reklama

Ciąża po 40

Powinnam już spać. Nie mogę jakoś a reszta już śpi.

Kubula Katriny wcale nie łysolek. Rzekłabym ze ma modną fryzurkę jak na te czasy :)
Julka jest ewenementem, ale ja tez nim byłam jeśli chodzi o włosy. Ciocia ostatnio wspominała ze jak byłam mała i wsadzała mnie w koszyk i nieśli ten koszyk pomiędzy sobą to włosy miałam takie długie ze dotykały ziemi a miałam moze ze 3 latka :)

mm tez szuka po forach. Jednak dzisiaj z mechanikami jest koszmar. Co warsztat to inna koncepcja.
Nie miałam nigdy z mechanikami kłopotów ani z przeglądem a to moje drugie auto. Jak J sie wziął za auto to nagle mechanicy idioci , problemy ciągle wychodzą i przeglądu nie przeszło a podobno ciągle wkłada w to auto kasę.

Wkurza mnie to wszystko. Nic nie dopięte. Chrzestna myśli ze chrzciny 9 gru a chrzestnego nie mamy , lokal nie zarezerwowany a dla mm to nie problem. Jak dla niego moze być tylko Iza jako chrzestna a z lokalem to tez nie problem bo pojedziemy na obiad i juz.
Dla mnie to inaczej. Ludzie maja swoje plany , swój budżet i muszą planować czas i wydatki choćby na pamiątkę chrztu.

reklama
Misia - nawet nie śmiałabym porównywać Kuby fryzurkę z Julki. Alinka miała i ma śliczne włoski. Gęste i dłuuuugie - teraz ma do pasa, a raz były podcinane, bo były bardzo nierówne.

Zoyka - generalnie dla facetów, to żaden problem.... choć muszę przyznać, że akurat o samochody to bardzo dba, zarówno o wygląd jak i o stan techniczny. I jeśli chodzi o organizowanie imprez, to tez pomaga w ustalaniu i organizowaniu.

Zoyka - ale może Ty się troszkę za bardzo przejmujesz ludźmi? To znaczy rozumiem, że chcesz wszystko sprawnie zorganizować i oczekujesz w tym pomocy męża. I na pewno takie rzeczy jak terminy, obiad itd powinny być na Waszej głowie. Ale żeby się martwić tym że ktoś ma plany i budżet, to przesada. Jak zaczniesz uwzględniać wszystkie czyjeś plany, to okaże się że nie ma terminu który by wszystkim pasował. A przecież to ważne wydarzenie dla Was, dla Julki, więc chyba możesz założyć że rodzina i przyjaciele się wysilą, żeby się dostosować. Rozumiem, chcesz żeby było super. Ale ja bym radziła wyluzować, bo się zajeździsz. I chyba nie chcesz wspominać chrzcin Julki jako organizacyjnego koszmaru i potwornej nerwówki, nie?

Flo - no właśnie trafiłaś w sedno. Staram się myśleć za innych. Masz racje, to nasze wydarzenie i powinni się dostosować. Jednak to tak nie działa o czym sie przekonałam prosząc na chrzestnego męża kuzynki. Dla niego ważniejsza jest wigilia firmowa, szkolenie itd. Nie ma wolnego terminu do końca stycznia.

Zoyka - skoro nie ma czasu dla potencjalnej chrześnicy juz na starcie, to ja bym takiego człowieka na chrzestnego nie chciała. Nie masz pewności, że za rok czy dwa zamiast na Mikołajki do chrześnicy nie pojedzie znowu na Wigilie firmową, albo wyjazd integracyjny...

Witajcie.
Katrina święta racja ,Majki chrzestna ma do nas 10 minut ,w urodziny zadzwoniła ,że w pracy ,że przyjedzie póżniej ,za trzy dni będzie miesiąc jak się do niej wybiera.
Wczoraj pokupiłam młodym na Mikołaja ,a w południe R. dzwoni ,że będą miały z firmy karty upominkowe do Empiku i Smyka[po150 zł na dziecko],więc prezenty wigilijne mam z głowy,kazał mi wymyśleć co ma mi kupić-a ja na to ,że w listopadzie mówił ,że kupi "walizkę sztućców],więc zaczął mi się kajać ,że to nie wypada żonie noże kupować.
Podejrzewam ,że któryś z chłopaków wjechał mu na ambicję,bo naraz taki czuły ,troskliwy ,a od szpitala wiało chłodem.
Zmieniając temat -jak młode były małe to chciałam m kupić owoce do zabawy [takie sztuczne , w kolorach podobnych do autentyków-co można szorować] i nigdzie ich nie było.
Znazłam ,teraz takie -i wyrośniete dzieci i tak mają frajdę

OWOCE WARZYWA PLASTIKOWE KUCHNIA SKLEP somap TYCHY (2818313749) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ala upiera się wziąśc je do przedszkola bo dzieci nie znają nazw ,i wyglądu warzyw ,owoców.
Miłego dnia

Ostatnia edycja:
WItam sie,
Obudzilysmy sie o 6.25, witamy z lozka..
Wiecie o czym marze? Zeby przespac cala noc.. nawet z jedna pobudka ale poprostu spac. Banalne, wiem ale juz czesto kiedys tak bylo a teraz co chwile jak nie smoczek to szalenstwo 2h i mam wrazenie, ze zraaz pobudka bo rano....No to sobie ponarzekalam ;-))

Mia nauczyla sie 'klaskac'! Dzwieku to to nie wydaje ale ile radosci sprawia, sama wyczaila to 20min temu i co chwile klepie ;-)

Zoyka
super, ze jedziecie i ja sie nie dziwie radosci chlopcow :-))

Witam się znad kawy,
dziecię już po kupalu rozrabia, pies po spacerze snuje się szukając okruszków od biszkopta na podlodze :-D Dzisiaj koniecznie muszę zrobić pranie i prasowanie bo jakoś sobie odpuściłam trzy dni i zaczęłam obrastać roztoczami :-D
Wandzia powoli się naprawia po chorobie i dzisiaj w nocy były tylko trzy pobudki bardzo krótkie, więc da się żyć. Tylko jak Ollena marzę o przespaniu całej nocy bez przerwy. Może kiedyś... :-D
Zoyka faceci są beznadziejni jednak, bo przecież kobieta nie może mieć pojęcia o samochodzie - taka blondyneczka z durnym uśmiechem - koledzy są autorytetem. Ważne że nie było kłotni i jednak jedziecie. Zrób chrzciny nie patrząc na terminy i plany innych, będzie sama chrzestna to trudno ale lepsza jedna niż beznadziejny chrzestny. Dostosuj imprezę do siebie a nie do innych.

reklama
Zgadzam sie z Ania Zoyka... robcie chrzciny dla Was a nie dla chrzestnych, ktorzy wszystko psuja.. jak nie ksiadz to chrzestni ;-)

Dziewczyny mam pytanko..
Biore tabletki anty od 5 cykli. Zawsze lykalam ostatnia tabletke z opakowania i po 3 dniach dostawalam @.
Tym razem jeszcze nie polknelam ostatniej tabletki a juz zaczelo sie plamienie @. Normalne? Nigdy tak nie mialam a lykam tabletki juz z 10 lat ( z przerwami ).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry