciom kisielki i budynki same ?

Olena
no to teraz czas zregenerować żołądek :)

Azula na gwarancji mam zmywarkę, a jakże, tyle co sie nową kuchnią Wam chwaliłam....szlag mnie trafia z nią, wyobraźcie sobie, że kosztowała 2 koła, przjeżdża pan serwisant ( ja już byłam w gabinecie więc rozmawiałam z nim przez telefon ) a on mi piperzy, że tak, że mają takie sygnały od klientów, że nie myje dobrze ten model, i wymieniaja jakieś dysze czy cóś , już teraz nie pamiętam....no i że najlepiej to zmywarka myje jak się wszystkiego oddzielnie dosypuje , a nie tabletki 3 w jednym, no i wogóle takie pierdoły jakbym sobie wymyśliła , że mi ten badziew naczyń nie myje...ja mu na to: Panie 4 lata w Amice myłam tabletkami i mi myło, a teraz mam droższą zmyware i bardziej renomowanej firmy, a pan mi tu wykłady robi jak powinnam myć, no i cos z niej wyjął, a niby nowe przyjdzie za 2 tygodnie i wtedy mi przyjedzie zamontowac...wściekła jestem jak nie wiem co....pieprzony whirlpool:no:

Dziewczyny wytłumaczcie mi dlaczego powinnyśmy chrzcić jak najszybciej dzieci, z jakiego powodu?????????

Zoyka, czasem jak mam wenę robię Paćce kisiel na bobofrucie, budyniem sie jeszcze nie splamiłam :-)

Po 2 godzinach ryku dziecię usnęło, swędzi ją to cholerstwo a wygląda jak kosmita po zderzeniu z pomidorem. Tylko policzki i dłonie są czyste, stopy się tez uchowały a reszta :no: Makowa Panienka... sliczna i obsypana czerwonym makiem :no: Biedna mało się nie zadrapała nim usnęła, podobno to paskudztwo jest tylko max 24 godziny. Oby!
Majuśka u nas chrzciny przełozone na maj, czerwiec? nie mam pojęcia kiedy. Chrzestna na mnie warczy :-) Wanda będzie miała ponad rok i jakos się ją spacyfikuje w kościele żeby grzecznie stała :)) Małe dzieci fajnie chrzcić bo leżą nieruchomo w beciku i jest święty spokoj, pewnie dlatego ))))

hełoł
Majuska mnie tak szyba strzeliła w piekarniku :-( Pan przyszedł, ocenił że ona faktycznie sama z siebie uległa potłuczeniu ale ... szklane elementy nie podlegają reklamacji i mimo gwarancji, mimo tego że młotkiem nie waliłam w szybkę ... mogłam sobie gwaracje włozyć do półki ... dlatego nie polecam firmy SMEG :-D
Zoyka może dopytaj czy teremin nie jest OK czy inne względy. Zadaj pytanie wprst może i wprst dostaniejsz odpowiedż.
Ollena - dieta - cola precz, gotowane jedzonko, częste posiłki ... Miałam zapalenia śluzówki żołądka - nic przyjemnego, refluks ... bywa. Nadal pijam kawę, wino i inne :-D i jakoś żyje :-D

Majuska ja tez bym chciala wiedziec po co sie tak spieszyc?!
Wspolczuje braku zmywarki...nie mamy u rodzicow i czuje sie kiepsko z tego powodu ;-))

Aniu Wandzie swedzi?! W typowej trzydniowce wysypka to ostatni etap ale ona nie swedzi, w niczym dziecku nie przeszkadza.
Patryk mial i Mia, przechodzili tak samo i zero swedzenia, nawet mowilam, ze na szczescie jej nie swedzi bo bylby hardcore...
Moze to cos innego?
U nas wysypka byla 3 dni..na 3 dzien juz blada ale byla.

Anka oby jutro już była śliczna bez makowych plamek Wandeczka..Zoyka chrzcij bez ojca chrzestnego bo w końcu nie ochrzcicie(no to moje zdanie i prosze się nim nie sugerować ,a jedynie mieć na uwadze.Majuska no bo to tak jest kiedys auta się w garażu na placu naprawiało teraz pod komputer trzeba jechać:eek:,a czemu się wcześniej chrzci no wzgląd praktyczny jak Ania wspomniała ,a jeśli jest się wierzącym po prostu nie mamy pewności co z duszami takich nie ochrzczonych dzieci się dzieje(gdyby) .Ochrzeczone z całą pewnością mają prawo iść do nieba.No ale to trzeba być wierzącym,a wiara to dar którego i u mnie za mało i stale się o niego modlę:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Wierze w niebo i Boga i jestem pewna, ze nie ochrzczone dzieci ida w to samo miejsce co ochrzczone, czyli do nieba.
Grzech pierworodny? nie wierze i nawet jesli jest to nie przeszkadza w niczym jesli chodzi o niebo.

Sprawa praktyczna? Slysze od znajomych, ze dzieci ponad roczne jak zauroczone patrza na ksiedza:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry